ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Hollanti lopettaa homoterapiaklinikoiden rahoittamisen

Lassijuhani • 07.06.2012 14:10 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • EU
Hollannin terveysministeri Edith Schippers on kertonut maan lopettavan heti ”homoseksuaalisuuden parantamiseen” tähtäävää terapiaa tarjoavien klinikoiden rahoittamisen. Maan parlamentille lähettämässään kirjeessä ministeri muistutti tällaisten terapioiden olevan uhka julkiselle terveydelle. Hän mainitsi myös lääketieteellisten järjestöjen ympäri maailmaa varoittaneen tällaisten epärehellisten hoitojen aiheuttavan fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia.

Hollannin hallituksen päätöksen myötä sairausvakuutus ei enää kata ”homoseksuaalisuuden parantamista” tarjoavia klinikoita. Aikaisemmin klinikoita rahoitettiin, kun ne olivat osoittaneet ”tarjoavansa psykologista apua”.

Ministeri totesi ministeriön päätöksen jälkeen: ”Ei ole epäilystäkään siitä, etteivät he (homot) tarvitse psykiatrista diagnoosia sen enempää kuin minkäänlaista psykiatrista terapiaakaan.”


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy