ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hollannin vaalit: Populisti Geert Wilders jäi toiseksi

vaeltaja2006 • 16.03.2017 12:14 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Hollannissa suojavalli estää Atlantin valtameren vyörymisen Alankomaiden alueelle. Nyt pelättiin populistien äänivyöryä.
Hollannin pelätty populisti Geert Wilders ei päässyt vaaleissa ykköseksi. Voittaja oli keskusta-oikeistolainen Mark Rutte, joka on jo muuttanut maan politiikkaa Wildersin vaatimaan suuntaan.

Valkotukkainen Wilders on poliittisesti kokenut. Hän on istunut parlamentissa jo 20 vuotta. Toinen vaaleatukkainen eli Donald Trump on poliittinen amatööri Wildersin rinnalla. Wildersin vaatimukset ovat olleet kovat: koraanikielto, moskeijoiden sulkeminen, rajojen sulkeminen muslimeilta ja muslimipakolaisten sulkeminen internointileireille, koska he ovat ”testosteronipommeja” ja uhkana hollantilaisnaisille. Unkarissa päätettiin jo pakolaisten sijoittamisesta suljetuille leireille ja Trump USAssa yrittää saada maahantulokieltoja, mutta oikeus kumoaa toistuvasti presidentin päätöksiä.

Hollannissa jotkut muut puolueet ovat jo mukautuneet Wildersin poliittisiin vaatimuksiin ja sen vuoksi ehkä pystyivät paremmin puolustamaan omia asemiaan. Muutama viikko sitten parlamentissa päätettiin, että maahantulija joutuu allekirjoittamaan julistuksen, jossa tunnustetaan sananvapaus, tasa-arvo, uskonnonvapaus ja samaa sukupuolta olevien suhteet.

Vaalien voittajan pääministeri Rutten puolue VVD julkaisi vaalikampanjansa alkajaisiksi tammikuun 23. päivänä 2017 kahdessa sanomalehdessä suuren ilmoituksen, jossa yksiselitteisesti vaadittiin, että ne, jotka eivät halua integroitua ja sopeutua hollantilaisiin arvoihin, nostakoot kytkintä ja häipykööt muille maille. Ja vielä jatkeeksi: maahanmuuttajien tulee käyttäytyä normaalisti tai poistukoot maasta. VVD-puolueen jyrkkä linja ilmeisesti pelasti sen enemmistön eilisissä vaaleissa.

Myös Saksassa on selvästi nähtävissä, että muut puolueet ovat ottaneet ohjelmiinsa kohtia populistipuolue AfD:ltä. Pian valtaosa puolueista on ”lievästi maahanmuuttovastaisia”.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy