ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Hollande vastaan Sarkozy

vaeltaja2006 • 22.04.2012 21:51 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Sosialistinen Hollande sai ykkössijan Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Sarkozy on toinen, ja nämä kaksi menevät jatkoon.

Sarkozy on selvin sanoin kertonut, että hän ei halua homoavioliittoja. Hän on konservatiivi ja haluaa, että näinä levottomina aikoina yhteiskunnassa säilytetään tietyt kiinnekohdat. Avioliiton käsitettä ei pidä lähteä sotkemaan. Homoavioliitto olisi myös tie homoparien adoptioon. Sen Sarkozy torjuu. Rekisteröity parisuhde ei käy Ranskaan, koska sellaisen tarjoaminen vain homoseksuaalisille ihmisille olisi perustuslain vastaista. Nykyään Ranskassa solmitaan PACS eräänlainen solidaarisuusliitto. Se on avoinna myös heteroille. Sitä käyttävät pääasiassa heterot.

Sosialistinen Hollande on puhunut homojen ja lesbojen tasa-arvosta avioliittoasiassa. Hänen mukaansa ei ole mitään erityisiä syitä homojen ja heteroiden erotteluun. Homo- ja lesboväestön keskuudessa Hollande on selvä suosikki.

Vaalien ratkaiseva kierros on toukokuun 6. päivänä. Luultavasti kansallisen rintaman Le Penin äänet menevät Sarkozylle ja vasemmiston äänet, siis Jean-Luc Mélenchonin äänet menevät Hollandelle. Jos Hollande voittaa toukokuun vaaleissa, tarkoittaa se, että nyt saadaan ensimmäistä kertaa Mitterandin jälkeen sosialisti maan johtoon.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ovensuukyselyissä Hollande sai 28,4%, Sarkozy 25,5%. Ainakin tällä hetkellä heidän eronsa on paljon pienempi.

Sanotaan, että Saksa on Euroopan talousjohtaja ja Ranska poliittinen johtaja. Sen takia nämä kaksi maata erityisesti kiinnostavat. Äänioikeutettuja on Ranskassa n. 45 miljoonaa. Saksassa vaalit pidetään ensi vuonna, ja silloin mitataan Merkelin menestys.
  vaeltaja2006 • 22.04.2012 22:12
Ranskan suurlähetystö kertoo, että vuosi 2012 on merkittävä Ranskan poliittisessa elämässä: presidentinvaalit ja parlamenttivaalit.
Kesäkuussa järjestetään Ranskassa parlamenttivaalit, joissa valitaan 577 edustajaa Kansalliskokoukseen.

www.ambafrance-fi.org

Mikäli Francois Hollande valitaan ensi kuussa presidentiksi ja vasemmisto voittaa parlamenttivaalit kesäkuussa, tasa-arvoinen avioliittolaki saattaa toteutua Ranskassa hyvinkin pian. Pidämme peukkuja.
---
Lopullista presidentinvaalitulosta odotellessa tarina Asterix-sarjakuvia lukeville.

YLEn kirjeenvaihtaja Raine Tiessalo raportoi Parisiumista: Gallialaiskylä veitsenterällä.
Tarina alkaa:
”Pienenpienen gallialaiskylän keväistä ilmaa kyllästää kyräily. Asukkaat ovat riitautuneet neljään leiriin eri puolille kylää. Kunkin leirin keskellä seistä jököttää oma paikallissankari: Sarkozix, Hollandix, Lepenix ja Mélenchonix. Kukin haluaa nousta kyläpäälliköksi.”

yle.fi
  hks • 22.04.2012 22:48
Ésperons qu'Hollande gagnera les élections presidentielles! Ce Sarkozy s'est prouvé un vrai esprit étroit.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 22.04.2012 23:43
Ranskassa on tänään presidentinvaalien toinen ja ratkaiseva kierros.
Ensimmäiset tulosarviot julkistetaan sunnuntai-iltana kello 21 Suomen aikaa. Vuotoja uskotaan tulevan kuitenkin jo pari tuntia tätä ennen.

yle.fi

YLEn Raine Tiessalo raportoi Parisiumista:
"Sarkozix ja Hollandix kaksintaistelussa. Kyläläisten on tehtävä valinta. On jo kiire. Taivas uhkaa pudota niskaan. Velkaantuminen pahenee päivä päivältä. Hiidenkivi- ja taikajuomateollisuus helisevät kansainvälisen halpatuotannon ja germaanien laatutuotteiden puristuksissa."
Tarina jatkuu:

yle.fi
  hks • 06.05.2012 10:41
Mielipidetutkimuksen mukaan 63 % ranskalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia.
Jos oikein ymmärsin, uusi presidentti François Hollande kertoo sateenkaarilehden haastattelussa, että hän toivoo/uskoo tasa-arvon toteutuvan ensi vuonna 2013. Voin olla väärässä, sillä en valitettavasti osaa ranskaa.

www.tetu.com
  hks • 07.05.2012 01:30
Ouais, Hollande sanoo avaansa avioliiton ja adoptio-oikeuden homopareille viimeistään vuoden 2013 kevääseen mennessä.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 07.05.2012 10:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy