ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homobaari poltettiin Armeniassa

Joukko armenialaisia uusnatseja poltti toukokuussa homojen suosiman baarin. Natsit rikkoivat baarin ikkunan, heittivät sisälle molotovinkoktailin, joka räjähti ja sai aikaan tulipalon. Onneksi baarissa ei ollut ketään tapahtumahetkellä.

Baarin ulkopuolella olevan valvontakameran avulla poliisi sai selville tuhopolttajat, jotka pidätettiin ja pian sen jälkeen vapautettiin heidän maksettuaan sakot. Sakot maksoi lopulta Armenian vallankumouksellinen puolue IRA. Puolue puolusti baarin polttamista, koska se tukee ”yhteiskunnan mielipidettä” seksuaalivähemmistöistä.

Amnesty International Ja Yhdysvaltain Armenian suurlähetystö ovat tuominneet viranomaisten osoittaman saamattomuuden ja vaatineet niitä ryhtymään puolueettomaan tutkimukseen sekä syyllisten saamiseen edesvastuuseen.

Euroopan neuvosto ja Yhdistyneet kansakunnat ovat myös yhtyneet saamattomuuden tuomitsemiseen muistuttaen, että sateenkaari-ihmiset törmäävät Armeniassa suvaitsemattomuuteen ja yhteiskunnallisiin esteisiin.

Baarin polttaminen on saanut monet ihmiset liimaamaan seinille fasismin vastaisia julisteita ja osoittamaan kannatuksensa baarille. He ovat myös aloittaneet kampanjaan varojen keräämiseksi baarin korjausta varten.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy