Helsinki Pride toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Virallisia avajaisia ei järjestetä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 22
Helsinki Priden koordinaattori Kirsi Kalliomäki

Vuoden 2017 Helsinki Pride on on suunniteltu ja toteutetaan lähes pelkästään vapaaehtois- ja talkootyönä. Työtä on tehty maaliskuusta alkaen hyvin intensiivisesti. Virallisiin avajaisiin ei voimia riittänyt. Mitä kätkeytyy Priden teeman ”Vapaus – Vastuu” taakse?

Hesetan ja Helsinki Priden koordinaattori Kirsi Kalliomäki kertoo, että perinteiset tervehdykset kaupungilta, priden suojelijalta ja Hesetan puheenjohtajalta tulevat pian verkkoon. Priden ohjelma on julkaistu netissä ja älypuhelin-sovelluksena. Ohjelman nettiversio on siitä hyvä, että kaikki lisäykset ja muutokset ohjelmaan voidaan saada heti näkyviin. Monet, erityisesti vanhemmat ihmiset ovat pitäneet verkkosivulla olevaa ohjelmaa hankalana ja auringonpaisteessa vaikeasti luettavana. On toivottu paperiversiota, jossa kaikki tapahtumat näkyisivät yhdellä silmayksellä. Niille, joiden on vaikea lukea netissä olevaa ohjelmaa, luvataan printata ohjelma paperille Pride Infossa.

Audio


Mitä asioita kätkeytyy priden teema-sanojen ”Vapaus – Vastuu” taakse. Priden koordinaattori avaa asiaa. Koordinaattori Kirsi Kalliomäki kertoo, että Heseta on tehnyt tukityötä sellaisten pakolaistaustaisten ja turvapaikanhakijoiden keskuudessa, jotka kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Haluttiin tuoda esiin teemaa myös tästä näkökulmasta.

Maailma ei ole valmis paikka, vaan meillä on vastuuta kannettavana sekä toisistamme että uusista tulijoista. Vaikka paljon on saatu aikaan viime vuosina, paljon on vielä toteutumatta, ja siitä esimerkkinä on translaki-asia. Pride-ohjelman tuottajilta on toivottu Priden teemaan liittyvää sisältöä. Onkin tullut paljon teemaa sivuavaa ohjelmaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Audio


Helsinki Priden Info ei ole enää Lasipalatsissa Mannerheimintiellä vaan runsaan sadan metrin päässä Simonkatu 8:ssa, Luckanin tiloissa. Sateenkaariliput auttavat löytämään paikan. Info on auki arkisin klo 11-18, lauantaina se on Kaivopuistossa puistojuhlassa ja sunnuntaina Simonkadulla..

22 kommenttia

Rahaa ei tipu, mikä kertoo minusta suoraan arvostuksen puutteesta sekä - valtiovallan rakenteellisesta syrjinnästä. Se on näin!
Jaha, Kolmoisritin virttynyt "raha"-nauhalooppi räpsähti taas käydä läpsyttämään.

Olen varsin vakuuttunut siitä, että raha-avustusta olisi anomalla saatavissa esimerkiksi priden järjestämiseen enemmänkin. Mutta sitten herää kysymys: mitä sillä saavutettaisiin? Voitaisiin ehkä vuokrata hulppeampia tiloja sekä palkata lisää työntekijöitä pyörittämään byrokratiaa, suunnittelua, markkinointia/tiedotusta ja hoitamaan "lihasvoimaa" vaativia asioita.

Entä mitä silloin menetettäisiin? Tapahtuma todennäköisesti "elitisöityisi" ja kosketuspinta ruohonjuuritasoon ohenisi rajusti. Tavallinen "kansa" olisi pian pelkkää yleisöä, talkoolaiset eivät enää sitoutuisi samalla tavalla tuoden omaa luovaa panostaan. Suuretkaan avustukset eivät voi koskaan korvata tällaisissa projekteissa tekijöitä, jotka ovat sydämellään mukana.

Varojen hankkimisessa itse lähtisin yhteisen kassan avustusten asemesta mieluummin sponsori-linjalle, etenkin bileiden ja muun viihteen järjestämisessä. Valtiovallan tehtävänä on säätää lait, ei rahoittaa kaikkea inhimillistä toimintaa. Sponsoreita on saatavissa, kunhan vastineeksi annetaan riittävästi näkyvyyttä - toki pitämällä huoli siitä, että sponsorit sponsoroivat prideä, ei toisin päin. Tällaisen tapahtuman sponsoroinnissa on se hyvä juttu, että sponsori paitsi materiaalisesti avustaa, myös tulee sponsoroidessaan ilmaisseeksi tukensa itse asialle.

Jos johonkin olisi pitänyt rahaa upottaa, niin kunnollisiin nettisivuihin.

On nimittäin todettava, että ihan nappiin ei ole osuttu käytettävyyden suhteen. Hyvää on toki responsiivisuus sekä perustason navigoitavuuden selkeys, eikä ulkonäkökään ole mitenkään luotaantyötävä. Mutta... luulen, että jos helvetissä on nettisivuja, niin ne on suunniteltu suunnilleen samalla tavoin kuin "ohjelma"-osio. Tuo ohjelmaosio kuitenkin on käyttäjälle palvelun tärkein osio.

Konkretiaa:

Kun klikkaa jotain viikonpäivää, niin miksi ihmeessä sisältö on hajotettu "Lataa lisää..." -toiminnon taakse? Yhden päivän ohjelman pitäisi pärähtää kerralla ruutuun, eikä tuossa viikon runsaassa sadassa tapahtumassa ole niin paljoa, etteikö koko setti voisi silloinkin aueta kerralla? Onko mainittu toiminnallisuus jonkun märkä päiväuni, eikä siitä sitten ole luovuttu - vai eikö vaan ole osattu/viitsitty muokata jonkun toisen tekemää alustaa? Ohjelma-osiosta tuo "Lataa lisää..." -kuvio pitäisi saada ensimmäisenä pois. Ihmiset osaavat kyllä scrollata vähän pidempääkin sivua. Samoin yksittäisestä ohjelmanumerosta "peruuttaminen" on toteutettu - noh - kankeasti.