ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv linkit kaikki artikkelit

HIV

Kirjainlyhenne HIV tulee englannin kielen sanoista Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus. Hi-virus aiheuttaa hitaasti etenevän infektion, jota kutsutaan hiv-tartunnaksi tai lyhyesti hiviksi.

Hi-virus tunkeutuu tietyntyyppisiin veren valkosoluihin ja tuhoaa niitä. Näin elimistön oma puolustuskyky vähitellen heikkenee, ja henkilö altistuu monille erilaisille sairauksille. Tähän menee ilman lääkitystä yleensä vuosikausia.

Hivin hoitoon on nykyisin käytettävissä tehokkaita lääkkeitä, joilla virusmäärä saadaan laskemaan hyvin alhaiseksi ja ihminen pysyy terveenä. Nykyisin käytössä olevien lääkeyhdistelmien ansiosta hiv-positiivisen eliniän ennuste on usein sama kuin mitä se olisi ilman hiv-infektiota. Hiv-lääkitys vaikuttaa myös hivin tarttuvuuteen. Tutkimusten mukaan toimiva hiv-lääkitys käytännössä poistaa hivin tarttuvuuden suojaamattomassakin seksissä. Toimiva hiv-lääkitys ei kuitenkaan poista muiden seksitautien riskiä suojaamattomassa seksissä.

Hiv Suomessa

Hiv on suhteellisen harvinainen sairaus Suomessa. Tartuntoja on todettu Suomessa vähemmän kuin monissa naapurimaissa. Viime vuosina Suomessa on todettu vuosittain 150–200 hiv-tartuntaa. Näistä tartunnoista huomattava osa on saatu miesten välisen seksin kautta. Suhteellisesti homo- ja bimiehillä on todettu hiv-tartuntoja monikymmenkertaisesti enemmän kuin koko väestössä.

Hivin tartuntatavat

Hiv voi tarttua anaali- ja emätinyhdynnässä ilman kondomia tai suuseksissä sille osapuolelle, joka saa spermaa tai esiliukastetta suuhunsa. Anaaliyhdynnässä on seksitavoista suurin hiv-tartunnan riski. Suurin riski on vastaanottavalla (bottom) osapuolella, myös sisääntyöntyvällä osapuolella (top) on anaaliyhdynnässä myös hiv-riski.

Hi-virus voi tarttua myös suojaamattomassa emätinyhdynnässä, yhteisten huumeruiskujen ja -neulojen välityksellä ja äidistä lapseen raskauden, synnytyksen tai imetyksen yhteydessä. Länsimaissa riski saada hiv-tartunta veren- tai elinsiirron yhteydessä on nykyään minimaalisen pieni, sillä kaikki veri, verituotteet ja siirrettävät elimet testataan. Suomessa ei ole saatu veren- tai elinsiirron yhteydessä yhtään hiv-tartuntaa vuoden 1985 jälkeen. Suomessa ei ole todettu hiv-tartuntoja naisten välisessä seksissä.

Moniin muihin taudinaiheuttajiin verrattuna hi-virus on vaikeasti tarttuva virus, esimerkiksi hepatiitti B -virus tarttuu jopa sata kertaa helpommin ihmisestä toiseen. Yksittäisessä suojaamattomassa anaaliyhdynnässä hiv-tartunnan saaneen kanssa voi olla täysin mahdollista, ettei tartuntaa tapahdu. Sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea, sillä hiv voi tarttua yhdestäkin suojaamattomasta seksikontaktista.

Hi-virus ei tartu syljen, hien, kyyneleiden, virtsan tai ulosteiden välityksellä. Vaikka niistä voikin löytyä pieniä määriä virusta, nuo määrät ovat liian pieniä aiheuttamaan tartuntaa. Esiliukasteessa eli mieheltä kiihotustilassa ennen siemensyöksyä tulevassa eritteessä hi-virusta on vähemmän kuin siemennesteessä, mutta esiliukasteenkin välityksellä voi saada hivin tai muita seksitauteja.

Hi-virus ei tartu tavallisessa sosiaalisessa kanssakäymisessä. Se ei tartu kättelemällä, halaamalla, hyväilemällä tai suutelemalla. Se ei myöskään tartu yhteisistä ruokailuvälineistä, WC-istuimista tai saunoista. Hyttyset tai muut hyönteiset eivät voi levittää hi-virusta.

Hiv-testaus

Hiv-testissä etsitään hi-viruksen vasta-aineita, joiden muodostumiseen voi mennä jopa kolme kuukautta. Hiv-testin tulos on täysin luotettava kolmen kuukauden kuluttua viimeisimmästä riskitilanteesta. Todellisen riskitilanteen jälkeen hiv-testiin kannattaa hakeutua jo aikaisemmin kuin kolmen kuukauden kuluttua.

Varaa aika nimettömään ja maksuttomaan hiv-pikatestiin Hivpointin Helsingin, Tampereen ja Oulun toimipisteeseen numerosta 0207 465 705 (ma-to 10-15.30). Homo- ja bimiehet voivat hakeutua hiv-testiin myös ilman ajanvarausta CHECKPOINT 2.0 -palveluun torstaisin klo 14-18. Osoite: Unioninkatu 45 K, 00170 Helsinki, ja kerran kuukaudessa myös Tampereelle tai Ouluun! Lisätietoja ja tarkemmat päivämäärät TÄSTÄ!

Hiv-tartunnalta suojautuminen miesten välisessä seksissä

Suurin hiv-tartunnan riski on suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Riskin voi välttää käyttämällä koko yhdynnän ajan kondomia ja vesiliukoista tai silikonipohjaista liukuvoidetta. Anaaliyhdynnästä voit saada lisätietoa Anaaliseksi ABC –esitteestä.

Hiv voi suuseksissä tarttua sille osapuolelle, joka saa spermaa tai esiliukastetta suuhunsa. Hiv-riski on suuseksissä oleellisesti pienempi kuin suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Hiv-riskin suuseksissä voi välttää käyttämällä kondomia. Suojaamattomassa suuseksissä hiv-riskiä voi pienentää välttämällä sperman saamista suuhun.

Jälkiehkäisy eli PEP (post exposure prophylaxis)

Mikäli kondomi hajoaa anaaliyhdynnässä hiv-positiivisen partnerin kanssa tai seksitilanteessa on muulla tavoin ollut tartuntariski, voidaan turvautua jälkiehkäisyyn eli PEP:iin (post exposure prophylaxis). Se on 4 viikon hiv-lääkitys tilanteisiin, joissa on todennäköinen mahdollisuus hiv-tartuntaan. Jälkiehkäisylääkitys saattaa estää viruksen siirtymisen hiv-negatiivisen partnerin elimistöön. Jälkiehkäisy EI ole vaihtoehto kondomin käytölle ja turvalliselle seksille, eikä se ole parannuskeino hiviin. Jälkiehkäisy täytyy aloittaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutamien tuntien kuluessa mahdollisesta tartunnasta, (viimeistään 48 tunnin kuluessa). Mitä nopeammin hoito aloitetaan, sitä suurempi todennäköisyys on, että lääkitys estää hi-viruksen tarttumisen. Lääkityksen määrää / ohjeistaa infektiotautien erikoislääkäri.

Hiv-infektion eteneminen

Noin puolelle tartunnan saaneista tulee noin 1-6 viikon kuluessa tartunnasta ensioireita, jotka ovat samanlaisia kuin mitä aiheuttavat monet muut paljon yleisemmät taudinaiheuttajat kuten flunssavirukset. Oireina voi olla kuumetta, kurkkukipua, imusolmukkeiden suurenemista, ihottumaa tai päänsärkyä. Oireet voivat olla myös niin lieviä, ettei niihin kiinnitä erityistä huomiota.

Pelkistä ensioireista ei koskaan voi päätellä sitä, onko mahdollisesti saanut hiv-tartunnan. Sen kertoo ainoastaan hiv-vasta-ainetesti, jonka tulos on täysin luotettava kolmen kuukauden kuluttua viimeisimmästä riskitilanteesta. Yleensä hiv näkyy testissä jo kuukauden kuluttua tartunnasta ja testin luotettavuus on lähellä 100 prosenttia jo kaksi kuukautta riskitilanteesta. Positiivinen testitulos tarkoittaa, että verestä on löytynyt hi-viruksen vasta-aineita eli henkilöllä on siis myös virusta veressään. Hän on hiv-positiivinen. Negatiivinen testitulos tarkoittaa, ettei hi-viruksen vasta-aineita löydy eli henkilöllä ei ole hiv-tartuntaa. Hän on siis hiv-negatiivinen.

Ensitaudin jälkeen infektio pysyy usein täysin oireettomana vuosikausia. Yleensä vasta vuosien kuluttua, hi-viruksen heikennettyä henkilön puolustuskykyä, hänelle alkaa tulla hankalampia yleisoireita kuten pitkiä ja toistuvia kuumeilukausia, merkittävää laihtumista, pitkittynyttä ripulia, voimakasta yöhikoilua tai muita infektioita kuten vyöruusua.

Aids

Hiv-infektion viimeistä vaihetta kutsutaan aidsiksi. Hiv ja aids eivät siis ole sama asia ja nykyisin vain hyvin harvat sairastuvat aidsiin. Aidsiin sairastuminen johtuu yleensä siitä, että hiv-testiin on hakeuduttu vasta kun hiv-infektio on edennyt pitkälle. Aids-diagnoosi tehdään, kun elimistön puolustuskyvyn selvästi heikennyttyä henkilölle tulee jokin hiviin liitetyistä oheistaudeista.

Nykyisten lääkehoitojen avulla myös aids-vaiheessa olevien virusmääriä saadaan usein selvästi alenemaan ja heidän oheistautejaan pystytään hoitamaan tehokkaasti. Henkilö voi myös parantua täysin aidsista toimivan hiv-lääkityksen ansioista.

LINKKEJÄ

» Hivpoint
Tietoa hivistä ja turvallisesta seksistä sekä neuvontapalveluista.
» Miesten kesken turvallisesti
Hivpointinn työmuoto, jonka kohderyhmänä ovat homo, bi ja miehet muut joilla on seksiä miesten kanssa.
» Positiiviset ry
Positiiviset ry tukee hiv-tartunnan saaneita ja heidän läheisiään. Yhdistyksessä voit tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia.
» Maailman aids-päivä 1.12.
Maailman aids-päivän sivusto Internetissä.
» Uutta hivin ennaltaehkäisyssä
Artikkeli hiviä ennaltaehkäisevästä PrEP-lääkityksestä

ARTIKKELEITA:

25 vuotta sitten tuli tieto: AIDS-virus löytyi

Huhtikuun 23. päivänä 1984 USAn terveysministeri Margret Heckler ilmoitti, että tohtori Robert Gallo on löytänyt aids-viruksen. Se tieto lisäsi toivoa, mutta siitä alkoi myös tieteellinen riita.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.04.2009 03:13
 

Aasiassa nuorten homojen keskuudessa hiv-epidemia - YK syyttää treffisovelluksia

YK:n mukaan älypuhelinten treffisovellukset ovat taustalla hiv-tartuntojen voimakkaassa kasvussa nuorten homomiesten keskuudessa alueella. Guardianin uutisesta kirjoittaa Suomessa Iltalehti. Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  30.11.2015 21:30 2 kommenttia, viimeisin 04.12.2015
 

Aids - elämää köyhyydessä

Eilen uutisissa kerrottiin, että Suomessa uusien HIV-tapausten määrä on hieman laskenut edellisestä vuodesta. ========== Kuuntelin eilen lauantaina Berliinin gayradion ohjelm
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 30.12.2007 11:13 10 kommenttia, viimeisin
 

AIDS kosketti

AIDS kosketti 1980-luvun loppupuolella ja 1990-luvun puolella homoja ja heidän läheisiään hyvin kipeästi. Ystäviä ja tuttuja alkoi sairastua ja kuolla yhä tihenevään tahtiin.
NÄKÖKULMAT  23.01.2013 19:24 16 kommenttia, viimeisin 04.02.2013
 

Aids-asiantuntijoilla lievää toiveikkuutta aidsin parantamisesta

Monet saksankieliset lehdet ovat kertoneet Münchenin Aids- ja hepatitis -päivillä viikonloppuna vallinneesta positiivisesta tunnelmasta. Vuoden kuluessa on tapahtunut melko paljon myönteisiä asioita hoitojen kehittelyssä.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  19.03.2012 12:41
 

Aids-konferenssi Sydneyssä

Suuri aids-konferenssi on käynnissä Sydneyssä (22.-25.7.2007). Osanottajia on yli 5000 ainakin 133 maasta. Taas yritetään luoda glogaalia kuvaa aids-epidemiasta. Aids-asiantuntijoiden mukaan on kaksi
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.07.2007 13:34
 

AIDS-konferenssi: EI prostituoiduille

Meksikossa alkoi sunnuntaina 6-päiväinen aids-konferenssi. Prostituoituja ei sinne päästetty. Ensin viranomaistaholta kerrottiin, ettei ole rahaa ottaa kaikkia mukaan ja sitten vedottiin heidän puutt
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 04.08.2008 15:56 18 kommenttia, viimeisin 19.08.2008
 

AIDS-kriisin historiantulkinnoissa näkemyseroja

Tänä iltana klo 21 Teemalta tulee 80-lukua käsittelevän sarjan viimeinen jakso, ja siinä on aiheena aids-kriisi 1983 alkaen. Jakson nimi on "Hiljaa virtaa veri". ***** Suome
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  02.01.2009 11:07 35 kommenttia, viimeisin 04.02.2009
 

Aids-pioneeri Joel Weisman kuollut

Los Angeles: AIDS-pioneeri Joel Weisman kuoli 18. heinäkuuta 66-vuotiaana. Hän oli ensimmäinen lääräri, joka huomasi ennestään tuntemattoman immunipuutossairauden.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  30.07.2009 08:35
 

AIDS-päivä: Kynttilätapahtuma

Eduskuntatalon portailla on alkanut kynttilätapahtuma. Kävimme kyselemässä suomalaisten nuorten HIV-positiivisten tilanteesta.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 01.12.2009 18:05
 

Aids-päivän seminaari: suomalaiset homomiehet hakeutuvat liian myöhään testeihin

Eilen aids-päivän seminaarissa kerrottiin ,että suomalaiset homomiehet hakeutuvat varsin myöhään testauksiin. Seurauksena on turhia kuolemia. Muualla Euroopassa testaukseen mennään huomattavasti varhaisemmin.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  02.12.2010 12:59
 

Aids-tukikeskus muuttuu Hiv-tukikeskukseksi

Tukikeskuksen nimi muuttuu nyt Hiv-tukikeskukseksi, koska se kuvaa paremmin taudin luonteen muuttumista.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 21.01.2011 06:00 1 kommentti, viimeisin 22.01.2011
 

AIDSin kieltäjät ovat yhä täällä

Edelleen on ihmisiä, jotka väittävät, että HIV:llä ja AIDSilla ei ole mitään yhteistä. AIDSin kieltäjistä on ilmestynyt kirja.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  04.09.2009 15:32
 

Aidspäivän seminaari: EMIS-tutkimus paljastaa: suojaamatonta seksiä on ja Suomessa on testaushaluttomuutta

Marja Pakarinen on Tampereen yliopiston Terveystieteen yksiköstä hoitotieteen puolelta. Hän kertoo eurooppalaisesta EMIS-tutkimushankkeessa. Suomalaiset homomiehet ovat lähes Euroopan laiskimpia testissä kävijöitä.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 02.12.2011 02:44 2 kommenttia, viimeisin 02.12.2011
 

Aidspäivän seminaari: HIV-positiivisten näkökulmaa

Sini Pasanen on Positiiviset ry:n toiminnanjohtaja. Hän puhui oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista HIV-tartunnan saaneiden näkökulmasta.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 02.12.2011 02:43
 

Aidspäivän seminaari: Tavoitteena NOLLA

UNAIDSin tavoite: Nolla uutta HIV-infektiota, nolla syrjintää, nolla aids-kuolemaa. Meillä on keinot taistella nollien puolesta: on hyvät ennaltaehkäisymenetelmät. Kirsi Liitsola, erikoistutkija, THL, kertoo.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 02.12.2011 04:54
 

Aidspäivän seminaari: Tiedot ja asenteet HIVistä

Taloustutkimuksella on kahtena perättäisenä vuonna teetty tutkimus suomalaisten tietotasosta ja asenteista HIViä kohtaan. Tiedottamisessa ja terveyskasvatuksessa olisi parantamisen varaa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 02.12.2011 02:00
 

Amerikkalainen parlamentaarikko vaatii: Ei hoitoja perversseille HIV-positiivisille

Amerikkalainen parlamentaarikko Larry Brown vaatii, että HIV-hoidot on lopetettava niiltä positiivisilta, joiden tartunta on tullut perversseistä elämäntavoista.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  15.01.2011 13:35 2 kommenttia, viimeisin 20.01.2011
 

Andreas Lundstedt

Toisaalla ranneliikkeessä on jo kerrottu ruotsalaisartistin Andreas Lundsstedtin paljastuksesta: hänellä on HIV. Hän kertoi asian uusimmassa QX-lehdessä. http://ranneliike.net/keskustelu.php?act
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  21.12.2007 14:01 5 kommenttia, viimeisin
 

Andreas Lundstedtille kunniapalkinto

Lauantaina annettiin Ruotsissa laulaja Andreas Lundstedtille kunniapalkinto "Kunnia- Red Ribbon" eli "punainen nauha", jota käytetään tunnuksena siitä, että henkilö on mukana HIVin vastaisessa työssä.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  21.05.2008 15:47
 

Auttaako HIViin pilleri päivässä?

USAssa kokeillaan lähiaikoina pilleriä , joka tekisi immuuniksi HI-virukselle. Tällaista on jo vuosia odotettu. Huomattava lääkärijoukko on sitä mieltä, että pilleriä voi jo kokeilla valikoituun joukk
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  23.11.2008 15:34
 

BBC-dokumentti barebackista

BBC:n ajankohtaisohjelmassa Newsnightissa syytettiin pornotuottajia siitä, että monet pornotähdet ovat saaneet HIV-tartunnan. Ohjelmassa kuvataan retkeä Ranskaan, jossa loma-asunnolla filmataan bareb
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  07.03.2008 11:28 2 kommenttia, viimeisin
 

Berliini: HIV-infektio on irtisanomisperuste

Berliinissä toisen asteen työoikeus Landesarbeitsgericht on päättänyt tänään, että HIV-infektion saanut voidaan erottaa töistä, eikä siinä rikota tasa-arvolakia.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 13.01.2012 17:42
 

Berliinissä työoikeus vahvisti HIV-positiivisen laborantin erottamisen

Berliinissä herätti huomiota työoikeuden päätös. Laborantti oli koeajalla, kun terveystarkastuksessa selvisi hänen HIV-positiivisuutensa. Laborantti erotettiin heti. Työoikeus vahvisti erottamisen.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  08.08.2011 08:40
 

Britannian entisiä siirtomaita kehotetaan luopumaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnista

Ensi viikolla Britannian kansanyhteisön edustajat 53 maasta kokoontuvat Australian Perthissä. Kokouksen asialistalla on kehotus poistaa homoseksuaalisuuden rangaistavuus. 42 kansanyhteisön maassa homoseksuaaliset teot ovat vielä rikoksia.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 19.10.2011 19:40 1 kommentti, viimeisin 22.10.2011
 

Britannian ex-kulttuuriministerillä hiv

Britannian entinen kulttuuriministeri Chris Smith kertoi viikonloppuna, että hänellä on ollut hi-virus vuodesta 1987. Smith ei ollut kertonut tartunnastaan aiemmin julkisuuteen. Smith toimi kulttuuriministerinä vuodesta 1997 vuoteen 2001.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 01.02.2005 14:32
 

Bush hakee 30 miljardia dollaria AIDS-ohjelmaan

Presidentti Bush ehdotti keskiviikon Kongressissa valtuuttaa ylimääräiset 30 miljardia dollaria taisteluun AIDS:ia vastaan Afrikassa. --- Presidentti ehdotti ylimääräistä 30
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 01.06.2007 12:00 4 kommenttia, viimeisin 01.06.2007
 

Checkpoint 2.0 - hiv-testausta Ravintola Herculeksessa

Eurooppalaista hiv-testausviikkoa vietetään 21.-28.11. Hiv-tukikeskuksen CHECKPOINT 2.0 palvelu järjestää testausviikkoon liittyen hiv-testausta Ravintola Herculeksessa (Lönnrotinkatu 4, Helsinki) lauantaina 29.11. klo 19-23.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 24.11.2014 03:39
 

Conchita Wurst kertoi hiv-positiivisuudestaan

Euroviisut vuonna 2014 voittanut drag-taiteilija Conchita Wurst eli itävaltalainen Thomas Neuwirth on kertonut olevansa hiv-positiivinen. Sairaudestaan vuosia tiennyt Wurst kertoi asiasta nyt, sillä hänen aiempi poikaystävänsä uhkasi julkistaa asian.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  EU 17.04.2018 20:10 1 kommentti, viimeisin
 

Duodecim: Milloin pyydän potilaastani HIV-testin

Duodecim-lehden asiantuntijakirjoituksessa pohditaan kuinka saada oireettomat HIV-positiiviset henkilöt testiin mahdollisimman aikaisin.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  02.06.2011 09:53
 

Egypti kiduttaa hiv-potilaita

Egypti kiduttaa hiv-potilaita Iltalehti 7.2.2008 12:43 Hiv-positiivisia miehiä kidutetaan ja kahlitaan sairaalavuoteisiin odottamaan oikeudenkäyntiä Egyptissä. Egyptin
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 07.02.2008 13:53
 

Ellen DeGeneres nimitetty kansainväliseksi AIDSin vastaiseksi lähettilääksi

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton on nimittänyt Ellen DeGeneresin kansainväliseksi HIVn ja AIDSin vastaiseksi lähettilääksi.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  10.11.2011 07:52
 

Ennaltaehkäisevää hiv/aids-työtä leikataan

Raha-automaattiyhdistys RAY aikoo leikata Miesten kesken turvallisesti -projektin avustusta kolmasosaan. Lopullinen päätös tulee valtioneuvostosta ensi vuoden alussa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  18.12.2009 10:58 1 kommentti, viimeisin 18.12.2009
 

Ensimmäiset HIV-tartunnat 30 vuotta sitten

Englannissa Kansallinen AIDS-säätiö National AIDS Trust (NAT) toteaa tämän viikonlopun (5.6.2011) olevan 30. vuosipäivä ensimmäisestä todetusta HIV-tartunnasta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  04.06.2011 11:08 1 kommentti, viimeisin 04.06.2011
 

Erikoinen armomurha, poliisi lopetti tutkimukset

BBC:n 70-vuotias veteraanitoimittaja kertoi dokumenttiohjelmassaan helmikuussa tukehduttaneensa mies-elämänkumppaninsa. Elämänkumppanilla oli kovat tuskat aidsin takia. Poliisi ei usko tarinaan.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 26.08.2010 06:46
 

Espanja lopettaa aids- ohjelmansa säästääkseen valtion menoja

Espanjan virallisen lehden vuoden 2011 viimeinen numero (31 12.2011) kertoi maan hallituspuolueen (Partido Popular -PP) päättäneen lakkauttaa kansallisen aids-ohjelman (Plan Nacional sobre el Sida) osana menojen leikkauksia ja verojen korotuksia.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  05.01.2012 11:36
 

Etsivää työtä koodi.net -chatissä

Setan nettisivuilla kerrotaan, että Miesten kesken -projektin nettisivut ovat uusiutuneet. Projektin sivuilla kerrotaan mm. siitä, miten tehdään "etsivä työtä" baareissa ja koodi.net -chat-sivustolla
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  12.01.2010 10:52 2 kommenttia, viimeisin
 

Eurooppalainen hiv-hepatiitti -testausviikko 18.-25. marraskuuta

Neljättä kertaa vietettävän testausviikon tavoitteena on kannustaa ihmisiä hiv- (ja hepatiitti-) testeihin ja tulla tietoiseksi heidän statuksestaan. Viikon teemana vuonna 2016 on "testaa, hoida ja ehkäise!" Suomessa testausta on Helsingissä ja Oulussa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 29.10.2016 10:11
 

Facebook kompuroi suhteessaan HLBT-ilmoituksiin

Facebook poisti miesten seksitutukimuksen ilmoittelun sääntöjensa vastaisena. Viikkojen väittelyn jälkeen se kuitenkin suostui palauttamaan ilmoitukset ja totesi tulkinneensa omia sääntöjään erheellisesti.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  28.11.2011 10:48 1 kommentti, viimeisin 30.11.2011
 

Frankfurtiin yhteishauta

Frankfurtin aids-tukikeskus suunnittelee yhteishautaa sellaisille aidsiin menehtyneille, joilla ei ole omaisia tai joiden suhteet omaisiin ovat olleet poikki. Tällaisen hautapaikan voivat saada myös u
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 17.01.2008 15:02 1 kommentti, viimeisin
 

Frankfurtin aids-kokous: suomalaistutkimus esillä

On joukko ihmisä, jotka uskovat saaneensa HIVin, vaikka käytännössä tartunnan saaminen on heille lähes mahdotonta. Edes testaus ei vähennä näiden ihmisten pelkoa. Käytyään aids-tukikeskuksessa kuulema
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 29.07.2007 10:49 1 kommentti, viimeisin 29.07.2007
 

Ghanan vakoiluvirasto tutkii homoväestöä

Ghanan hallitus on velvoittanut maan valtiollista vakoiluvirastoa tutkimaan ”homoseksuaalisuuden lisääntymistä Ghanassa ja muualla maailmassa" syytäen homoja aidsin lisääntymisestä. Homoseksuaalisuus on kuitenkin kielletty Ghanassa, ja näin ollen ei ole
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 12.06.2011 15:06
 

Ghanan varapresidentti myöntää homofobian ja aidsin yhteyden

Ghanan varapresidentti on ensimmäisen kerran myöntänyt yhteyden maassa vallitsevan, lakien ja yhteiskunnan lietsoman homofobian sekä homoseksuaalisten miesten keskuudessa esiintyvän aidsin levinneisyyden välillä.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 15.06.2011 20:26
 

Guiness-ennätys: pitkä AIDS-solmuke

Frankfurtissa koottiin viime perjantaina puolen päivän aikaan maailman suurin AIDS-solmuke. Se koostui n. 3600 ihmisestä. Jokainen rekisteröitymispisteessä käynyt sai punaisen t-paidan ja punaisen sat
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  EU 02.07.2007 22:15
 

HI-viruksella on piilopaikkoja

HI-virus voi piileskellä luuytimessä ja siellä se säilyy lääkehoidosta huolimatta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  09.03.2010 03:48
 

HI-virus siirtyi ihmiseen jo yli sata vuotta sitten

Uudet tutkimukset paljastavat, että laajimmalle levinnyt HI-viruskanta alkoi yleistyä ihmisten keskuudessa vuosien 1884 ja 1924 välillä. Lähde: YLE ( http://www.yle.fi/uutiset/24h/id10317
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  01.10.2008 14:09
 

Historiaotteella Suomen AIDS-kesästä 1983

Hoitoammattilaisten henkilökohtaiset muistot AIDS:in tulosta Suomeen ovat uutta antia HS:n reportaasissa kesästä 1983. Potilaista tuli ystäviä ja lähdön hetki lääkärillekin vaikea. Juttu kertoo myös ensimmäisten potilaiden tilanteista.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 30.06.2013 11:47 14 kommenttia, viimeisin 08.07.2013
 

Hiv suomalaisessa homoyhteisössä

Kansainvälistä aids-päivää vietetään 1. joulukuuta. Positiiviset ry ja Hiv-tukikeskuksen Miesten kesken turvallisesti –työ aloittavat yhteiskampanjan vuonna 2015, jolla pyritään parantamaan hiv-positiivisten homomiesten asemaa homoyhteisössä.
NÄKÖKULMAT  KOTIMAA 01.12.2014 00:02 5 kommenttia, viimeisin 18.12.2014
 

HIV-hoitoja

Uusia tutkimustuloksia tulee tiheään tahtiin, ja niiden merkitystä on usein vaikea arvioida. Tällainen tutkimusraportti esiteltiin äskettäin Bostonissa 15. retrovirusten ja opportunististen infektioid
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  13.03.2008 08:46 3 kommenttia, viimeisin
 

HIV-infektion vaiheet

Mistä tunnistaa saaneensa HIV-infektion? Muutunko punertavaksi? Lihonko? Mistä tiedän, jos satunnaisella seksikumppanillani on se?
HIV  17.03.2008 12:58
 

HIV-kampanjan mainos sensuroitiin Ranskassa

Ranskalainen turvaseksin puolesta puhuva Act Up Paris-järjestö on joutunut sensuurin kynsiin. Mainontaa valvovalle elimelle oli liikaa nähdä kaksi alastonta miestä suutelemassa kampanjajulisteessa. V
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 02.01.2008 14:28 1 kommentti, viimeisin
 

HIV-määräykset USAhan muuttuvat

Kun USAhan saapuvan turistin matkalaukusta loytyy HIV-lääkkeitä, hän voikin saman tien varata paluulennon. Jo kahden vuosikymmenen ajan HIV-positiivisia ei ole päästetty Amerikkaan. Nyt on sisäturvall
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 21.11.2007 09:03 3 kommenttia, viimeisin 31.07.2008
 

HIV-positiivisen puheenvuoro

Kansainvälisen aids-päivän seminaarissa käytti puheenvuoron HIV-positiivinen. Hän muistutti, että hänelle ja muille HIV-positiivisille jokainen päivä on HIV-päivä.
IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ  01.12.2014 13:31 2 kommenttia, viimeisin 16.12.2014
 

HIV-positiivisten tuttavapiirin testausta rohkaistaan USA:ssa

Washington DC:n terveysviranomaiset ovat värvänneet HIV-positiiviseksi todettuja suostuttelemaan tuttavapiiriään kokeeseen. Washingtonissa testausta motivoi myös kaupungin ilmaisen hoidon linja kaupallisesti vakuuttamattomillekin.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  02.10.2011 11:49
 

HIV-pölynimuri varastettu

Bremenin poliisi varoittaa: eräästä autosta varatettiin pölynimuri ja siinä on HI-viruksia. Pölynimuria ei saa käsitellä ilman suojahanskoja.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  05.11.2009 10:21
 

HIV-tukikeskus juhlii 25-vuotista taivaltaan

AIDS-tukikeskus, nykyisin HIV-tukikeskus, perustettiin lokakuussa 1986. Siihen aikaan vapaaehtoiset tekivät merkittävän osan tukikeskuksen työstä. Iltaisin ja osittain päivälläkin puhelinpalvelu hoidettiin vapaaehtoisten voimin.
NÄKÖKULMAT  25.10.2011 17:53 1 kommentti, viimeisin 25.10.2011
 

HIV-tukikeskus täyttää 25 vuotta: juhlaseminaari menossa Helsingissä

AIDS-tukikeskus avattiin 13.10.1986 Katajanokalle. Tämän vuoden alussa nimi muutettiin HIV-tukikeskukseksi. Juhlaseminaarissa puhutaan mm. rikosoikeudellisesta vastuusta HIVin tartuttamisessa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 26.10.2011 12:15
 

HIV-viruksesta ei pääse eroon

Uusi tutkimustulos on taas julkaisstu verkossa. Huolimatta vuosia jatkuneesta lääkehoidosta potilaista ei lähde lopullisesti HIV-virus, vaikka verestä virusta ei löydettäisikään. Viruksella on paikkoj
HIV  03.03.2008 06:45
 

HIV:n historiaa

Afrikasta Haitin kautta Yhdysvaltoihin, vai USA:n hallituksen salainen viruskoe naamioituna poliorokotteeksi? Ja tiesitkö, että Isaac Asimov kuoli AIDS:iin?
HIV  17.03.2008 12:37
 

HIV:n tarttuminen, siltä suojautuminen ja sen hoito

Tarttuuko HIV saunanlauteesta? Voinko halata HIV-positiivista kaveriani? Miten se oikein tarttuu?!
HIV  17.03.2008 12:46
 

HIVin ehkäisyssä uutta: Pilleri päivässä?

Onko näin: pilleri päivässä ja HIV-tartuntariski olennaisesti vähenee?
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  23.11.2010 21:53 3 kommenttia, viimeisin 25.11.2010
 

HIVin varhainen toteaminen antaa paljon elinvuosia

Pari vuotta sitten kerrottiin, että Suomessa neljäsosa HIV-potilaista saapuu hoitoon vasta myöhäisvaiheessa, ja silloin ennuste on huono. Brittitutkimus paljastaa, että viruksen varhainen toteaminen ja lääkehoito pidentävät elämää huomattavasti.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  14.10.2011 08:25 1 kommentti, viimeisin 14.10.2011
 

Hivpointin johtaja patistaa Venäjältä sitoutumista HIV:n torjuntaan

Hivpointin toiminnanjohtaja Jukka Keronen valittaa Venäjän poliittisen sitoutumisen puutetta HIV:n torjuntaan. Ylen haastattelussa 25.6 Keronen arveli synkästi epidemian leviämisen valtaväestöön nyt ehkä auttavan poliitikkojen asennemuutoksessa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  25.07.2017 19:45 1 kommentti, viimeisin 26.07.2017
 

Homot, hiv ja seksin nautinnot

Hiv-tukikeskuksen blogissa eilen muistutettiin, että homoilla hiviä esiintyy paljon enemmän kuin heteroilla. Asiallisessa keskustelussa tästä tosiasiasta ei pidä vaieta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  12.05.2011 09:11 7 kommenttia, viimeisin 13.05.2011
 

HS patistaa kondomikampanjaan

Hivpotilaitten hoitokuluilla jaettaisiin paljon kondomeja ilmaiseksi. Helsingin Sanomat nosti hiv-ehkäisyn taas julkiseen keskusteluun pääkirjoitussivullaan 26.8
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  26.08.2011 12:18
 

HS: Haavisto selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr) aikoo selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa. Ulkoministeriö pyytää Suomen kansanlähetys -kehitysjärjestöltä selvitystä sen toiminnasta Etiopiasta. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 06.12.2013 12:03
 

Hyviä vai huonoja uutisia HIV-rokotteesta?

Onko hyviä uutisia HIV-rokotteesta? Frankfurtissa on ollut saksalais-itävaltalainen aids-kongressi. Regensburgilainen rokotetutkija Hans Wolf kertoo työryhmänsä kehitelleen rokotteen, jok
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  28.06.2007 07:24 9 kommenttia, viimeisin
 

Idea ilmaiseksi: Homoille terveyspuoti

Dortmundissa avattiin ensimmäinen homojen terveyskauppa "Pudelwohl". Sieltä saa esim. HIV-pikatestin, sukupuolitautineuvontaa ja tupakanlopetuskursseja.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  27.08.2009 02:13
 

Ikääntyvä ja HIV

Vanhenevan HIV-potilaan hoito nousee yhä enemmän huomion keskipisteeksi. Viime viiikolla julkaistiin hoitoa varten "Guidelines 2009".
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  18.11.2009 09:21
 

ILGA Europelta uusi kirja aids-päivänä

Hollannin COC-järjestö ja ILGA-Europe ovat yhdessä julkaisseet kokoomakirjan: International Human Rights References to Sexual and Reproductive Health and Rights (regarding LGBT populations and HIV/AID
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 02.12.2007 09:39
 

Intian terveysministeri: Homoseksuaalisuus on sairaus

Intian terveysministerin puheista meteli - ministeri sanoo tulleensa väärin siteeratuksi
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  05.07.2011 17:51
 

Intiassa halutaan homoseksuaalisuus lailliseksi

Intiassa HIV- ja AIDS-asioista vastaavat viranomaiset lämpenevät ajatukselle poistaa rikoslaista homoseksin harjoittamisen rangaistavuus. Syynä on paheneva HIV-ongelma. Viranomaiset pelkäävät HIV:n leviävän homojen keskuudessa, sillä tartunnan saaneet jou
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 01.08.2006 17:38
 

Jamaicalla keskustellaan homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnista

Maan hallitus tiedotti alkavansa selvittää, voisiko homoseksuaalisuuden laillistaminen rohkaista ihmisiä tutustumaan HIV:n ehkäisykeinoihin ja tartunnan saaneita hankkimaa hoitoa. HIViä pidetään Jamaicalla edelleen homojen sairautena. Sen leiman ja homoje
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 15.08.2005 20:58
 

Jonas Gardell: Näin Ruotsissa luotiin vihaa aidsiin sairastuneita kohtaan

AIDS tuli Pohjoismaihin 30 vuotta sitten. Ruotsalainen Jonas Gardell, käsikirjoittaja, koomikko, laulaja ja artisti (ja Mark Levengoodin puoliso), on kirjoittanut kirjasarjan ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Dagens Nyheterissä oli katkelma kirjasta.
HLBTI-HISTORIAA  21.01.2013 11:56
 

Kansainvälinen AIDS-päivä 2009

Tänä vuonna aids-päivän seminaari on päättäjille ja asiantuntijoille. Aiheena on koko maailman aids-ongelma. Lähetysseuralla on avoin aids-tapahtuma ja illalla on kynttilätapahtuma eduskuntatalon portailla. Helsingin ulkopuollella on katutapahtumia
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 01.12.2009 09:03 1 kommentti, viimeisin 01.12.2009
 

Kansallisuusfeikkaus on riski, etenkin jos turvaseksi unohdetaan

Väärä vaikutelma taustakansallisuudesta tapaamistilanteissa voi houkuttaa välinpitämättömyyteen. Riski on suurinta etenkin hyvän seksiterveyden ja ongelma-alueiden rajamailla. Sellaisiin kuulumme. Uutisoitu satamavalistus on tarpeen.
YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 30.10.2014 11:44 3 kommenttia, viimeisin 30.10.2014
 

Karanteeni - Asiallisesti AIDSista

Kirja Karanteeni - Kuinka AIDS saapui Suomeen on ensimmäinen kattava katsaus taudin rantautumisesta maahamme, sen vaikutuksita niin homoyhteisöön kuin koko yhteiskuntaan ja tilanteesta aina nykypäivään asti.
KIRJAT  KOTIMAA 29.10.2014 18:43 1 kommentti, viimeisin 30.10.2014
 

Kenia aikoo laskea homot vaikka maassa homostelu on rikollista

Brittisiirtomaavallan jäänteenä Keniassa homoseksuaaliset teot ovat tänäkin päivänä rangaistavia. Tästä huolimatta homojen lukumäärä aiotaan laskea tavoitteena auttaa HIV-positiivisia saamaan tarvitsemaansa hoitoa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  07.11.2009 21:14 3 kommenttia, viimeisin 17.02.2010
 

Kolme ihmistä menehtyi Lontoossa aidsiin uskonnon takia

Monet Lontoossa toimivat evankeliset kirkot ovat viime kuukausina halunneet kieltää jäseniltään HIV:n vastaisen lääkityksen, koska hoito olisi Jumalan tahdon vastaista. Kirkkojen mielestä ”vain Jumala voi parantaa”. BBC:n mukaan ainakin kolme ihmistä on m
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  29.10.2011 13:52 1 kommentti, viimeisin 29.10.2011
 

Kondomikirja

Kondomikirja: ehkäisyvälineen historiaa ja nykypäivää.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 30.04.2012 20:53 6 kommenttia, viimeisin 02.05.2012
 

Kun AIDS-kauhu saapui Eurooppaan

Tasan 30 vuotta sitten levisi koko Euroopassa ihmisten tietoisuuteen kamala sairaus, AIDS, jota pidettiin homojen sairautena. Tilanne johti moniin ylilyönteihin. Osa lääkäreistä lietsoi kauhua, osa yritti hillitä ylitse pursuavia kauhutunteita.
HLBTI-HISTORIAA  04.11.2012 14:13 5 kommenttia, viimeisin 05.11.2012
 

Kuusi tapaa saada hiv

Ihmiset tekevät usein oletuksia millaiset ihmiset voivat saada hivin. Jos ajattelet, että hiv-tartunnat sattuvat vain muille, kannattaa harkita asiaa uudelleen.
TERVEYS JA TUTKIMUS  26.03.2015 16:00 6 kommenttia, viimeisin 14.04.2015
 

Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale 25.9.2011 asti

Kansainvälisesti merkittävään Lahden julistebiennaaliin tarjottiin peräti 6 958 julistetta 50 maasta. Näyttely esittelee niistä 285, jotka ovat 36 maasta.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  11.08.2011 00:10
 

Lomalaiset HIVin levittäjinä?

Ateenan yliopiston tutkijat ovat rakentaneet kartan HIVin leviämisestä Euroopassa. Dimitrios Paraskevisin tiimin mukaan lomailijat kuljettavat virusta kotimaihinsa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  25.05.2009 13:01
 

Maailman aids-konferenssi alkoi: AIDSia vastaan 90-90-90-strategialla

Sunnuntaina alkoi 20. maailman aids-konferenssi Melbournessa. Paikalla on 12 000 tutkijaa, asinatuntijaa ja aktivistia. Lentoturman uhreja oli kuusi ja heitä muistettiin konferenssi aluksi.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  21.07.2014 10:38
 

Maailman AIDS-konferenssi: Act Up –protesteja

Maailman AIDS-konferenssissa Washingtonissa on jälleen nähty protesteja. Act Up –henki on yhä elossa.
 

Maailman aids-päivä

Huomenna maanantaina, joulukuun 1. päivänä vietetään taas maailman aids-päivää, nyt 20. kerran. AIDS-tukikeskuksen lipaskerääjät ovat liikkeellä viikonlopun ajan. Maanantaina on Vanhalla ylioppilastal
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  30.11.2008 08:02 9 kommenttia, viimeisin 11.12.2008
 

Maailman Aids-päivä 1.12.

Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio kasvavaan ongelmaan - lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidista, sekä löytää uusia ja tehokkaampia toimia epidemian hillitsemiseksi.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  01.12.2011 10:06 3 kommenttia, viimeisin 01.12.2011
 

Maailman aids-päivä 1.12.

1. joulukuuta on Maailman aids-päivä. Päivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hiv:stä ja aidsista, sekä löytää uusia ja tehokkaampia toimia epidemian hillitsemiseksi. Maailman terveysjärjestön julistamaa teemapäivää on vietetty vuodesta 1988.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  01.12.2012 00:00 2 kommenttia, viimeisin 01.12.2012
 

Maailman aids-päivä: viestejä homomiehille aids-päivän seminaarista

Joulukuun 1. päivänä vietetään maailman aids-päivää. Tapahtumia on eri puolilla maata. Neljännes tartunnan saaneista hakeutuu testiin ja hoitoon liian myöhäisessä vaiheessa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 01.12.2010 12:57
 

Maailman aids-päivän vietto alkoi seminaarilla

Maailman aids-päivän teemana on: "Hiv löydettiin 30 vuotta sitten – mistä Suomessa tänään puhutaan?" Aamun seminaarin aloitti kansanedustaja ja eduskunnan väestö- ja kehitysryhmän puheenjohtaja Jani Toivola.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 01.12.2011 12:13
 

Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta

Joulukuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman aids-päivää. Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  01.12.2016 00:02 8 kommenttia, viimeisin 16.01.2017
 

Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta

Joulukuun ensimmäisenä päivänä vietettävänä Maailman aids-päivänä järjestetään runsaasti tapahtumia myös useissa suomalaiskaupungeissa.
 

Maailman johtavia aids-tutkijoita Ukrainassa alasammutussa koneessa

Yöllä levisi uutinen, jonka mukaan Ukrainassa alasammutussa koneessa olisi ollut matkustajina maailman johtavia aidstutkijoita.
 

Matkustuskielto USAhan jatkuu

Viime aikoina on kierrellyt tietoja, joiden mukaan HIV-positiiviset pääsisivät USAhan. Siitä on jo ollut senaatissa puoltoäänestys. Mutta kielto jatkuu.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 25.04.2009 20:21
 

Miesten välistä seksiä harjoittavien keskuudessa HIV-epidemia jatkuu

Sellaisten miesten keskuudessa, joilla on seksiä miesten kanssa, on käynnissä HIV-epidemia. On uusia kotimaisia tartuntoja, on pitkiä tartuntaketjua ja ne kattavat useampia vuosia. HIVin esiintyvyys tässä ryhmässä on korkea muuhun väestöön verrattuna.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  01.12.2014 12:38 7 kommenttia, viimeisin 04.12.2014
 

München: ´Ajatteletko kalullasi´

Münchenin aids-tukikeskus on käynnistänyt turvaseksikampanjan, jossa väitetään, että kalu hallitsee ajattelua. Työnimenä on "Diktaattori Kulli".
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  02.03.2009 10:15 1 kommentti, viimeisin 02.03.2009
 

Nancy Reaganin kuolema palauttaa mieliin USAn vaikeat AIDS-vuodet

Amerikassa surraan entisen First Ladyn Nancy Reaganin poismenoa, mutta hlbti-aktivistit muistelevat myös, miten hallinto suhtautui nuivasti satoihin tuhansiin aids-kuolemiin.
UUTISET: YLEISET  07.03.2016 23:07
 

Nobel-palkinto aids-viruksen löytäjille

Amerikkalaista Robert Galloa on pitkään pidetty aids-viruksen löytäjänä. Jo kesällä 1984 aids-tutkija Sirkka-Liisa Valle lähetti tutkimusryhmänsä veret Gallon tutkittaviksi. Sieltä tuli tieto: positi
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  08.10.2008 14:13
 

Nostetaanko kissa vihdoin pöydälle? Voidaanko PrEP-estolääkityksen avulla ehkäistä hiv-tartuntoja myös Suomessa?

Lontoossa homomiesten uusien hiv-tartuntojen määrä on romahtanut hivin estolääkitys PrEPin ansiosta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  19.01.2017 18:45 37 kommenttia, viimeisin 24.02.2017
 

Obama allekirjoittaa tänään lakimuutoksen

Tieto on tarkentunut. Obama allekirjoittaa tänään maanantaina lakimuutoksen, jolla kumotaan HIV-positiivisten maahantulokielto USAhan.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 02.11.2009 08:14 2 kommenttia, viimeisin 02.11.2009
 

Oletko homo vai lesbo?

Yhä useammin ja julkeammin kysellään poliitioilta ja muilta julkkiksilta heidän yksityisintä aluettaan eli seksuaalista suuntautumista. ***** New Yorkin entinen pormestari Ed
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 05.03.2009 07:45 1 kommentti, viimeisin
 

Onko HIV-kriisistä opittu mitään?

Viimeistään nyt, maailman aids-konferenssin jälkeen on aika keskustella lääkkeistä, joilla HIV voidaan ennalta estää. Mikä on tämän hetken tilanne?
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  04.08.2014 15:06 25 kommenttia, viimeisin
 

Onko suuseksi turvaseksiä?

Monia homoja ja heteroita kiinnostaa, mitkä ovat suuseksin riskit. Entä mitä tehdä, kun siemennestettä joutuu suuhun? Queer.de-sivusto kyseli Aids-Hilfen asiantuntijalta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  25.10.2010 08:08 1 kommentti, viimeisin 25.10.2010
 

Oopperalaulaja Jorma Hynninen puhuu urastaan ja poikansa menehtymisestä HIV:n seurauksena

Jorma Hynnisellä on ollut loistava ura laulajana. Siitä hän puhuu kohta ilmestyvässä kirjassaan. Oman pojan menehtyminen aidsin seurauksena ja kiihkouskovaisten tuomiot ovat olleet hänelle rankka osa hänen elämäänsä.
IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ  05.02.2012 09:00
 

Osallistu HIV-työhön, liity mukaan 'laskijoihin'

Vuodesta 2005 ranneliike.netin ylläpito on osallistunut kotikoneillaan Fightaids@home -hankkeeseen. Hankkeen tarkoitus on valjastaa kotikoneiden luppoaika erilaisten yleishyödyllisten laskentaverkkojen palvelukseen. Yksi näistä laskentaverkoista on juuri
HIV  24.12.2005 01:00
 

Papua: Ei mikrosirua HIV-positiivisille

Indonesian Papuan provinssin parlamentti päätti kansainvälisen painostuksen alla, että HIV-positiivisille ei asenneta mikrosiruja. Pormestari on todennut, että sellainen mahdollisesti loukkaa ihmisoik
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 18.12.2008 18:30 3 kommenttia, viimeisin 18.12.2008
 

Pedro Zamora tv-elokuvassa

MTV näytti keskiviikkona Amerikassa tv-elokuvan Pedro Zamorasta. Nuori aktivisti oli mukana vuonna 1994 tosi-tv-ohjelmassa. Hänellä oli HIV.
HLBTI-HISTORIAA  03.04.2009 10:01
 

Perinteinen kynttilätapahtuma eduskuntatalon edessä

Perinteisesti eduskuntatalon edessä ja portailla järjestetään taas tänä iltana kynttilätapahtuma. Samaan aikaan eduskunnassa puhutaan adoptiolain uudistuksesta.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 01.12.2011 18:56
 

Philadelphia

AIDS:iin sairastunut homo asianajaja etsii lainopillista apua homofobiselta asianajajalta samaan aikaan kun hänet irtisanotaan arvostetusta philadelphialaisesta lakitoimistosta muka epäpätevänä.
ELOKUVAT JA SARJAFILMIT  02.07.2003 14:42
 

Pirkanmaalla HIV-tartuntojen suma

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on havaittu ennätysmäärä hiv-tartuntoja. Tartunnat on saatu suojaamattomassa heteroseksissä.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  03.10.2010 16:01
 

Pohjanmaalla kohu aids-aiheisesta sarjakuvastripistä

Pohjanmaalla ilmestyvässä Ilkka-lehdessä perjantaina julkaistu sarjakuvastrippi on herättänyt närkästyneitä puheenvuoroja sosiaalisessa mediassa. Lehden päätoimittaja on pahoitellut stripin julkaisua. Asiasta kertoo MTV3.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  KOTIMAA 28.03.2015 23:40 2 kommenttia, viimeisin 29.03.2015
 

Pornonäyttelijöiden terveysturvallisuus puheenaiheena

Aikuisviihdenäyttelijän tartunta on taas nostanut USA:ssa esille alan hiv-riskit. Teollisuus on luonut äskettäin terveysseurannan, mutta huomauttaa, että kondomipakko johtaisi kaupallisissa paineissa "maanalaiseen" tuotantoon.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  31.08.2011 22:21
 

Pornotähden AIDS-kuolema

25-vuotias bareback-pornomalli Chad Noel on kuollut AIDSiin.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  05.04.2010 17:01 2 kommenttia, viimeisin 06.04.2010
 

Puolet HIV-tartunnan saaneista hakeutuu testiin liian myöhään

Hiv-tartuntatilanne ei Suomessa ole hälyyttävä, mutta Suomessa huolestuttaa edelleen se, että puolet tartunnan saaneista hakeutuu testiin liian myöhään. Lääkityksen teho ei enää siinä vaiheessa ole paras mahdollinen.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 01.12.2013 04:00
 

Pääsyä hiv-testauksiin ja neuvontaan tulisi edelleen helpottaa - kynnys matalammaksi

Kansanedustajia ja asiantuntijoita oli kutsuttu tiistaina aids-päivän keskustelutilaisuuteen Pikkuparlamentin kansalaisinfoon. Paljon puhuttiin hiv-ehkäisytyöstä ja ns. matalan kynnyksen palveluista.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  02.12.2015 06:57 13 kommenttia, viimeisin 10.12.2015
 

Rock Hudson kuoli 25 vuotta sitten

Rock Hudson oli naisten ihailun kohde. Vain harva tiesi, että naiset eivät häntä kiinnostaneet. Rock Hudson kuoli tasan 25 vuotta sitten.
HLBTI-HISTORIAA  02.10.2010 20:28
 

Rokotekokeilussa potilaiden HIV-viruskanta supistui

Espanjalaiset tutkijat kertovat menestyksestä hoidollisen rokotteen kehittämisessä HIV-infektion hillitsemiseksi. Potilaiden viruskantaa rokote pidätteli noin vuoden. Tavoitteena on työn jatkuessa löytää hoitomuoto, joka korvaisi virusläkkeet.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  EU 05.01.2013 22:31
 

Rokoteuutiset liian optimistisia

Tänä syksynä on jälleen kerrottu menestyksekkäistä aids-rokotekokeiluista. Uutiset ovat liian optimistisia. Aids-rokotteen kehittäminen on yhtä vaikeaa kuin yleispätevän influenssarokotteen valmistaminen. Joka vuosi on uusi virustyyppi.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  29.10.2011 08:43
 

Ronald Reagan: Sata vuotta syntymästä

Jos Ronald Reagan olisi elossa, hän olisi eilen täyttänyt 100 vuotta. USAn presidentiksi hän tuli 30 vuotta sitten. Hänen valtakaudellaan alkoi USAn AIDS-epidemia.
HLBTI-HISTORIAA  07.02.2011 13:01
 

Rooman AIDS-kokous hehkutti saavutuksia mutta pahoitteli saatavuutta

Uusimpia tieteen menestyksiä voi verrata 90-luvun viruslääkkeiden käyttöönottoon. Lääkkeiden saanti köyhissä maissa on yhä ongelma.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  18.07.2011 20:46
 

Ruotsi on myöntymässä siihen, että HIViltä ehkäisevä lääke PreP tulee korvattavien lääkkeiden joukkoon

Sellaiset terveet henkilöt, joilla on suuri riski saada HIV, tulevat Ruotsissa saamaan PreP-lääkityksen sairauden ennaltaehkäisyyn. Asiasta kertoi eilen valtion epidemiologi Ruotsin kansanterveyslaitokselta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  EU 30.08.2017 12:16 12 kommenttia, viimeisin 14.09.2017
 

Ruotsissa eniten HIV-tuomioita

Äskettäin päättyneen AIDS-konferenssin yhteydessä Meksikossa oli kansalaisjärjestöjen protesti Ruotsia vastaan. Protestoijana oli mm. Act up -järjestö Pariisista. Ruotsi on maa, jossa on eniten tuomio
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 27.08.2008 07:59 7 kommenttia, viimeisin
 

Ruotsissa huoli HIV-tartunnoista

Yhä useammat homo- ja bi-miehet ovat saaneet HIV-tartunnan. Nyt uusia tartuntoja tulee suunnilleen saman tahtiin kuin alkuvuosina 1980-luvulla. Onko syy pornossa, jossa ei käytetä kondomeja? DN raportoi eilen.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  05.04.2010 17:00
 

Ruotsissa paljon uusia HIV-tartuntoja

Ruotsin homojärjestö RFSL julkisti eilen tietoja, joiden mukaan HIV on levinnyt Ruotsissa räjähdysmäisesti. Erityisen paljon uusia tartuntoja on Skånessa (83%:n lisäys). Tukholmassa lisäys on 32%. Göt
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  06.02.2008 18:36 3 kommenttia, viimeisin 06.02.2008
 

Saadaanko HI-virus nujerrettua?

Miten AIDS-epidemia voitaisiin pysäyttää maapallolla? Etelä-afrikkalainen tutkija luulee tietävänsä oikean menetelmän.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.02.2010 14:15 2 kommenttia, viimeisin 25.02.2010
 

Saksassa HIV erityisesti homomiesten ongelma

Tilastot kertovat jälleen, että HIV-tartuntojen määrä jatkaa nousuaan. Tosin käyrä on tasaantumassa. Homomiesten osalta tasaantumista ei näy. Suurkaupungit ovat vaikeimpia paikkoja. PÄIVITETTY
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  09.06.2010 07:47 3 kommenttia, viimeisin 09.06.2010
 

Salvadorin homot varoittavat aidsista

Salvadorilaiset homot ja transsukupuoliset marssivat öisillä kaduilla jakamassa kortsuja.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 20.04.2010 18:25
 

Setan Asiallisen tiedon omena Prometheus-leirin tuki ry:lle

Seksuaalinen tasavertaisuus SETA ry myönsi tämänvuotisen Asiallisen tiedon omenan Prometheus-leirien tuki ry:lle. Prometheus-leirit ovat uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitoutumattomia aikuis
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 15.07.2003 13:50
 

Singapore ei hyväksy AIDS-konserttia

Singapore on kieltäytynyt hyväksymästä sikäläisen AIDS-tukiryhmän hakemusta konsertin järjestämiseksi. Paikallinen hallinto ilmoittaa olevansa huolissaan konsertissa esiintyvistä homoseksuaaleista.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 24.03.2005 16:19
 

Suururakka ´Angels in America´

Angels in America on ollut arvostelumenestys. Näytelmää esitetään Helsingin Alppilassa.
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  19.11.2010 08:00
 

Sveitsi: Luonnonparantaja levitti HIViä?

Epäilykset ovat saaneet jotain lisävahvistusta, mutta viranomaiset pitävät luonnonparantajaa edelleen syyttömänä. Schweizer Zeitung on kertonut tapahtumista.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  07.06.2010 08:03
 

Sydney Morning Herald: 108 aids-delegaattia kuoli onnettomuudessa

Sydney Morning Herald kertoo, että 108 aids-konferenssin delegaattia kuoli lentokoneen alasampumisessa. Tarkennettu tieto: mukana lennolla oli vain kuusi aids-tutkijaa. PÄIVITYS
 

Syfilis leviää taas - ehkäisevä valistus jäänyt HIV:n varjoon

Yleismediassa kiertäneessä uutisessa on nostettu esille miesten välinen seksi "yhteisenä nimittäjänä" bakteeritauti kupan (syfilis, lues) leviämisessä Helsingissä. HUS:n lääkäri totesi HS:lle, ettei kyse ole "käsistä karanneesta epidemiasta".
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 04.10.2015 19:56
 

Syrjinnän huomaamattomia mekanismeja: heteronormatiivisuus ja hetero-oletus

Maailman aids-päivän seminaarissa perjantaina puhuttiin terveydenhuollon asiakaskohtaamisista, kun asiakkaana on HLBTI-ihminen. Tutkimustulokset vahvistavat: asiakas voi pelätä heteronormatiivisuutta ja hetero-oletusta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  KOTIMAA 30.11.2013 14:46
 

Teemalla 31.7.12 klo 17: Kun veri virtasi hiljaa

80-luvun alun AIDS-kauhun aikaan palataan uusintana nähtävässä tv-dokumentissa 31.7. klo 17 YLE Teema-kanavalla.
TELEVISIO  31.07.2012 10:51
 

Tiededokumentti: HIV ja minä

YLE Teema torstaina 4.12.2008
TELEVISIO  02.09.2008 09:19
 

Tietokonepelaajat avasivat HIV-entsyymin koodin

Kolmessa viikossa tietokonepelaajat selvittivät sen, mitä tiedemiehet olivat pitkään yrittäneet tietokonemalleillaan.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  22.09.2011 08:05
 

Timpan ja Joken tarinasta Timppa on kuollut

1990-luvun alussa AIDS sai kasvot, kun julkaistiin kirja "Timpan ja Joken tarina". Nyt Timppa eli Timo Wårell (os. Vainikainen) on kuollut 53 vuoden ikäisenä Torremolinoksessa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 05.09.2010 12:44
 

Tukikeskuksen juhlaseminaari 1: HIV-positiivisen puheenvuoro

HIV-tukikeskuksen juhlaseminaarissa oli monenlaisia puheenvuoroja. Aloitamme HIV-positiivisen Kimmon puheenvuorosta. Hän on ollut aktivisti jo 15 vuoden ajan.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 26.10.2011 18:37
 

Tukikeskuksen juhlaseminaari 2: Puhutaanko HIVin ehkäisyssä oikeista asioista

Mika Salminen oli saapunut Tukholmasta. Hän on Euroopan tartuntatautikeskuksen ECDC:n terveysvaikutusten johtaja. Hän kysyy: puhutaanko HIVin ehkäisyssä kypsällä tavalla ja rehellisesti oikeista asioista.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 26.10.2011 21:01 2 kommenttia, viimeisin 26.10.2011
 

Tukikeskuksen juhlaseminaari 3: Millaista on HIV-hoitoyö 2010-luvulla?

Suomen HIV/Aids-sairaanhoitajien yhdistyksestä Helena Korte loi katsauksen hoitotyön tilanteeseen. On monia ammattiryhmiä, joiden pitäisi olla tässäkin seminaarissa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 27.10.2011 06:01
 

Tukikeskuksen juhlaseminaari 4: HIV ja rikosoikeudellinen vastuu

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio johdatti ajatukset kriminaalipolitiiikkaan. Kun HIV tartuu kumppaniin, onko se pahoinpitelyä vai kuolemantuottamus? Kun rakkaus tappaa.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  KOTIMAA 27.10.2011 08:12
 

Tuotantokatkos HIV-positiivisen pornonäyttelijän vuoksi

Kaksi suurinta amerikkalaista pornotuottajaa on keskeyttänyt kaikki kuvaukset, kun yksi esiintyvä tähti todettiin HIV-positiiviseksi. On vielä epäselvää, onko ehtinyt tulla lisää tartuntoja.
SATTUMAT  16.10.2010 03:00
 

Tutkimus: hiv ja miesten välinen seksi

Uusi julkaisu: Miesten välinen seksi ja hiv Suomessa Aids-tukikeskus ja sen Miesten kesken turvallisesti –työ ovat julkaisseet tutkimuksen miesten välisistä suhteista ja keinoista suhtautua hiv-
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  19.12.2007 15:53 2 kommenttia, viimeisin
 

Tutkimus: HIV-positiivisuudella vain vähän vaikutuksia homomiesten työelämään

Brittitutkimuksessa haastateltiin 1 800 hiv-positiivista homomiestä heidän kokemuksistaan työelämässä.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  28.08.2009 19:34
 

TV-vinkki: aids-epidemian alkuvaiheita käsittelevä "Tuntematon vihollinen" Yle TV1:llä tiistaina

Yle TV1 näyttää tiistaina 22.8. kello 21.30 alkaen Larry Kramerin omaelämänkerralliseen näytelmään perustuvan Emmy-palkitun elokuvan "Tuntematon vihollinen" (The Normal Heart, HBO 2014).
TELEVISIO  KOTIMAA 22.08.2017 09:50
 

Tv:ssä dokumentti AIDSin rantautumisesta Suomeen

Ylen Areenassa voi vielä katsoa eilistä dokumenttia, jossa kuvattiin tunnelmia, kun aids alkoi levitä Suomessa kesällä 1983.
TELEVISIO  KOTIMAA 26.11.2012 05:00 1 kommentti, viimeisin 26.11.2012
 

Tärkeä minisarja Yle Femmalla: Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin

AIDS saapui Ruotsiin. Gardellin romaanitrilogia kertoo siitä mitä näille ihmisille tapahtui: kahviloissa, saunaklubeilla, sairaaloissa ja hautausmailla. Se on kiihkeä requiem nuorille miehille jotka elivät, sairastuivat, kuihtuvat pois.
TELEVISIO  21.01.2013 14:00 12 kommenttia, viimeisin 13.03.2013
 

Ugandan parlamentti haluaa evätä homoilta HIV-hoidon

Ugandan parlamentille on esitelty lakiehdotus, jolla homoseksuaalisia henkilöitä kiellettäisiin hakemasta apua HIV:n ehkäisyyn ja hoitoon.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  18.03.2012 12:30
 

UK: Hallitus on määrännyt kouluissa seksuaalikasvatuksen pakolliseksi

Englannin hallitus määräsi, että tietoa ihmisen seksuaalisuudesta pitää antaa jo koulun ala-asteella. Vanhemmilla on kuitenkin oikeus ottaa lapsensa pois noilta tunneilta 15 ikävuoteen saakka.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  07.11.2009 08:35
 

UNAIDS:in pääjohtaja tuomitsi aidsin torjuntaa vaikeuttavat homofobiset lait

Yhdistyneiden kansakuntien alaisen, hiv:n ja aidsin leviämisen torjumiseen omistautuneen järjestön pääjohtaja sanoo homofobisten lakien vaikeuttavan taudin torjumista.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  ULKOMAAT 16.10.2012 21:34
 

USA poisti matkustuskiellon HIV-positiivisilta henkilöiltä

Tänään poistui presidentti Obaman päätöksellä 20 vuotta voimassa ollut maahantulokielto HIV-positiivisille henkilöille.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 04.01.2010 21:38
 

USA: Ex-gay-pastorilla rikostausta ja ´ihmeparantuminen´ AIDSista

Pastori Matthew C. Manning on kertomuksensa mukaan vapautunut homoseksuaalisuudesta ja kokenut ihmeparantumisen AIDSista. Ex-Gay Watch on kaivellut hänen taustojaan ja löytänyt sieltä rikostaustan, eikä mitään näyttöä AIDSista parantumisesta
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 25.06.2009 07:28 1 kommentti, viimeisin 25.06.2009
 

USA: HIV-positiivisilta poistuu matkustus- ja maahanmuuttokielto

Määräys astuu täydellisesti voimaan 60 päivän kuluttua presidentin allekirjoituksesta.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  30.10.2009 21:33
 

USA: HIV-positiivisten matkustuskielto poistuu

Vuodesta 1987 alkaen HI-viruksen kantaja ei ole päässyt USA:han. Kongressissa Jesse Helms ajoi kieltoa. Juuri nyt ensimmäiset HIV-positiiviset ovat lähestymässä New Yorkin JFK-kenttää.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 07.01.2010 22:37
 

USA: Homo- ja bi-miesten verenluovutuksen kielto säilyy

USA:ssa luovutusveren turvallisuutta ja saatavuutta käsitellyt neuvoa antava komitea päätti kuulemisten jälkeen äänin 9-6 jatkaa homojen ja bi-miesten verenluovutuskieltoa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  12.06.2010 22:37
 

USA: Naiset antautuvat suojaamattomaan anaaliseksiin useammin kuin homomiehet

New Yorkissa tehdyssä tieteellisessä tutkimuksessa selvisi, että vain 23% naisista vaati mieskumppaniaan käyttämään anaaliyhdynnässä kondomia. Homo- ja bimiesten kohdalla luku on merkittävästi korkeampi: 61%
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.04.2010 21:03
 

USA:n homoilla 50-kertainen HIV-tartuntariski

USAn terveysviranomaiset ovat välttäneet prosenttien kertomista. Nyt aids-konferenssissa sanottiin, että amerikkalaisten homomiesten HIV-tartuntavaara on 50-kertainen amerikkalaisiin naisiin tai heteromiehiin verrattuna.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  27.08.2009 08:13
 

USA:n suurkaupunkien homopiirit: Joka viides HIV-positiivinen

USAn terveysministeriön Center for Desease Control and Prevention (CDC) on tutkinut miehiä, joilla on seksiä toisten miesten kanssa. Joka viides oli HIV-positiivinen.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.09.2010 07:23 1 kommentti, viimeisin 26.09.2010
 

Uskonsisaret: Order of Perpetual Indulgence

Fetissit ja uskonto: Perpetual Indulgencen sisaret ovat yhdistäneet nämä kaksi asiaa. He uskovat voivansa tehdä hyvää esim. aids-asioissa
UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI  04.04.2010 08:03 3 kommenttia, viimeisin 04.04.2010
 

Uudenlainen HIV-lääke markkinoille

Lääketehdas Pfizer on tuonut markkinoille uudenlaisen HIV-lääkkeen: Maraviroc (kauppanimi: Celsentri). Vaikuttava aine aiheuttaa sen, että HI-virus ei pysty tunkeutumaan immuunijärjestelmän soluihin.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  13.11.2007 09:58 1 kommentti, viimeisin
 

Uusi tutkimus: Ympärileikkaus ei kenties sittenkään vähennä HIV-riskiä homomiehillä länsimaissa

Lähes 4 900 miehellä tehty tutkimus USA:ssa Kanadassa ja Alankomaissa osoittaa, ettei ympärileikkauksesta ole erityistä hyötyä HIV-riskin vähentämisessä länsimaissa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  09.03.2010 22:45
 

Uutta hivin ennaltaehkäisyssä

Hivin historian aikana hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyyn on käytetty erilaisia keinoja. Useiden ennaltaehkäisykeinojen valikoimaan on lisätty nykyisin PrEP-lääkitys, jolla pyritään hiv-tartunnan estämiseen ennen altistumista hi-virukselle.
TERVEYS JA TUTKIMUS  27.05.2015 12:02 100 kommenttia, viimeisin 02.11.2016
 

Vaietaanko Silvennoinen kuoliaaksi?

Uudessa Voltti-lehdessä Silvennoinen kertoo, että aids on länsimaissa homotauti. Tätä tietoa eivät toitota terveysviranomaiset, kansalaisjärjestöt eivätkä valtamediat, koska kukaan ei halua näyttää su
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  12.02.2009 14:29 8 kommenttia, viimeisin 17.02.2009
 

Vaikea aihe: Syöpä

Saksalaisen BOX-lehden kuukausiteemana on syöpä. Se on paljon suurempi ongelma kuin HIV, mutta se on aina kuulunut arkeen, eikä siitä sen vuoksi ole paljon kohuttu. Joskus se osuu kohdalle tai lähelle. Silloin on hyvä kuulla muiden kokemuksia.
TERVEYS JA TUTKIMUS  06.02.2013 13:03 2 kommenttia, viimeisin 06.02.2013
 

Valle ja IS: ´Homotauti olikin kaikkien sairaus´

Ilta-Sanomat julkaisi la 27.10.2007 (ss. 54-55) koko aukeaman kuvitetun haastattelun Sirkka-Liisa Vallesta, jota jutussa kutsutaan "aidsvalistuksen äidiksi". Artikkeli on asiallinen ja siinä korosteta
HIV  29.10.2007 13:41 7 kommenttia, viimeisin
 

Varhainen HIV-testaus kannattaa

AIDS-tukikeskus: pikatestillä tulos 15 minuutissa AIDS-tukikeskuksen koulutus- ja ennaltaehkäisysektorin johtaja Eija Järvi kertoi tänään AIDS-seminaarin väliajalla, että ny
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  01.12.2008 13:35 5 kommenttia, viimeisin
 

Vatikaani syyttää AIDS-ryhmiä uhkailusta

Vatikaani on torjunut kritiikin, joka on kohdistunut paavin Afrikan matkalla esittämään kommentiin kondomeista ja AIDSista.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 19.04.2009 00:03 1 kommentti, viimeisin 18.04.2009
 

Veli Hyvärinen: Psyke ry myös mukana aids-valistuksessa 80-luvulla

Helsingin Sanomat julkaisi 30.6.13 laajan artikkelin AIDSin tulosta Suomeen kolme vuosikymmentä sitten. Psyke ry:n toiminnassa pitkään vaikuttanut Veli Hyvärinen täydentää artikkelissa kerrottua.
NÄKÖKULMAT  KOTIMAA 08.07.2013 21:31 4 kommenttia, viimeisin 12.07.2013
 

Venäjälle on saatu ensimmäinen HIV/AIDS-kampanja homoille

Ranskalainen Têtu kertoo Venäjän ensimmäisestä homomiehille suunnatusta HIV/AIDS-kampanjasta. Videoklipit ovat netissä, mutta ei tv:ssä.
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 08.02.2011 14:50
 

Venäjän homojen vastainen laki estää hiv:n vastaisen taistelun

Homofobia edistää hiv:n leviämistä Venäjällä.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  ULKOMAAT 16.09.2014 20:11 1 kommentti, viimeisin 17.09.2014
 

Venäläinen provinssi kielsi aidsin vastaisen tempauksen

Venäläisen Tyumenin provinssin viranomaiset ovat kieltäneet erästä seksuaalivähemmistöjä edustavaa järjestöä järjestämästä aidsin vastaista tempausta, jonka tarkoituksena oli taistella uusia HIV-tapauksia vastaan. Järjestö on ilmoittanut valittavansa päät
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 11.12.2011 18:33 1 kommentti, viimeisin 11.12.2011
 

Virossa paljon uusia HIV-positiivisia

Tammikuun kolmen ensimmäisen viikon aikana on Virossa löydetty 22 uutta HIV-tartuntaa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  24.01.2011 09:29
 

Vuoden 2012 AIDS-konferenssissa Washingtonissa kiinnitettiin huomio HIVin leviämiseen msm-ryhmässä

Koko tämän viikon ajan maailman aids-asiantuntijat ja kansalaisjärjestöt ovat koolla Washingtonissa AIDS 2012 -konferenssissa. Tiistaina esiteltiin Lancetissa julkaistu tutkimus, jonka mukaan miesten välisissä kontakteissa HIV yhä leviää ympäri maailmaa.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  26.07.2012 08:30 1 kommentti, viimeisin 01.04.2014
 

Väestöliiton nettilehti Hivistelyä kaataa ennakkoluuloja

Maailman AIDS-päivänä joulukuun alussa Väestöliitto julkaisi nettilehden Hivistelyä. Lehti on suunnattu nuorille ja sillä halutaan kaataa ennakkoluuloja HIVistä ja AIDSista.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  18.12.2013 09:29
 

Vähemmän halutuilla homomiehillä muita suuremmat terveysriskit

Homoseksimarkkinoilla vähemmän halutut homomiehet joutuvat muita useimmin torjutuiksi seksikumppanin etsinnässä. Seurauksena tästä on itsetunnon alenemista ja suurempaa todennäköisyyttä riskiseksikäyttäytymiseen.
UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS  14.02.2011 07:51 1 kommentti, viimeisin 15.02.2011
 

Wikileaks-haara: Ruotsissa käynnistyi keskustelu raiskauksista ja oikeudesta omaan ruumiiseen

Wikileaksin perustaja Assange on kotiarestissa Englannissa. Häntä syytetään raiskauksesta tai muusta vastaavasta. Ruotsissa puhutaan oikeudesta omaan ruumiiseen. Mös XQ osallistuu keskusteluun.
IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ  21.12.2010 10:24 1 kommentti, viimeisin 27.12.2010
 

“Roslagstullin enkeli” - ruotsinsuomalainen Kerttu Sturesson

Tänä iltana klo 21 alkaa YLE Femma -kanavalla Jonas Gardellin draamasarja "Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin". Näytelmässä mainitaan “Roslagstullin enkeli”, ruotsinsuomalainen Kerttu Sturesson. Hän toimi rohkeasti AIDS-potilaiden hyväksi.
HLBTI-HISTORIAA  EU 23.01.2013 13:35 5 kommenttia, viimeisin 24.01.2013
 

´Emme unohda teitä!´

Helluntaimaanantaina Hampurissa Ohlsdorfin suurella hautausmaalla. Pieni saattokulkue lähti kappelista n:o 4. Tavoitteena oli yksi hauta-alue "Memento" ruusutarhan vieressä. Tällä alueella on hautatau
UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA  ULKOMAAT 14.05.2008 08:34
 

´Kristillinen´ hiv-strategia on torjuttava

Helsingin Sanomat nosti hiv-valistuksen esille oivaan aikaan. Poliittisella tasolla valmistellaan kansallisen hiv-strategian arviointia ja uhkaamassa on äärikristillinen "valistus", jossa kondomien saatavuutta pikemminkin vaikeutettaisiin.
NÄKÖKULMAT  26.08.2011 12:34 1 kommentti, viimeisin 03.09.2011
 
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy