Helsinki Pride 2011: Keskustelua punaisesta sateenkaaripoliitikasta

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • vaeltaja2006

Cafe Kulma Karhupuiston vierellä oli täpötäynnä, kun tiistai-iltana puhuttiin punaisesta sateenkaaripolitiikasta. Tilaisuuden järjestäjä oli Vasemmiston Sateenkaarirakastajat-ryhmä. Se toimii Vasemmmistoliitossa.

Seuraavissa ääninäytteissä on keskustelun alkupuoli. Jäähdytyslaitteiden hurina on kova ja välillä Kallion paloasemalta lähtee paloautoja ja ambulansseja. Keskustelussa pohdittiin ihmiskuvan merkitystä, kieltä, jota käytetään ja sitä ristiriitaa, joka on akateemisen keskustelun ja työpaikoilla käytävien "duunarikeskustelujen" välillä.


Audio
Aluksi esittäytyvät keskustelijat. Saila Ruuth toimii Vasemmistonaisissa ja Tiia Aarnipuu oli taannoin Setan puheenjohtajana. Kesto 2\'02"
Audio
Johdannoksi keskusteillan tarkoituksesta: mistä puhutaan ja miksi puhutaan. Kesto 2\'02"
Audio
Aluksi Saila Ruuth kertoi, mitä poliittiset puolueet kertovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevista asioista nettisivuillaan. Vertailu on hankalaa sen takia, että nettisivut ovat hyvin eritasoisia. Joillakin sivuilla on paljon blogeja ja niissä pohditaan hyvin erilaisia asioita. Ensimmäisenä on tarkastelussa kokoomus. Kesto 9\'54"
Audio
Seuraavana käsitellään Demarien nettisivuja ja puolueohjelmaa: miten paljon siellä on ajankohtaisia seksuaali- ja sukupuolipolitiikkaan liittyviä kysymyksiä. Kesto 9\'09"
Audio
Suuruusjärjestyksessä seuraavana on Perussuomalaiset. Kesto 7\'07"
Audio
Seuraavana keskustan sivuilta löytynyttä. Kesto 4\'38"
Audio
Vasemmistoliitto on suuruusjärjestyksessä seuraava. Kesto 5\'14"
Audio
Vihreiden nettisivuilla on paljon osumia. Siellä on paljon blogeja. Kesto 1\'45"
Audio
RKP:tä kiinnostavat erilaiset vähemmistöryhmät. Kesto 2\'46"
Audio
Millaisia kantoja löytyy Kristillisdemokraattien sivuilta. Kesto 6\'08"
Audio
Tiia Aarnipuu kommentoi. Hän kaipaa, että puolueissa mietittäisiin ja arvioitaisiin puolueen ihmiskuvaa. Siitä voisi lähteä liikkeelle. Nyt puolueiden sisäisessä keskustelussa arvostetaan järkeä. Tunteet eivät ole mukana. Kesto 7\'16"
Audio
Tiia Aarnipuu jatkaa. Setan puolelta aikoinaan yritettiin siivota kielenkäytöstä seksuaalisuus. Homojahan pidettiin lähinnä seksihirmuina. Nyt kaikesta seksualaisuudesta puolueiden keskustelussa vaietaan, samoin transasioista. Kesto 7\'39"
Audio
Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevat asiat nousevat puolueissa esiin: viime aikoina jäsenaloitteiden kautta puoluekokouksissa. Miten puolueiden johtoelimet saadaan mukaan tukemaan jäsenaloitteita? Entä vasemmistopuolueissa kysymys työläisyydestä? Koskettavatko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasiat työläisiä? Kesto 9\'41"
Audio
Setan entinen puheenjohtaja Jorma Hentilä tarkassteli poliittista keskustelua 1970-80-luvuilla. Jo silloin yritettiin seksuaali- ja sukupuoliteemoja nostaa esiin. Kesto 9\'35"
Audio
Tiia Aarnipuu nosti esiin kysymyksen kielestä. Kieli on tärkeä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmsitöjä koskeva kieli voi olla hyvin vaikeaa asiaa tuntemattomalle, mutta tarkka kielenkäyttö turvaa sen, ettei loukata ketään. Kessto 3\'34"
Audio
Vielä yksi puheenvuoro varsinaisen keskustelutilaisuuden jälkeen. Miten työläisen arki ja akateeminen puhe kohtaavat toisensa. Ei välttämättä lainkaan. Akateemiselle väelle työpaikkojen hurtti huumori voi olla hyvinkin vierasta.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!