ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv linkit kaikki artikkelit

HIV

Kirjainlyhenne HIV tulee englannin kielen sanoista Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus. Hi-virus aiheuttaa hitaasti etenevän infektion, jota kutsutaan hiv-tartunnaksi tai lyhyesti hiviksi.

Hi-virus tunkeutuu tietyntyyppisiin veren valkosoluihin ja tuhoaa niitä. Näin elimistön oma puolustuskyky vähitellen heikkenee, ja henkilö altistuu monille erilaisille sairauksille. Tähän menee ilman lääkitystä yleensä vuosikausia.

Hivin hoitoon on nykyisin käytettävissä tehokkaita lääkkeitä, joilla virusmäärä saadaan laskemaan hyvin alhaiseksi ja ihminen pysyy terveenä. Nykyisin käytössä olevien lääkeyhdistelmien ansiosta hiv-positiivisen eliniän ennuste on usein sama kuin mitä se olisi ilman hiv-infektiota. Hiv-lääkitys vaikuttaa myös hivin tarttuvuuteen. Tutkimusten mukaan toimiva hiv-lääkitys käytännössä poistaa hivin tarttuvuuden suojaamattomassakin seksissä. Toimiva hiv-lääkitys ei kuitenkaan poista muiden seksitautien riskiä suojaamattomassa seksissä.

Hiv Suomessa

Hiv on suhteellisen harvinainen sairaus Suomessa. Tartuntoja on todettu Suomessa vähemmän kuin monissa naapurimaissa. Viime vuosina Suomessa on todettu vuosittain 150–200 hiv-tartuntaa. Näistä tartunnoista huomattava osa on saatu miesten välisen seksin kautta. Suhteellisesti homo- ja bimiehillä on todettu hiv-tartuntoja monikymmenkertaisesti enemmän kuin koko väestössä.

Hivin tartuntatavat

Hiv voi tarttua anaali- ja emätinyhdynnässä ilman kondomia tai suuseksissä sille osapuolelle, joka saa spermaa tai esiliukastetta suuhunsa. Anaaliyhdynnässä on seksitavoista suurin hiv-tartunnan riski. Suurin riski on vastaanottavalla (bottom) osapuolella, myös sisääntyöntyvällä osapuolella (top) on anaaliyhdynnässä myös hiv-riski.

Hi-virus voi tarttua myös suojaamattomassa emätinyhdynnässä, yhteisten huumeruiskujen ja -neulojen välityksellä ja äidistä lapseen raskauden, synnytyksen tai imetyksen yhteydessä. Länsimaissa riski saada hiv-tartunta veren- tai elinsiirron yhteydessä on nykyään minimaalisen pieni, sillä kaikki veri, verituotteet ja siirrettävät elimet testataan. Suomessa ei ole saatu veren- tai elinsiirron yhteydessä yhtään hiv-tartuntaa vuoden 1985 jälkeen. Suomessa ei ole todettu hiv-tartuntoja naisten välisessä seksissä.

Moniin muihin taudinaiheuttajiin verrattuna hi-virus on vaikeasti tarttuva virus, esimerkiksi hepatiitti B -virus tarttuu jopa sata kertaa helpommin ihmisestä toiseen. Yksittäisessä suojaamattomassa anaaliyhdynnässä hiv-tartunnan saaneen kanssa voi olla täysin mahdollista, ettei tartuntaa tapahdu. Sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea, sillä hiv voi tarttua yhdestäkin suojaamattomasta seksikontaktista.

Hi-virus ei tartu syljen, hien, kyyneleiden, virtsan tai ulosteiden välityksellä. Vaikka niistä voikin löytyä pieniä määriä virusta, nuo määrät ovat liian pieniä aiheuttamaan tartuntaa. Esiliukasteessa eli mieheltä kiihotustilassa ennen siemensyöksyä tulevassa eritteessä hi-virusta on vähemmän kuin siemennesteessä, mutta esiliukasteenkin välityksellä voi saada hivin tai muita seksitauteja.

Hi-virus ei tartu tavallisessa sosiaalisessa kanssakäymisessä. Se ei tartu kättelemällä, halaamalla, hyväilemällä tai suutelemalla. Se ei myöskään tartu yhteisistä ruokailuvälineistä, WC-istuimista tai saunoista. Hyttyset tai muut hyönteiset eivät voi levittää hi-virusta.

Hiv-testaus

Hiv-testissä etsitään hi-viruksen vasta-aineita, joiden muodostumiseen voi mennä jopa kolme kuukautta. Hiv-testin tulos on täysin luotettava kolmen kuukauden kuluttua viimeisimmästä riskitilanteesta. Todellisen riskitilanteen jälkeen hiv-testiin kannattaa hakeutua jo aikaisemmin kuin kolmen kuukauden kuluttua.

Varaa aika nimettömään ja maksuttomaan hiv-pikatestiin Hivpointin Helsingin, Tampereen ja Oulun toimipisteeseen numerosta 0207 465 705 (ma-to 10-15.30). Homo- ja bimiehet voivat hakeutua hiv-testiin myös ilman ajanvarausta CHECKPOINT 2.0 -palveluun torstaisin klo 14-18. Osoite: Unioninkatu 45 K, 00170 Helsinki, ja kerran kuukaudessa myös Tampereelle tai Ouluun! Lisätietoja ja tarkemmat päivämäärät TÄSTÄ!

Hiv-tartunnalta suojautuminen miesten välisessä seksissä

Suurin hiv-tartunnan riski on suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Riskin voi välttää käyttämällä koko yhdynnän ajan kondomia ja vesiliukoista tai silikonipohjaista liukuvoidetta. Anaaliyhdynnästä voit saada lisätietoa Anaaliseksi ABC –esitteestä.

Hiv voi suuseksissä tarttua sille osapuolelle, joka saa spermaa tai esiliukastetta suuhunsa. Hiv-riski on suuseksissä oleellisesti pienempi kuin suojaamattomassa anaaliyhdynnässä. Hiv-riskin suuseksissä voi välttää käyttämällä kondomia. Suojaamattomassa suuseksissä hiv-riskiä voi pienentää välttämällä sperman saamista suuhun.

Jälkiehkäisy eli PEP (post exposure prophylaxis)

Mikäli kondomi hajoaa anaaliyhdynnässä hiv-positiivisen partnerin kanssa tai seksitilanteessa on muulla tavoin ollut tartuntariski, voidaan turvautua jälkiehkäisyyn eli PEP:iin (post exposure prophylaxis). Se on 4 viikon hiv-lääkitys tilanteisiin, joissa on todennäköinen mahdollisuus hiv-tartuntaan. Jälkiehkäisylääkitys saattaa estää viruksen siirtymisen hiv-negatiivisen partnerin elimistöön. Jälkiehkäisy EI ole vaihtoehto kondomin käytölle ja turvalliselle seksille, eikä se ole parannuskeino hiviin. Jälkiehkäisy täytyy aloittaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutamien tuntien kuluessa mahdollisesta tartunnasta, (viimeistään 48 tunnin kuluessa). Mitä nopeammin hoito aloitetaan, sitä suurempi todennäköisyys on, että lääkitys estää hi-viruksen tarttumisen. Lääkityksen määrää / ohjeistaa infektiotautien erikoislääkäri.

Hiv-infektion eteneminen

Noin puolelle tartunnan saaneista tulee noin 1-6 viikon kuluessa tartunnasta ensioireita, jotka ovat samanlaisia kuin mitä aiheuttavat monet muut paljon yleisemmät taudinaiheuttajat kuten flunssavirukset. Oireina voi olla kuumetta, kurkkukipua, imusolmukkeiden suurenemista, ihottumaa tai päänsärkyä. Oireet voivat olla myös niin lieviä, ettei niihin kiinnitä erityistä huomiota.

Pelkistä ensioireista ei koskaan voi päätellä sitä, onko mahdollisesti saanut hiv-tartunnan. Sen kertoo ainoastaan hiv-vasta-ainetesti, jonka tulos on täysin luotettava kolmen kuukauden kuluttua viimeisimmästä riskitilanteesta. Yleensä hiv näkyy testissä jo kuukauden kuluttua tartunnasta ja testin luotettavuus on lähellä 100 prosenttia jo kaksi kuukautta riskitilanteesta. Positiivinen testitulos tarkoittaa, että verestä on löytynyt hi-viruksen vasta-aineita eli henkilöllä on siis myös virusta veressään. Hän on hiv-positiivinen. Negatiivinen testitulos tarkoittaa, ettei hi-viruksen vasta-aineita löydy eli henkilöllä ei ole hiv-tartuntaa. Hän on siis hiv-negatiivinen.

Ensitaudin jälkeen infektio pysyy usein täysin oireettomana vuosikausia. Yleensä vasta vuosien kuluttua, hi-viruksen heikennettyä henkilön puolustuskykyä, hänelle alkaa tulla hankalampia yleisoireita kuten pitkiä ja toistuvia kuumeilukausia, merkittävää laihtumista, pitkittynyttä ripulia, voimakasta yöhikoilua tai muita infektioita kuten vyöruusua.

Aids

Hiv-infektion viimeistä vaihetta kutsutaan aidsiksi. Hiv ja aids eivät siis ole sama asia ja nykyisin vain hyvin harvat sairastuvat aidsiin. Aidsiin sairastuminen johtuu yleensä siitä, että hiv-testiin on hakeuduttu vasta kun hiv-infektio on edennyt pitkälle. Aids-diagnoosi tehdään, kun elimistön puolustuskyvyn selvästi heikennyttyä henkilölle tulee jokin hiviin liitetyistä oheistaudeista.

Nykyisten lääkehoitojen avulla myös aids-vaiheessa olevien virusmääriä saadaan usein selvästi alenemaan ja heidän oheistautejaan pystytään hoitamaan tehokkaasti. Henkilö voi myös parantua täysin aidsista toimivan hiv-lääkityksen ansioista.

LINKKEJÄ

» Hivpoint
Tietoa hivistä ja turvallisesta seksistä sekä neuvontapalveluista.
» Miesten kesken turvallisesti
Hivpointinn työmuoto, jonka kohderyhmänä ovat homo, bi ja miehet muut joilla on seksiä miesten kanssa.
» Positiiviset ry
Positiiviset ry tukee hiv-tartunnan saaneita ja heidän läheisiään. Yhdistyksessä voit tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia.
» Maailman aids-päivä 1.12.
Maailman aids-päivän sivusto Internetissä.
» Uutta hivin ennaltaehkäisyssä
Artikkeli hiviä ennaltaehkäisevästä PrEP-lääkityksestä

ARTIKKELEITA:
 Otsikkopäivitettykommentit
» Conchita Wurst kertoi hiv-positiivisuudestaan17.04.2018 20:10 1 
» Ruotsi on myöntymässä siihen, että HIViltä ehkäisevä lääke PreP tulee korvattavien lääkkeiden joukkoon30.08.2017 12:16 12 14.09.2017
» TV-vinkki: aids-epidemian alkuvaiheita käsittelevä "Tuntematon vihollinen" Yle TV1:llä tiistaina22.08.2017 09:50  
» Hivpointin johtaja patistaa Venäjältä sitoutumista HIV:n torjuntaan25.07.2017 19:45 1 26.07.2017
» Nostetaanko kissa vihdoin pöydälle? Voidaanko PrEP-estolääkityksen avulla ehkäistä hiv-tartuntoja myös Suomessa?19.01.2017 18:45 37 24.02.2017
» Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta01.12.2016 00:02 8 16.01.2017
» Eurooppalainen hiv-hepatiitti -testausviikko 18.-25. marraskuuta29.10.2016 10:11  
» Nancy Reaganin kuolema palauttaa mieliin USAn vaikeat AIDS-vuodet07.03.2016 23:07  
» Pääsyä hiv-testauksiin ja neuvontaan tulisi edelleen helpottaa - kynnys matalammaksi02.12.2015 06:57 13 10.12.2015
» Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta01.12.2015 00:00  
» Aasiassa nuorten homojen keskuudessa hiv-epidemia - YK syyttää treffisovelluksia30.11.2015 21:30 2 04.12.2015
» Syfilis leviää taas - ehkäisevä valistus jäänyt HIV:n varjoon04.10.2015 19:56  
» Uutta hivin ennaltaehkäisyssä27.05.2015 12:02 100 02.11.2016
» Pohjanmaalla kohu aids-aiheisesta sarjakuvastripistä28.03.2015 23:40 2 29.03.2015
» Kuusi tapaa saada hiv26.03.2015 16:00 6 14.04.2015
» HIV-positiivisen puheenvuoro01.12.2014 13:31 2 16.12.2014
» Miesten välistä seksiä harjoittavien keskuudessa HIV-epidemia jatkuu01.12.2014 12:38 7 04.12.2014
» Hiv suomalaisessa homoyhteisössä01.12.2014 00:02 5 18.12.2014
» Checkpoint 2.0 - hiv-testausta Ravintola Herculeksessa24.11.2014 03:39  
» Kansallisuusfeikkaus on riski, etenkin jos turvaseksi unohdetaan30.10.2014 11:44 3 30.10.2014
» Karanteeni - Asiallisesti AIDSista29.10.2014 18:43 1 30.10.2014
» Venäjän homojen vastainen laki estää hiv:n vastaisen taistelun16.09.2014 20:11 1 17.09.2014
» Onko HIV-kriisistä opittu mitään?04.08.2014 15:06 25 
» Maailman aids-konferenssi alkoi: AIDSia vastaan 90-90-90-strategialla21.07.2014 10:38  
» Sydney Morning Herald: 108 aids-delegaattia kuoli onnettomuudessa20.07.2014 18:31  
» Maailman johtavia aids-tutkijoita Ukrainassa alasammutussa koneessa18.07.2014 02:55  
» Väestöliiton nettilehti Hivistelyä kaataa ennakkoluuloja18.12.2013 09:29  
» HS: Haavisto selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa06.12.2013 12:03  
» Puolet HIV-tartunnan saaneista hakeutuu testiin liian myöhään01.12.2013 04:00  
» Syrjinnän huomaamattomia mekanismeja: heteronormatiivisuus ja hetero-oletus30.11.2013 14:46  
» Veli Hyvärinen: Psyke ry myös mukana aids-valistuksessa 80-luvulla08.07.2013 21:31 4 12.07.2013
» Historiaotteella Suomen AIDS-kesästä 198330.06.2013 11:47 14 08.07.2013
» Vaikea aihe: Syöpä06.02.2013 13:03 2 06.02.2013
» AIDS kosketti23.01.2013 19:24 16 04.02.2013
» “Roslagstullin enkeli” - ruotsinsuomalainen Kerttu Sturesson23.01.2013 13:35 5 24.01.2013
» Tärkeä minisarja Yle Femmalla: Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin21.01.2013 14:00 12 13.03.2013
» Jonas Gardell: Näin Ruotsissa luotiin vihaa aidsiin sairastuneita kohtaan21.01.2013 11:56  
» Rokotekokeilussa potilaiden HIV-viruskanta supistui05.01.2013 22:31  
» Maailman aids-päivä 1.12.01.12.2012 00:00 2 01.12.2012
» Tv:ssä dokumentti AIDSin rantautumisesta Suomeen26.11.2012 05:00 1 26.11.2012
» Kun AIDS-kauhu saapui Eurooppaan04.11.2012 14:13 5 05.11.2012
» UNAIDS:in pääjohtaja tuomitsi aidsin torjuntaa vaikeuttavat homofobiset lait16.10.2012 21:34  
» Teemalla 31.7.12 klo 17: Kun veri virtasi hiljaa31.07.2012 10:51  
» Maailman AIDS-konferenssi: Act Up –protesteja27.07.2012 02:24  
» Vuoden 2012 AIDS-konferenssissa Washingtonissa kiinnitettiin huomio HIVin leviämiseen msm-ryhmässä26.07.2012 08:30 1 01.04.2014
» Kondomikirja30.04.2012 20:53 6 02.05.2012
» Aids-asiantuntijoilla lievää toiveikkuutta aidsin parantamisesta19.03.2012 12:41  
» Ugandan parlamentti haluaa evätä homoilta HIV-hoidon18.03.2012 12:30  
» Oopperalaulaja Jorma Hynninen puhuu urastaan ja poikansa menehtymisestä HIV:n seurauksena05.02.2012 09:00  
» Berliini: HIV-infektio on irtisanomisperuste13.01.2012 17:42  
» Espanja lopettaa aids- ohjelmansa säästääkseen valtion menoja05.01.2012 11:36  
» Venäläinen provinssi kielsi aidsin vastaisen tempauksen11.12.2011 18:33 1 11.12.2011
» Aidspäivän seminaari: Tavoitteena NOLLA02.12.2011 04:54  
» Aidspäivän seminaari: EMIS-tutkimus paljastaa: suojaamatonta seksiä on ja Suomessa on testaushaluttomuutta02.12.2011 02:44 2 02.12.2011
» Aidspäivän seminaari: HIV-positiivisten näkökulmaa02.12.2011 02:43  
» Aidspäivän seminaari: Tiedot ja asenteet HIVistä02.12.2011 02:00  
» Perinteinen kynttilätapahtuma eduskuntatalon edessä01.12.2011 18:56  
» Maailman aids-päivän vietto alkoi seminaarilla01.12.2011 12:13  
» Maailman Aids-päivä 1.12.01.12.2011 10:06 3 01.12.2011
» Facebook kompuroi suhteessaan HLBT-ilmoituksiin28.11.2011 10:48 1 30.11.2011
» Ellen DeGeneres nimitetty kansainväliseksi AIDSin vastaiseksi lähettilääksi10.11.2011 07:52  
» Kolme ihmistä menehtyi Lontoossa aidsiin uskonnon takia29.10.2011 13:52 1 29.10.2011
» Rokoteuutiset liian optimistisia29.10.2011 08:43  
» Tukikeskuksen juhlaseminaari 4: HIV ja rikosoikeudellinen vastuu27.10.2011 08:12  
» Tukikeskuksen juhlaseminaari 3: Millaista on HIV-hoitoyö 2010-luvulla?27.10.2011 06:01  
» Tukikeskuksen juhlaseminaari 2: Puhutaanko HIVin ehkäisyssä oikeista asioista 26.10.2011 21:01 2 26.10.2011
» Tukikeskuksen juhlaseminaari 1: HIV-positiivisen puheenvuoro26.10.2011 18:37  
» HIV-tukikeskus täyttää 25 vuotta: juhlaseminaari menossa Helsingissä26.10.2011 12:15  
» HIV-tukikeskus juhlii 25-vuotista taivaltaan25.10.2011 17:53 1 25.10.2011
» Britannian entisiä siirtomaita kehotetaan luopumaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnista19.10.2011 19:40 1 22.10.2011
» HIVin varhainen toteaminen antaa paljon elinvuosia14.10.2011 08:25 1 14.10.2011
» HIV-positiivisten tuttavapiirin testausta rohkaistaan USA:ssa02.10.2011 11:49  
» Tietokonepelaajat avasivat HIV-entsyymin koodin22.09.2011 08:05  
» Pornonäyttelijöiden terveysturvallisuus puheenaiheena31.08.2011 22:21  
» ´Kristillinen´ hiv-strategia on torjuttava26.08.2011 12:34 1 03.09.2011
» HS patistaa kondomikampanjaan26.08.2011 12:18  
» Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale 25.9.2011 asti11.08.2011 00:10  
» Berliinissä työoikeus vahvisti HIV-positiivisen laborantin erottamisen08.08.2011 08:40  
» Rooman AIDS-kokous hehkutti saavutuksia mutta pahoitteli saatavuutta18.07.2011 20:46  
» Intian terveysministeri: Homoseksuaalisuus on sairaus05.07.2011 17:51  
» Ghanan varapresidentti myöntää homofobian ja aidsin yhteyden15.06.2011 20:26  
» Ghanan vakoiluvirasto tutkii homoväestöä12.06.2011 15:06  
» Ensimmäiset HIV-tartunnat 30 vuotta sitten04.06.2011 11:08 1 04.06.2011
» Duodecim: Milloin pyydän potilaastani HIV-testin02.06.2011 09:53  
» Homot, hiv ja seksin nautinnot12.05.2011 09:11 7 13.05.2011
» Vähemmän halutuilla homomiehillä muita suuremmat terveysriskit14.02.2011 07:51 1 15.02.2011
» Venäjälle on saatu ensimmäinen HIV/AIDS-kampanja homoille08.02.2011 14:50  
» Ronald Reagan: Sata vuotta syntymästä07.02.2011 13:01  
» Virossa paljon uusia HIV-positiivisia24.01.2011 09:29  
» Aids-tukikeskus muuttuu Hiv-tukikeskukseksi21.01.2011 06:00 1 22.01.2011
» Amerikkalainen parlamentaarikko vaatii: Ei hoitoja perversseille HIV-positiivisille15.01.2011 13:35 2 20.01.2011
» Wikileaks-haara: Ruotsissa käynnistyi keskustelu raiskauksista ja oikeudesta omaan ruumiiseen21.12.2010 10:24 1 27.12.2010
» Aids-päivän seminaari: suomalaiset homomiehet hakeutuvat liian myöhään testeihin 02.12.2010 12:59  
» Maailman aids-päivä: viestejä homomiehille aids-päivän seminaarista01.12.2010 12:57  
» HIVin ehkäisyssä uutta: Pilleri päivässä?23.11.2010 21:53 3 25.11.2010
» Suururakka ´Angels in America´19.11.2010 08:00  
» Onko suuseksi turvaseksiä?25.10.2010 08:08 1 25.10.2010
» Tuotantokatkos HIV-positiivisen pornonäyttelijän vuoksi16.10.2010 03:00  
» Pirkanmaalla HIV-tartuntojen suma03.10.2010 16:01  
» Rock Hudson kuoli 25 vuotta sitten02.10.2010 20:28  
» USA:n suurkaupunkien homopiirit: Joka viides HIV-positiivinen24.09.2010 07:23 1 26.09.2010
» Timpan ja Joken tarinasta Timppa on kuollut05.09.2010 12:44  
» Erikoinen armomurha, poliisi lopetti tutkimukset26.08.2010 06:46  
» USA: Homo- ja bi-miesten verenluovutuksen kielto säilyy12.06.2010 22:37  
» Saksassa HIV erityisesti homomiesten ongelma09.06.2010 07:47 3 09.06.2010
» Sveitsi: Luonnonparantaja levitti HIViä?07.06.2010 08:03  
» USA: Naiset antautuvat suojaamattomaan anaaliseksiin useammin kuin homomiehet24.04.2010 21:03  
» Salvadorin homot varoittavat aidsista20.04.2010 18:25  
» Pornotähden AIDS-kuolema05.04.2010 17:01 2 06.04.2010
» Ruotsissa huoli HIV-tartunnoista05.04.2010 17:00  
» Uskonsisaret: Order of Perpetual Indulgence04.04.2010 08:03 3 04.04.2010
» Uusi tutkimus: Ympärileikkaus ei kenties sittenkään vähennä HIV-riskiä homomiehillä länsimaissa09.03.2010 22:45  
» HI-viruksella on piilopaikkoja09.03.2010 03:48  
» Saadaanko HI-virus nujerrettua?24.02.2010 14:15 2 25.02.2010
» Etsivää työtä koodi.net -chatissä12.01.2010 10:52 2 
» USA: HIV-positiivisten matkustuskielto poistuu07.01.2010 22:37  
» USA poisti matkustuskiellon HIV-positiivisilta henkilöiltä04.01.2010 21:38  
» Ennaltaehkäisevää hiv/aids-työtä leikataan18.12.2009 10:58 1 18.12.2009
» AIDS-päivä: Kynttilätapahtuma01.12.2009 18:05  
» Kansainvälinen AIDS-päivä 200901.12.2009 09:03 1 01.12.2009
» Ikääntyvä ja HIV18.11.2009 09:21  
» Kenia aikoo laskea homot vaikka maassa homostelu on rikollista07.11.2009 21:14 3 17.02.2010
» UK: Hallitus on määrännyt kouluissa seksuaalikasvatuksen pakolliseksi 07.11.2009 08:35  
» HIV-pölynimuri varastettu05.11.2009 10:21  
» Obama allekirjoittaa tänään lakimuutoksen02.11.2009 08:14 2 02.11.2009
» USA: HIV-positiivisilta poistuu matkustus- ja maahanmuuttokielto30.10.2009 21:33  
» AIDSin kieltäjät ovat yhä täällä04.09.2009 15:32  
» Tutkimus: HIV-positiivisuudella vain vähän vaikutuksia homomiesten työelämään28.08.2009 19:34  
» USA:n homoilla 50-kertainen HIV-tartuntariski27.08.2009 08:13  
» Idea ilmaiseksi: Homoille terveyspuoti27.08.2009 02:13  
» Aids-pioneeri Joel Weisman kuollut30.07.2009 08:35  
» USA: Ex-gay-pastorilla rikostausta ja ´ihmeparantuminen´ AIDSista25.06.2009 07:28 1 25.06.2009
» Lomalaiset HIVin levittäjinä?25.05.2009 13:01  
» Matkustuskielto USAhan jatkuu25.04.2009 20:21  
» 25 vuotta sitten tuli tieto: AIDS-virus löytyi24.04.2009 03:13  
» Vatikaani syyttää AIDS-ryhmiä uhkailusta19.04.2009 00:03 1 18.04.2009
» Pedro Zamora tv-elokuvassa03.04.2009 10:01  
» Oletko homo vai lesbo?05.03.2009 07:45 1 
» München: ´Ajatteletko kalullasi´02.03.2009 10:15 1 02.03.2009
» Vaietaanko Silvennoinen kuoliaaksi?12.02.2009 14:29 8 17.02.2009
» AIDS-kriisin historiantulkinnoissa näkemyseroja02.01.2009 11:07 35 04.02.2009
» Papua: Ei mikrosirua HIV-positiivisille18.12.2008 18:30 3 18.12.2008
» Varhainen HIV-testaus kannattaa01.12.2008 13:35 5 
» Maailman aids-päivä30.11.2008 08:02 9 11.12.2008
» Auttaako HIViin pilleri päivässä?23.11.2008 15:34  
» Nobel-palkinto aids-viruksen löytäjille08.10.2008 14:13  
» HI-virus siirtyi ihmiseen jo yli sata vuotta sitten01.10.2008 14:09  
» Tiededokumentti: HIV ja minä02.09.2008 09:19  
» Ruotsissa eniten HIV-tuomioita27.08.2008 07:59 7 
» AIDS-konferenssi: EI prostituoiduille04.08.2008 15:56 18 19.08.2008
» Andreas Lundstedtille kunniapalkinto21.05.2008 15:47  
» ´Emme unohda teitä!´14.05.2008 08:34  14.05.2008
» HIV-infektion vaiheet17.03.2008 12:58  
» HIV:n tarttuminen, siltä suojautuminen ja sen hoito17.03.2008 12:46  
» HIV:n historiaa17.03.2008 12:37  
» HIV-hoitoja13.03.2008 08:46 3 
» BBC-dokumentti barebackista07.03.2008 11:28 2 
» HIV-viruksesta ei pääse eroon03.03.2008 06:45  
» Egypti kiduttaa hiv-potilaita07.02.2008 13:53  
» Ruotsissa paljon uusia HIV-tartuntoja06.02.2008 18:36 3 06.02.2008
» Frankfurtiin yhteishauta17.01.2008 15:02 1 
» HIV-kampanjan mainos sensuroitiin Ranskassa02.01.2008 14:28 1 
» Aids - elämää köyhyydessä30.12.2007 11:13 10 
» Andreas Lundstedt21.12.2007 14:01 5 
» Tutkimus: hiv ja miesten välinen seksi19.12.2007 15:53 2 
» ILGA Europelta uusi kirja aids-päivänä02.12.2007 09:39  
» HIV-määräykset USAhan muuttuvat21.11.2007 09:03 3 31.07.2008
» Uudenlainen HIV-lääke markkinoille13.11.2007 09:58 1 
» Valle ja IS: ´Homotauti olikin kaikkien sairaus´29.10.2007 13:41 7 
» Frankfurtin aids-kokous: suomalaistutkimus esillä29.07.2007 10:49 1 29.07.2007
» Aids-konferenssi Sydneyssä24.07.2007 13:34  
» Guiness-ennätys: pitkä AIDS-solmuke02.07.2007 22:15  
» Hyviä vai huonoja uutisia HIV-rokotteesta?28.06.2007 07:24 9 
» Bush hakee 30 miljardia dollaria AIDS-ohjelmaan01.06.2007 12:00 4 01.06.2007
» Intiassa halutaan homoseksuaalisuus lailliseksi01.08.2006 17:38  
» Osallistu HIV-työhön, liity mukaan 'laskijoihin'24.12.2005 01:00  
» Jamaicalla keskustellaan homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnista15.08.2005 20:58  
» Singapore ei hyväksy AIDS-konserttia24.03.2005 16:19  
» Britannian ex-kulttuuriministerillä hiv01.02.2005 14:32  
» Setan Asiallisen tiedon omena Prometheus-leirin tuki ry:lle15.07.2003 13:50  
» Philadelphia02.07.2003 14:42  
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy