ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hollanti myöntää turvapaikan irakilaisille homoille

Lassijuhani • 16.07.2012 21:42 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Hollannin viranomaiset ovat muuttaneet maahanmuuttokäytäntöjään, jotta sieltä turvapaikkaa hakevien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten turvallisuus voidaan taata lähtömaan homofobian takia. Muutos tuli Hollannin ulkoministeriön kerrottua, että on mahdotonta elää avoimesti homona Irakissa vaarantamatta henkeään.

Hollannin maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Leers Gert kertoi tiedotusvälineille Hollannin hallituksen pysäyttäneet maasta turvapaikkaa hakeneiden irakilaishomojen karkotuksen. Hollannin viranomaiset helpottavat myös niiden seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden turvapaikkahakemusten tekemistä, joiden henki on vaarassa heidän kotimaassaan homofobian tai transfobian takia.

Hollannin hallitus ilmoitti kuitenkin, että turvapaikan hakijoiden on pystyttävä osoittamaan homoseksuaalisuutensa, biseksuaalisuutensa tai transsukupuolisuutensa, jottei maa hukkuisi turvapaikkahakemuksiin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"...turvapaikan hakijoiden on pystyttävä osoittamaan homoseksuaalisuutensa..."

Tämä on uutisessa erityisen kiinnostava kohta. Kuinka osoitetaan luotettavasti, että hakija on oikeasti homoseksuaali? Penis-testeri ja pornokuvatko? Menetelmä on ajat sitten osoitettu epäluotettavaksi ja myös eettisesti vääräksi.
  JuhaniV • 16.07.2012 21:49
Suomikin voisi ottaa maahan jonkin verran homomiehiä lisää.

Voisikos järjestää vaikka jonkin Mr Immigrant Gay Finland -kisan hakijoitten karsimiseksi. Otettais meille tietty osa hakijoista ja ohjattais loput muille Skandinavian maille.

Kommenttia muokattu: 17.07.2012 klo 02:41
  human • 17.07.2012 02:38
"...on mahdotonta elää avoimesti homona Irakissa vaarantamatta henkeään."

Kuka on sanonu, et pitää elää avoimesti homona homofobisessa maassa? Eri juttu on, jos jää vahingossa kiinni ja voi todistaa sen maahanmuuttovirastolle.
  Riquman1990 • 18.07.2012 21:00
Kukaan ei varmaan ole sanonut, että pitäisi elää avoimesti homona jossakin tietyssä paikassa, mutta minä katson kokonaisena ihmisenä elämisen ihmisoikeudeksi.
  smo • 18.07.2012 22:50
Paitsi, et jossain tilanteessa ei oo yksinkertasesti fiksuu "elää kokonaisena ihmisenä".

Aika hyvin on homojen asiat Suomessa kuitenkin loppujen lopuks, vai mitä? Mitä muuta vielä tarvitaan?

Kommenttia muokattu: 18.07.2012 klo 23:12
  Riquman1990 • 18.07.2012 23:11
Niin, itsesuojeluvaisto on hyvä asia. Ja fiksua on olla varovainen. Mutta... edelleen kokonaisena ihmisenä eläminen on ihmisoikeus. Ja tuossa "avoimesti homona elämisellä" oletettavasti tarkotetaan sitä, että aikkapa kontakteja solmiessa on jo riski jäädä kiinni homoseksuaalisuudesta, vaikka ei käyttäisikään paitaa, jossa lukee "olen homo". '

Mitä tulee Suomeen, niin täällä tarvitaan homoavioliittoa ja täyttä yhdenvertaisuutta heteroiden kanssa. On jotenkin älyllisesti epärehellistä perustella epätasa-arvoisessa tilanteessa pitäytymistä, koska jossain ihmisoikeustilanne on niin paljon huonompi.
  smo • 19.07.2012 10:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy