ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hollantilainen nuori homo teki itsemurhan kiusaamisen seurauksena

Lassijuhani • 09.11.2012 21:52 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Tim Ribberink, 20-vuotias hollantilainen homoseksuaalinen mies teki itsemurhan torstaina, marraskuun ensimmäisenä päivänä. Hänen vanhempansa järkyttivät Hollantia julkaisemalla pojan jäähyväisviestin yhdessä muistosanojen ja pojan valokuvan kanssa. ”Rakas isä ja äiti. Koko elämäni minut on tehty naurunalaiseksi, minua on solvattu ja kiusattu ja minut on eristetty. Te olette fantastisia. Toivon, että ette ole vihaisia. Kunnes tapaamme jälleen. Tim.”

Iltamessu historian opettajan ammattia haaveilleen Timin muistolle pidettiin pojan kotikylässä Tilligtessä Amsterdamin lähellä marraskuun 6 päivänä.

Paikallisen papin Marinus van den Bergin lukemassa lausunnossa pojan vanhemmat Gerrit ja Hetty Ribberink kertoivat pojan traagisen kuoleman aiheuttamasta järkytyksestä. ”Tim ei ollut heikko tai pateettinen. Hän oli vahva. Sellaisena me hänet tunsimme ja sellaisena hän olisi halunnut maailman hänet muistavan.”

Vanhemmat ovat nyt pyytäneet poliisia tutkimaan Timin kuolemaansa, koska pojan nimeä käytettiin verkossa lähetettäessä homofobisia kiusaamisviestejä vuonna 2010 ja 2011. Sosiaalisilla verkkosivuilla Timille on lähetetty kunnioittavia viestejä, joissa vaaditaan ankarampia kiusaamisen vastaisia lakeja.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kyrie eleison!
  martin • 09.11.2012 22:15
Taas yksi homofobian uhri.

Tästä varmaan joku suuttuu mutta olisi mennyt ampumaan kiusaajansa.

Itse yrittänyt itsaria ja siitä ei seurannut itselleni muutakuin pahaa,olisi kiusaajien hoitaminen pois tieltä parempi...

No onneksi nyt olen työkyvyttömyyseläkkeellä niin ei tarvitse olla homofobien kanssa tekemisissä. Saan olla rauhassa niistä suurinmmiksiosaksi.
  puppeliassi (ei rekisteröitynyt) • 10.11.2012 13:36
En garde tietämättömät ja luulevaiset!
  Yesman • 12.11.2012 17:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy