ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Homo- ja lesbomaailman ikonit ja esikuvat

vaeltaja2006 • 14.12.2009 09:43 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Elton John meni naimisiin neljä vuotta sitten David Furnishin kanssa. Se oli positiivinen uutinen. Nyt tuli lisää positiivista. OnPoll.com -sivulla äänestyksessä 62-vuotias brittilaulaja valittiiin mieheksi, jota homoseksuaalit eniten kunnioittavat.

Miesten luettelossa mainittiin mm. Freddio Mercury, Stephen Fry ja George Michael. Nämä kaikki ovat homoja. Hetero- tai metroseksuaaleista nousi pisteille vain David Beckham.

Naisten listoilla oli ongelmia. Ei löydy huippuikoneja. Judy Garland pääsi korkealle, samoin Kylie Minogue, Madonna ja Cher. Naisten joukossa ikonilistan korkeimmille paikoille päässeet ovat "melko" heteroja.

Miehet:
1. Elton John
2. Freddie Mercury
3. Stephen Fry
4. George Michael
5. Oscar Wilde
6. Will Young
7. Alan Carr
8. Paul O'Grady
9. Boy George
10. David Beckham

Naiset:
1. Judy Garland
2. Kylie Minogue
3. Madonna
4. Cher
5. Liza Minnelli
6. Marilyn Monroe
7. Shirley Bassey
8. Lily Savage
9. Dusty Springfield
10. Barbra Streisand


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jaa-a, minkähänlainen homo mahdan ollakaan, kun peräti kolme noista kymmenestä miesten listalla olevista "ikoneista" on minulle uppo-outoja nimiä.
Naisten listalaisista lamppu sen sijaan syttyi jopa yhdeksän kohdalla. Vain yhden tunnistin lesboksi, mutta sehän ei todista yhtään mitään... (Todennäköisesti miehet ovat saaneet äänestää myös naisten sarjassa.)
  Public eye • 14.12.2009 12:42
Varmaankin samat nimet jotka minä tunnistin, vaikutti olevan aika brittivetoinen lista eli ehkä ne tuntemattomat ovat jotain paikallisjulkkuja.

ja todennäköisesti juuri miehet ovat äänestäneet naisten listaa, en tuota oikein lesboikonilistaksi miellä.
  millikan • 14.12.2009 14:58
Ranneliike.netissä kyseltiin ikonilistaa joitakin vuosia sitten. Tulokset löytyvät osoitteesta ranneliike.net
  smo • 14.12.2009 16:30
Jotenkin turhan karnevalistisia nimiä makuuni. Joku Oscar Wilde menisi noista ja Madonna, joka nyt on kiteytymä koko pintaliitävästä populaarikulttuurista viimeisen parin kymmenen vuoden ajalta.
  hattis (ei rekisteröitynyt) • 14.12.2009 18:05
Uutiseen...
uk.news.yahoo.com

Lily Savage/Paul O'Gradyn drag hahmo ihmetyttää. Muuten nuo lienee ihan huippu koneja tunnetummasta päästä :-) Tosin kysely oli brittiläinen joka selittänee nimet kuten Elton Johnin ja Stephen Fry. Hienoa että Boy George löytyy listalta tuomionsa jälkeen. National sympathy vote perhaps..?

Edit* Hassua kyllä, Ranneliikkeen oma lista on Brittilistasta poiketen Amerikkalaisempi. Esimerkiksi listalle pääsi RuPaul mutta ei Lily Savage. Kaipa Suomi on "Euroopan Amerikkalaisin maa", myös queerkulmasta.
  SaintJudy • 14.12.2009 19:45
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy