ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Priden turvallisuuteen panostetaan

Sami Mollgren • 26.06.2017 13:43 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Priden kulkue kesällä 2016 oli suurin tähänastisista kaupungissa järjestetyistä.
Helsinki Pride 2017 on käynnistynyt. Maanantaina 26. kesäkuuta käynnistynyt tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 2. heinäkuuta asti. Pride-viikko huipentuu perinteiseen tapaan lauantai-iltapäivänä 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Turvallisuuteen panostetaan

HeSeta ry ja Helsinki Pride kertovat blogissaan saaneensa joitakin huolestuneita kyselyitä kulkueen turvallisuuteen liittyen. Viime vuosina kulkueen osallistujamäärät ovat kasvaneet nopeasti. Vuonna 2010 Helsinki Priden kulkuetta vastaan tehtiin kaasuisku, ja sen jälkeen turvatoimia on kiristetty.

- Haluamme todeta, että otamme kaikki mahdolliset uhat vakavasti ja teemme kaikkemme, että tapahtumat sujuisivat turvallisesti, todetaan juhannuksen alla julkaistussa blogitekstissä.

HeSeta ry:n hallituksen allekirjoittamassa tekstissä kerrotaan, että joka vuosi kulkueen taustalla on paljon sellaista mikä ei näy yleisölle. Turvallisuuden takaamiseksi vapaaehtoiset, turvallisuusalan ammattilaiset, poliisi ja muut viranomaiset tekevät saumatonta yhteistyötä.

Blogitekstissä muistutetaan, että turvallisuuden parantamiseksi yhteistyö on tärkeää myös osallistujillta. Kulkueen marssi- ja lähetysjärjestys on suunniteltu tarkasti turvallisuusasiat huomioiden, ja esimerkiksi järjestyksenvalvojat on sijoiteltu kulkueeseen tietyin väliajoin. Priden järjestäjät pyytävät jokaista kulkueeseen osallistujaa noudattamaan annettuja ohjeita ja odottamaan omaa vuoroaan, vaikka pitkä odotusaika tuntuisikin turhauttavalta.

Totuttuun tapaan kulkueen matkassa on järjestyksenvalvojia sekä poliiseja. Tänä vuonna poliisi on ensimmäistä kertaa mukana myös varsinaisessa kulkueessa.

Pride-kulkue ja puistojuhla

Helsinki Pride 2017 huipentuu lauantai-iltapäivänä 1. heinäkuuta pride-kulkueeseen ja sen jälkeen pidettävään puistojuhlaan.

Pride-kulkue järjestäytyy Kansalaistorilla kello 12 alkaen, sillä Senaatintorilla ei ole tarpeeksi tilaa nykyään prideen osallistuvalle väkimäärälle. Esimerkiksi vuonna 2016 pride-kulkueeseen osallistui yli 30 000 ihmistä. Kulkue starttaa Kansalaistorilta klo 13, josta se etenee Töölönlahdenkatua, Mannerheimintietä, Eteläesplanadia, Etelärantaa, Laivasillankatua ja Isoa Puistotietä Kaivopuistoon. Kulkueen reitin pituus on noin 2.5 km. Puistojuhla Kaivopuistossa alkaa kello 14, jolloin oletettavasti kulkueen häntäpää vasta starttaa Kansalaistorilta. Varsinainen ohjelma käynnistyy kello 15.

HeSeta ry:n järjestämän Helsinki Priden teema 2017 on Vapaus ja vastuu. Pride-viikon aikana Helsingissä on kymmeniä hlbti-teemaisia tapahtumia. Tapahtumia on niin viihteen ja kulttuurin, yhteiskunnallisen keskustelun kuin erilaisten kohtaamisten saralla. Tapahtumaviikon koko ohjelmisto on julkaistu Helsinki Priden verkkosivuilla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieman harmillista että ainakin toistaiseksi tuo lauantain sääennuste näyttää pilviseltä ja 15'C lämpimältä ... mutta onneksi Priden ohjelmassa on sitten sunnuntai-aurinkopäivän iltapäiväksi pirskeet Pressanlinnan edustalla, Kauppatorin kupeessa olevalla Allas SeaPool sauna-uima-altaalla.

Pride-viikkoa näyttää huomioivan osa Helsingin liikkeistä ja yhteisöistä, eli liputtavat Sateenkaari-lipuin ja Pride-teemaa on esillä muutenkin, esim. muutamien koruliikkeiden näyteikkunoissa on Pride-sydänkoristein esillä kihla- ja vihkisormuksia.

Kiasman edessä on Pride-lputus, mutta ei Helsingin kaupungintalon lippusaloissa tänä vuonna, kuten (muistaakseni) viime vuonna oli koko viikon sielläkin Pride-liputus. Ehkä sitten lauantaina, paraati-päivänä nostattaa Vapaavuorikin Sateenkaari-liput kaupungintalon salkoon.
  human • 27.06.2017 22:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy