ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

HIVin varhainen toteaminen antaa paljon elinvuosia

vaeltaja2006 • 14.10.2011 08:25 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Brittitutkimuksen mukaan HIV-positiiviset elävät 15 vuotta pidempään kuin vielä 10 vuotta sitten. Lääkehoito on jatkuvasti parantunut, mutta pitkän elämän edellytyksenä on taudin varhainen toteaminen.

Eliniän piteneminen johtuu siitä, että 90-luvun lopulla kehiteltiin tehokas lääkehoito (HAART Highly Active Antiretroviral Therapy). Bristolin yliopistson tutkija Margaret May kertoo viimeaikaisista tutkimuksista Englannissa. Tutkimuksessa mukana olleet olivat aloittaneet lääkehoidon vuosien 1996 ja 2008 välillä. Tutkimuksen tuloksen voi tiivistää näin: 20-vuotiaalla henkilöllä, joka aloittaa lääkehoidon, on edessään 46 elinvuotta. 90-luvun lopulla elinvuosia oli näköpiirissä vain n. 30. Kuitenkin HIV-positiiviset elävät n. 13 vuotta lyhyempään kuin keskiverto-britit.

Tärkeää on sairauden varhainen diagnosointi. 20-vuotias, joka aloittaa lääkehoidon CD-4-solujen ollessa 200-350 mikrolitrassa verta, tulee elämään vielä keskimäärin 53 vuotta. Jos hoito aloitettiiin niin, että soljen määrä on alle 200, elinaikaodotus on vain 38 vuotta.

Tutkimus on julkaistu British Medical Journalissa. Esim. brittiläinen Terrrence Higgins Trust vaatii nyt testausten lisäämistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tutkimksessa ei ole voitu tehdä ennusteita lääkkeiden ja hoidon kehittymisestä. Jos HIV-potilaalla on jäljellä olevaa elinikää 46 vuotta, sinä aikana lääkkeet entistä enemmän paranevat ja tulee uusia hoitomuotoja, ja odotettavissa oleva elinikä pitenee.
  vaeltaja2006 • 14.10.2011 08:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy