ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Helsinki peruu Karhupuiston lippakioskin myynnin

Sami Mollgren • 17.10.2015 01:30 UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston lippakioskin ja Bear Park Cafen puolesta tempaistiin syyskuussa.
Kaupunki ei myykään Helsingin Kalliossa sijaitsevaa lippakioskia, jossa on toiminut toista vuosikymmentä sateenkaaren värejä tunnustava Bear Park Cafe.

Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksen tekemään päätökseen vaikutti kiinteistölautakunnasta tulleen tiedon mukaan runsas kansalaispalaute.

Karhupuiston lippakioskin puolesta tempaistiin syyskuussa järjestämällä koko iltapäivän ja alkuillan kestänyt runsaasti yleisöä koonnut tukikonsertti. Tapahtumalla kiinnitettiin huomiota kioskin tulevaisuutta uhkaaviin Helsingin kaupungin kilpailutus- ja myyntiaikeisiin. Konsertin viesti oli, että Karhupuiston lippakioski ja sen nykyinen lämmin ja avoin tunnelma ovat säilyttämisen arvoisia.

Lippakioskin kahvilaa kolmetoista kesää pyörittänyt Mikko Autio totesi loppukesästä Facebookissa, että suurin osa kioskin arvosta on hänen oman työnsä tulosta, ja että on nöyryyttävää lähteä lähteä ostamaan 13 vuoden toimintaansa uudelleen.

Myöskään Käpylän lippakioskia ei aiota myydä. Kiinteistövirasto esittää kiinteistölautakunnalle Karhupuiston ja Käpylän kioskien vuokrasopimusten jatkoa, sen asemesta että kaupunki myisi ne pois.

Kesäkuussa 2015 Helsingin kaupunki kertoi aikovansa myydä omistamistaan 24:stä lippakioskeista kymmenen. Loppujen kahdeksan myytäviksi aiottujen kioskien osalta ei ole vielä tiedossa lopullisia ratkaisuja.

Syksyllä 2014 kaupunki ilmoitti, että lippakioskien vuokrasopimukset kilpailutetaan. Tuolloin Karhupuiston ja monien muidenkin lippakioskien asiakkaat käynnistivät adressinkeruun, toiveenaan vaikuttaa kaupungin toimintaan.

Jo tuolloin Karhupuiston kioskin kohdalla vaadittiin lippakioskin toiminnan ja luonteen pitämistä ennallaan. Satojen henkilöiden allekirjoittamassa adressissa todettiin, että Karhupuiston lippakioskin ympärille on muodostunut tärkeä, moniarvoisuutta huokuva yhteisö, ja että kioski on tapahtumineen Kallion "kulttuurikeidas". Myöhemmin kaupunki päätti pidentää päättymässä olevia vuokrasopimuksia yli kesäkauden 2015.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy