ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

HeSetan syyskokous ei muuttanut yhdistyksen nimeä - Hassen Hnini jatkaa puheenjohtajana

Sami Mollgren • 30.11.2017 21:45 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Helsingin seudun SETAn eli nykyisen HeSetan perustava kokous järjestettiin Gambrinissa 29. marraskuuta 1990.
Pääkaupunkiseudulla toimiva Setan paikallisyhdistys HeSeta ry on pitänyt syyskokouksensa torstaina 30. marraskuuta, Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla.

Kokousta johtivat Setan puheenjohtajana aiemmin toiminut Panu Mäenpää sekä Hesetan hallituksen jäsen Heidi Silvast. Kokouksessa käsiteltiin syyskokouksen sääntömääräisiä asioita, kuten hyväksyttiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Kokouksessa myös valittiin vuoden 2018 luottamushenkilöitä. Puheenjohtajana jatkaa Hassen Hnini.

Yhdistyksen hallitus esitti yhdistyksen nimen muuttamista muotoon "Helsinki Pride Yhteisö ry", mutta esitystä ei hyväksytty. Asiasta äänestettiin kokouksessa äänin 17 puoltavaa ja 5 vastustavaa. Sääntömuutoksen hyväksyminen edellyttää kolmen neljäsosan määräenemmistöä. Vastaesityksessä esitettiin, että nimeä ei muuteta, mutta perustetaan työryhmä, joka valmistelee vuoden 2018 aikana nimenmuutosta. Kokouksen valtuuttamana aloittavan työryhmän on myös määrä kuulla nimenmuutosasiassa jäsenistöä.

Kokouksen etenemisestä raportoitiin Twitterissä.

Helsingin seudun SETAn eli Hesetan perustava kokous Gambrinissa järjestettiin 29. marraskuuta 1990. Tuolloin paikalla oli 60 jäsentä. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin seuraavan vuoden helmikuun alussa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Yhdistyksen hallitus esitti yhdistyksen nimen muuttamista muotoon "Helsinki Pride Yhteisö ry", mutta esitystä ei hyväksytty. Asiasta äänestettiin kokouksessa äänin 17 puoltavaa ja 5 vastustavaa. Sääntömuutoksen hyväksyminen edellyttää kolmen neljäsosan määräenemmistöä."

Tuo 17 on kyllä 17+5=22:sta niukasti yli 3/4, yli 75%, eli tuohan on 77,3%, mutta onko tuo 3/4-vaade HeSetan enemmistä jäsenistä kuin 22, oliko päätösvaltaisuus-aritmetiikassa kyse siitä? Toki tuo 17 on 75% molemminpuolin (koska 16 olisi 73%), joten olisiko hyväksyntään tarvittu 18 puoltavaa ääntä (82%)?

Tosin hyvä noin, sillä "Helsinki Pride Yhteisö ry" ei oikein hyvä nimimuutos tosiaankaan ole, eikä vastaa edes nimimuutoksen perusteluita mm. kansainvälisestä ymmärrettävyydestä.

Päivitys 3.12.: Laitoin eilen HeSetan facesivulle asiallisen kyselyn em. äänestymatematiikasta, mutta tuokin oli ilmeisesti HeSeta:lle liian kuuma peruna, koska kysymyskommentti poistettiin sieltä vähän päästä, eikä kysymykseen tullut vastausta.

Ehkäpä lokeroivat tuonkin kysymyksen "rasistiseksi" tms.
Noh, eipä tuo "pienen piirin" nimiasia toki maata kaada ;)

Kommenttia muokattu: 03.12.2017 klo 18:40
  human • 01.12.2017 17:00
Asia selvisikin, eli HeSeta unohti tiedotteessaan kertoa että kokouksessa oli läsnä 24 äänivaltaista edustajaa, joten tuossa äänestyksessä heistä 2 äänesti joko tyhjää tai hylättyjä ääniä, eli siksi 17 (70,8%) ei riittänyt nimiehdotuksen läpiajamiseen.
Tyhjää tms. äänestäneiden määrä olisi ollut toki asiallista kertoa tiedotteessa.

Kommenttia muokattu: 04.12.2017 klo 13:27
  human • 04.12.2017 13:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy