ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Homofobian vastaisen päivän tapahtumia maailmalla

vaeltaja2006 • 17.05.2010 07:08 • päivitetty: 17.05.2010 17:53 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Kanadassa huomio urheilun homofobiaanUrheilussa ajattelutavat lähtevät siitä, millainen todellisen miehen tai todellisen naisen tulisi olla. Muilla elämänalueilla tässä asiassa on päästy eteenpäin. Urheilu on merkittävä yhteiskunnan sektori, mutta siellä edelleen on vahva rakenteellinen ongelma. Stereotyyppinen kuva miehestä ja naisesta hallitsee. Myös HLBTI-väki haluaa mukaan urheiluun, mutta ilmapiiri vaatii heitä pysymään kaapissa. Urheilussa on edelleen hiljaisuuden kulttuuri.

Englanninkielisessä lehdistötiedotteessa luetellaan joitakin näkökulmia homoista ja lesboista urheilussa.

www.homophobiaday.org


Minun Sateenkaari-Kouvolani

Kouvolan pääkirjaston eteistilassa avataan tänään klo 10 valokuvanäyttely ”Minun Sateenkaari-Kouvolani”. Näyttely on siellä 17.5.-12.6.2010. Näyttely on Sateenkaari-Kouvola-aktiivien järjestämä, ja harrastelijavalokuvissa tuodaan esiin seksuaalivähemmistöjen ilmentymistä jokapäiväisessä elämässä Kouvolassa.
Valokuvanäyttely on osa Minun Kouvolani –tapahtumaa. Kouvolan kirjasto, Salpausselänkatu 33,
aukioloajat ma - pe 10 – 20, la 9-15.

www.sateenkaarikouvola.net


Berliini: Ugandan suurlähetystöllä suudellaan


Berliinissä järjestetään Ugandan suurlähetystyllä Kiss-In -suutelutapahtuma. Ugandassa on pitkään valmisteltu homovastaisia lakeja. Viimeisten tietojen mukaan lakiehdotusta ollaan kuitenkin vetämässä pois.


Berliinin homopoliisiyhdistys: On toimittava homofobista väkivaltaa vastaan

Vaikka yhteiskunnallinen ilmapiiri vapautuu, homofobinen väkivalta jatkuu. Usein homot ja lesbot jätetään yksin kärsimään tämän väkivallan seurauksista. ”Homosika” on Saksassa tavallisin haukkumasana. Joka kolmas homoseksuaalinen ihminen saa elämänsä aikana kokea ruumiillista väkivaltaa oman elämäntapansa vuoksi. Useimmiten homoja väijytään, ajetaan takaa ja hakataan. Tekijätkin yleensä myöntävät, että kyseessä on vihan ilmaus homoja kohtaan. Vain osa tapauksista päätyy poliisin tietoon. Valtaosasta vaietaan, ja se on paha asia. Homofobinen väkivalta on yhteiskunnallinen asia ja se on kaikkien asia.

Saksan poliisien yhdistys vetoaa kaikkiin yhteiskunnallisiin voimiin. On toimittava tätä ennakkoluuloihin perustuvaa rikosmuotoa vastaan. Berliinissä on tänään käynnistetty projekti, jolla halutaan edistää moninaisuutta. Poliisit kiinnittävät huomiota, että erityisesti pitäisi tukea niitä projekteja, joilla autetaan homofobisen väkivallan uhreja.


Radiouutiset: NHL-lehti esiteltiin

Radion aamu-uutisissa käsiteltiin homofobian vastaista päivää niin , että esiteltiin uusi NHL-lehti eli normi-homo-lehti. Se on Voltin ja Z-lehden jatkaja, mutta se on ilmaislehti. Ensimmäinen numero ilmestyy kesäkuussa. Radiouutiset klo 8 on kuunneltavissa Areenassa.

Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa klo 14 käsiteltiin koulun homofobiaa ja homottelua. Haastateltavana oli Mikko Kivinen Sateenkaariyhteisöjen puheenjohtaja. Tämäkin ohejlma tulee Areenaan.

Radiossa homofobian vastaista päivää on käsitelty pääasiassa asiallisesti. Jonkinlaisen poikkeuksen teki Lahden Radion juontajakaksikon jutustelu ennen klo 17 päivän peiliä. Juontajaparin mies johdatteli keskustelua ja ihmetteli kovasti, että vieläkö tällaista pitää olla. Ja vielä, kun tulossa on jopa oma lehti. Alkaa kyllästyttää ja koko puhe syrjinnästä kääntyy itseään vastaan. Moni asia alkaa olla jo vastenmielistä tuputusta, kuten esim. ne tv:n kiintiöhomot. Miksi ne ovat sellaisia hepsankeikkoja kaikki. Keskustelu paljasti, millaista on, kun ei ole omakohtaista kosketusta syrjintään tai kiusaamiseen. Syrjintäasioissa on kuultava niitä, jotka ovat syrjinnän kokeneet. Muiden mielipiteet ovat juuri niin pinnallisia kuin Lahden radion toimittajien. Ja miksi mies ei saa olla hepsankeikka? Toivon Lahden radioon lisää asiallista tietoa vähemmistöistä ja syrjinnästä. Olisikohan romaneista ja heidän syrjinnästään voinut puhua yhtä kyllästyneesti?


Europarlamentti ottaa kantaa

Kansainvälisen homofobian vastaisen päivän johdosta Europarlamentti muistuttaa, että homofobia loukkaa ihmisarvoa. Monissa maissa maailmalla homoseksuaalisuudesta edelleen rangaistaan. Toukokuun 17. päivä muistuttaa yhteiskuntia ja politiikkaa siitä, että ennakkoluulot ja syrjintä on voitettava ja yksilön itsemääräämisoikeuteen kuuluva seksuaalisuus on perusoikeus.

”Homofobia muodostaa selvän ihmisarvon loukkauksen. Siinä on kyse perusoikeuksista ja homofobia pitää tuomita”. Näin sanoo EU-parlamentin puheenjohtaja Jerzy Buzek Europarlamentin lehdistötiedotteessa. Homofobia tarkoittaa homo- ja lesbovihamielisyyttä ja transfobia transihmisten torjuntaa ja syrjintää. Monissa maissa homofobia on kirjoitettu maiden lakeihin.

Ugandan tilanteesta on puhuttu paljon. Mutta myös Euroopan maissa on kielletty homojen julkisia esiintymisiä, ja lukemattomat homot ja lesbot varmuuden vuoksi piilottavat suuntautumisensa. Espanjalainen EU-parlamentaarikko Raul Romera i Rueda sanoo, että tarvitaan herkistämiskampanjaa, dialogia ja lainsäädäntöä syrjintää vastaan. Euroopan sisälläkin on iso juopa suvaitsevien ja suvaitsemattomien maiden välillä.

Pariisin Kiss-in -suutelut

Pariisissa pidettiin jo eilen Kiss-in -tapahtuma. Video on Youtubessa.

www.youtube.com


Ilmapalloja ympäri Eurooppaa

Ilmapallotempauksia on koko Keski- ja Itä-Euroopan alueella.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy