ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hippi (Seta) korostaa Obaman puheen vaikuttavuutta

jnsto • 22.01.2013 16:51 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi uskoo, että Obaman puheella on vaikutusta myös Suomessa. Haastattelussa verkkolehti Uudessa Suomessa Hippi toteaa "kaiken vaikuttavan kaikkeen" ja muistuttaa vielä sanonnasta, mitä isot edellä, sitä pienet perässä.
– Jos suurimmassa osassa maita olisi tasa-arvoinen avioliittolaki, vähemmistössä olevat maat joutuisivat puolustuskannalle ja perustelemaan, miksi lainsäädäntöä ei ole muutettu, Hippi sanoo.

Suomessa tasa-arvoisen avioliittolain tulo on Hipin mukaan ”hyvin todennäköistä”. Aikatauluksi hän arvioi kuitenkin varsin varovasti viidestä viiteentoista vuotta.

Setan puheenjohtaja totesi, että kristillisdemokraatit ovat ainoana hallituspuolueena tyrmänneet tasa-arvoisen avioliittolain. Asia jätettiin kristillisdemokraattien vaatimuksesta pois hallitusohjelmasta. Muuten aloitteesta olisi kenties tehty hallituksen esitys, josta olisi äänestetty eduskunnassa.

– Suomessa ei poliittisesta tilanteesta johtuen valitettavasti oltu valmiita tasa-arvoiseen avioliittolakiin, Hippi muotoili. Hän ei US:n haastattelussa tarkemmin arvioinut hallituspuolueiden asenteita.

Hippi ei pidä Obaman kannanottoa yllättävänä. Obama on jo kaksi vuotta puolustanut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Edellisellä hallituskaudella Obama vielä vastusti tasa-arvoista avioliittolakia.

– Takinkääntö on tapahtunut jo aikaisemmin, ennen vaaleja. Hän oli hyvin suoraselkäinen ja rohkea vaalikampanjassaan, Hippi sanoo.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Obaman puheilla on varmasti vaikutusta myös hänen sukujuuriensa maahan Keniaan ja muuhunkin Afrikkaan, etenkin kun Obama puheessaan rinnasti tasaverstaiset ihmisoikeudet myös mustien ihmisokeustaisteluun. Ns. "maltillis"uskonnolliset tahot ehkä ottavat Afrikassakin Obaman sanoman vastaan kuuleviin korviinsa ja ajatuksiinsa.

Toki maailmassamme erittäin tärkeitä ovat myös naisten ihmisoikeudet, missä asiassa vähän joka maassa on vielä petraamisen varaa, asenteissakin. Pitäisiköhän tasa-arvon nimissä alkaa viljelemään "voi mulkku" -voimasanoja?

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 19:31
  human • 22.01.2013 19:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy