ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride: Queerkätköt nyt Helsingissä

vaeltaja2006 • 26.06.2017 21:38 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Viime vuonna Turussa oli gaykätköjä, joita voi etsiä koordinaattien perusteella. Kätköpaikat liittyivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan. Nyt Helsingistä löytyy 12 queerkätköä. Avajaisissa annettiin ohjeet kätköjen etsimiseen. Avajaiset pidettiin maanantaina 26.6.2017 Helsingin kaupunginmuseossa, Senaatintorin reunalla.

Queerkätköt ovat helsinkiläisten kuvataiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin yhteisöllinen taideteos. Keväällä he kokosivat suunnitteluryhmän, joka ideoi queerkätköjä. Kätköjen paikkatietoja saa sivustolta www.facebook.com . Kätköjen koordinaatit julkistetaan 26.6.2017 klo 17 . Kätköisstä löytyy tietoa siitä, miksi kyseinen paikka on queer-historiallisesti tärkeä.

Kätköille voi matkustaa itse raitiovaunulla tai voi tehdä virtuaalisen retken esim. Googlemaps-ohjelman avulla. Googlemapsissahan voi katsella myös katunäkymiä.

Kalle Hamm kertoi projetista näin:
Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto ilmaisi avajaispuheessaan tyytyväisyytensä siitä että nyt ollaan uudenlaisen kaupunkikulttuurin äärellä. Queerkätkentä yhdistää virtuaalimaailman ja todellisen maailman aivan uudella tavalla. Erilaisia elementtejä tuodaan yhteen mielenkiintoisilla tavoilla.
Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto käytti avajaispuheessaan sanaa ’näyttely’, kun hän puhui tästä yhteisöllisestä taideprojektista. Onko vastaavanlaista ollut aikaisemmin Helsingin kaupunginmuseon näyttelytoiminnassa? Onko ollut sateenkaarikansaa koskevia näyttelyitä?Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Avajaiset pidettiin maanantaina 26.6.2017 Helsingin taidemuseossa, Senaatintorin reunalla." Missähän se vaeltaja on vaeltanut? Senaatintorin reunalla on Hgin kaupunginmuseo ja Hgin taidemuseo on Tennispalatsissa.

"Onko ollut sateenkaarikansaa koskevia näyttelyitä?" Jopa parhaillaan KAUPUNGINmuseossa on Helsexinki-näyttely, jossa sateenkaariteemakin esillä, ja TAIDEmuseossa on Tove Janssonin töitä esillä pysyvästi ja sinne taitaa olla nyt pride-viikolla myös queer-opastus.
  pekka.punavuori • 27.06.2017 13:08
Näyttelyssä homot, dominat ja transvestiitit kertovat, miten tavallista on elämä Helsingissä: ”Tervetuloa meille katsomaan kuinka ihmeellistä tämä meidän kaurapuuroarki on”

www.hs.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2017 13:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy