ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Helsinki Pride 2013: Keskustelutilaisuus: "Homoliitoista marxilaiseen vallankumoukseen"

JuhaniV • 28.06.2013 21:48 • 1 kommentti. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA

Panelistit Riikka Taavetti, Janne Hälinen ja Jiri Nieminen
Keskiviikkona Pride-viikon poliittisena teemana oli konservatiivisen kristillisen oikeiston markkinoimat uhkakuvat, joiden mukaan homoavioliitot ovat johtamassa jopa marxilaiseen vallankumoukseen yhteiskunnassa.

Helsingin Yhteiskunnallisen opiston rehtori Riikka Taavetti viittasi avauspuheenvuorossaan uskonnollisen oikeiston maalailevan monenlaisia, hyvinkin synkkiä uhkakuvia sen seurauksena jos samaa sukupuolta oleville pareille sallitaan avioituminen. Vastustajat jopa väittävät homoavioliittosuunnitelmien olevan salaliitto nykyisen yhteiskunnallisen rakenteen kumoamisen ensiaskeleena. Tavoitteena olisi marxilainen vallankumous. Hänen mukaansa Suomessa yritetään myötäillä Amerikassa voimakkaasti markkinoituja uhkakuvia.

Jiri Nieminen on politiikan tutkija Tampereen yliopistosta. Hän on väitellyt aivan äskettäin. Nieminen palautti mieleen Neuvostoliiton hajoamisen, jolloin tämä uskonnollisen äärioikeiston vaalima lopunajan suuri paha yhtäkkiä katosi. Tilalle lähdettiin kiivaasti etsimään uusia käyttökelpoisia uhkia. Terrorismin vastainen sota ja Irak toivat siihen etsiskelyyn hetken helpotuksen, mutta nekin uhkat joko poistuivat taikka pelotevaikutus alkoi vähentyä. Nykyiseksi uhkakuvaksi ovat päätyneet mm. feministit ja homot, sekä erityisesti homoavioliitot, joiden ennustetaan saavan aikaan kauhistuttavia vaikutuksia yhteiskunnissa.

Kansallisen sateenkaariryhmä - Kasary ry:n puheenjohtaja Janne Hälinen esitti alkuun kysymyksen, että pelottaako marxilainen vallankumous. Sitä ja natsismin uutta nousua hän piti pelottavana, mutta kuitenkin epätodennäköisenä. Hän luonnehti niitä lähinnä salaliittoteorioiden luokkaan kuuluviksi. Suomessa äärioikeisto on kaivanut naftaliinista vanhan sosialismipeikon, kun monet näistä amerikkalaisten markkinoimista uhkakuvista eivät täällä oikein toimi.

Riikka Taavetti toimi tilaisuuden avaajana ja sen puheenjohtajana
Riikka Taavetin avauspuheenvuoro
Panelistit, vasemmalla Janne Hälinen ja oikealla Jiri Nieminen
Jiri Niemisen alustuspuheenvuoro
Janne Hälisen kommenttipuheenvuoro

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jiri Nieminen esitteli Juha Ahvio näkemyksiä. Juha Ahvio on tuttu henkilö niille, jotka ovat seuranneet pidempään avioliittokeskustelua. Lappeenrannan seminaarissa 2012 Ahvio laajasti perusteli, miten tasa-arvoinen avioliitto ja homoseksuaalisuus murentavat Suomea ja kansakuntaa

ranneliike.net
  vaeltaja2006 • 29.06.2013 10:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy