ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

HeSetan kristillisen piirin alkuvaiheen aktiivi Ritva Kurki on kuollut

vaeltaja2006 • 13.05.2016 22:40 • 4 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
HeSetan kristillisen ja elämänkatsomuksellisen piirin vuonna 1980 uudelleen käynnistänyt Ritva Kurki on kuollut toissa yönä, 12.5.2016.

Sateenkaariyhteisön hengellistä toimintaa on ollut Suomessa jo 40 vuotta. Ensimmäisenä aloitti Vanhankirkon seurakunnan nuorisotyöntekijä Seppo Kivistön johdolla toiminut "homoseksuaalien kristillinen piiri". Se toimi runsaan vuoden. Muutaman vuoden tauon jälkeen Ritva Kurki ja Lisa Byland aloittivat toiminnan uudelleen vuonna 1980 Malkus-nimisenä ryhmänä. Toiminta oli Ritvan ja Lisan varassa hyvin pitkään. Kokoontumisten lisäksi tehtiin kirjallista materiaalia. Ritva ja Lisa käänsivät kaksi vihkosta: "Raamattu ja homoseksuaalisuus" ja "Uusi testamentti ja homoseksuaalisuus". Niitä levitettiin mm. kirkon piiriin. Ritva Kurki loi muullakin tavoin yhteyksiä kirkkoon jo alkuvaiheessa 1980-luvulla. Alkuvaiheen torjunta alkoi muuttua hyväksynnäksi. Siitä lähtien kristillinen piiri Malkus on toiminut eri vetäjien johdolla yhtäjaksoisesti ja toimii edelleen.

Ritva Kurki haudataan 28. toukokuuta Vihdissä.


Kun Malkus täytti 30 vuotta vuonna 2010, Ritva Kurki ja Lisa Byland kertoivat laajemmin alkuaikojen toiminnastaan Malkuksessa. Näin he kertoivat:Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno IHMINEN, lepää rauhassa, pitkä matkasi on alkanut!
  oscari • 14.05.2016 19:23
Ritva Kurki kirjoitti yhdessä dominikaani-isä Carlos Spoorin kanssa artikkelin Ajatuksia papeille ja sielunhoitajille teokseen Rakkauden monet kasvot (1984). Se oli suora ja rehellinen kritiikki uskonnollista väkivaltaa kohtaan.

Olet ollut uranuurtaja ja tuonut lohtua monelle!
  Olli Stålström • 15.05.2016 02:22
requiescat in pace!
  martin • 16.05.2016 14:54
Onneksi Ritva aloittama työ jatkuu yhä edelleen.
  Kosti-71 • 24.07.2016 09:44
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy