ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Homofobinen internet-peli

vaeltaja2006 • 24.07.2009 04:20 • päivitetty: 24.07.2009 05:50 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Flash-peli tuli nettiin jo 7 vuotta sitten. Tekijä oli ranskalainen Stéphane Aguie. Siitä syntyi meteli. Ranskan viranomaiset kielsivät pelin, kun kansainväliset homoryhmät olivat valittaneet asiasta. Mutta edelleenkin peli on monilla nettissivuilla, mm. netzwelt.de tai spieleindex.com (nimellä: Bewache deinen Arsch, 'varo persettäsi'). "Watch out behind you, Hunter" -pelissä pelaaja ampuu puskista tulevia alastomia homoja. Piste tulee jokaisesta kuolleesta homosta. Jos ampuja ei ole kyllin nopea, homot tulevat ja raiskaavat metsästäjän ja peli on menetetty.

Gay Armenia -ryhmä on löytänyt pelin armenialaiselta sivustolta. Asiasta nostettiin häly blogissa. Nettisivujen omistaja Jean Christophe Calvet on puolustanut peliä France24.com-uutissivustolla. "Pelin tekijä Stephanie Aguie ei halunnut loukata homoja vaan osoitteli metsästäjien ja punaniskojen suuntaan. Pelimme eivät ole poliittisesti korreketeja, ja ne elävät lapsellisella huumorilla". Homojen keskuudessa on herättänyt myös vastustusta se, että peli on Ranskassa kielletty. Siinä rikotaan mielipiteen vapautta, ja sitä paitsi peli on levinnyt jo ympäri maailmaa.

Tietokonepelit ovat miehistä maailmaa. Positiivisiakin homoja peleissä on ollut, mm. pelissä "Grand Theft Auto".

(queer.de)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Pelin tekijä Stephanie Aguie ei halunnut loukata homoja"
Tuota väitettä en kyllä ihan helposti usko.

Juuri tuo Grand Theft Auto -sarja onkin hyvä esimerkki päinvastaisesta, jos sitä sarjaa nyt voi edes tuollaiseen yhden henkilön tekemään räpellykseen verrata. No, joka tapauksessa sarjan viimeisimmän osan eräässä "Hate the haters" -nimisessä tehtävässä pelaajan tehtävänä onkin tappaa päähenkilön stereotyyppisen homokaverin kimppuun hyökkäävä mieshenkilö. Pelistä löytyy myös kovasti konservatiivisia perhearvoja puolusteleva varapormestari, joka sitten loppujen lopuksi osoittautuukin itse homoksi. Lisäksi pelissä myös vitsaillaan homofobialle esimerkiksi kertomalla uutisissa, että "pähkinöiden syöminen voi tehdä lapsestasi homon." Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä pelin seuraavan laajennusosan nimi on "The Ballad of Gay Tony".

Sarjan viimeisin osa julkaistiin suunnilleen vuosi ja kolme kuukautta sitten 25.4.2008 ja julkaisun jälkeisellä viikolla sitä myytiin 500 miljoonan dollarin edestä, ja se on täten eniten ensimmäisen viikon aikana tuottanut viihdejulkaisu jättäen taakseen aikaisemmin ykköspaikkaa pitäneet Harry Potter -kirjat, sekä Spider Man ja Pirates of The Caribbean -elokuvat. GTA-sarja on aiheuttanut myös paljon kohua sisältämästään väkivallasta ja seksistä.
  Is • 24.07.2009 20:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy