ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

HIV-positiivisten tuttavapiirin testausta rohkaistaan USA:ssa

jnsto • 02.10.2011 11:49 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Kun New York City rohkaisi HIV-positiivisiksi todettuja homomiehiä värväämään tuttavapiirinsä testeihin, ilmeni noin neljäsosa näin saaduista testattavista HIV-positiivisiksi. Washington DC on nyt julkistanut samantyyppisen ohjelman. Vastaavaa on tehty myös länsirannikolla.

Washington DC:n HIV-ongelma on edelleen suuri. Kaupungissa todetaan noin 700 uutta tapausta vuosittain ja suurin osa heistä on edelleen homomiehiä.

Testaukseen hakeutumisen mielekkyyttä pääkaupungissa lisää sekin, että siellä on Washington DC:ssä amerikkalaisittaiin ainutlaatuinen ilmainen HIV-ADIS -hoitopalvelu. HIV-positiivisiksi testatut saavat joka tapauksessa hoitoa, vaikka heillä ei olisikaan kaupallista sairaskuluvakuutusta. Kaupunki maksaa kulut, jos vakuutusta ei ole.

HIV-testaus on USA:ssa vain harvoin ilmaista, jos vakuutusta ei ole. Äskettäisen the National Gay Men’s HIV/AIDS Awareness Day -tietoisuuspäivän aikana terveyspalvelujen tarjoajat Washington DC:ssä tarjosivat ilmaisia testejä.

Aiheesta kertoi uutisessaan Washington Blade. Sen jutusta ei ilmennyt, saavatko suostutteluun värvätyt sairastuneet jonkinlaista korvausta, vaiko vain hyvän mielen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy