ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Helsinki: Kaupunki myy Karhupuiston lippakioskin

Sami Mollgren • 14.06.2015 11:14 • 7 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Bear Park Cafe sijaitsee Helsingin Kalliossa, Karhupuistossa, Porthaninkadun ja Agricolankadun kulmassa. Se on toiminut vuodesta 2003. Nyt Helsingin kaupunki aikoo myydä kiinteistön.
Helsingin kaupunki aikoo myydä omistamistaan 24:stä lippakioskeista kymmenen. Kaupunki on ilmoittanut aikeistaan näissä kioskeissa vuokralaisina toimiville yrittäjille. Kioskit laitetaan myyntiin syyskuussa, kun vuokrasopimukset ovat katkolla.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Yksi myyntilistalla olevista lippakioskeista on Kallion Karhupuistossa Porthaninkadun ja Agricolankadun kulmassa toimiva Bear Park Cafe, jota pyörittää monessa muussakin hlbti-henkisessä aktiviteetissa vaikuttava Mikko Autio. Kesäkahvilana keväästä syksyyn joka kesä nyt runsaat kymmenen vuotta toiminut lippakioski herätettiin henkiin 2003 keväällä. Sitä ennen se kunnostettiin sisältä.

Lippakioskin seinustalla liehuu myös sateenkaarilippu: kahvilalla on merkitys osana kalliolaista sateenkaarikulttuuria. Lippakioskin kupeessa on Bear Park Cafen olemassaolon aikana järjestetty erilaisia tapahtumia: on ollut musiikkiesitystä, runonlausuntaa ja "karhujen korkkarijuoksua".

Syksyllä 2014 kaupunki ilmoitti, että kaupunki aikoo kilpailuttaa lippakioskien vuokrasopimukset. Tuolloin Karhupuiston ja monien muidenkin lippakioskien asiakkaat käynnistivät adressinkeruun, toiveenaan vaikuttaa kaupungin toimintaan. Karhupuiston kioskin kohdalla vaadittiin Karhupuiston lippakioskin toiminnan ja luonteen pitämistä ennallaan. Satojen henkilöiden allekirjoittamassa adressissa todettiin, että Karhupuiston lippakioskin ympärille on muodostunut tärkeä, moniarvoisuutta huokuva yhteisö, ja että kioski on tapahtumineen Kallion "kulttuurikeidas".

- Kaupungin kilpailuttamisinnon ei pidä rikkoa kaupunkilaisten keskuuteen syntyneitä yhteisöjä ja alakulttuureja, kirjoitettiin adressissa.

Myöhemmin kaupunki päätti pidentää päättymässä olevia vuokrasopimuksia yli kesäkauden 2015.

Kaupunkia pelottaa kiinteistöjen ylläpitokustannukset

Helsingin rakennusviraston alueidenkäyttöpäällikkö Pirjo-Liina Koivusaari sanoo Helsingin Sanomille kaupungin haluavan eroon kioskeista mahdollisesti nousevien kunnosaapitokustannusten vuoksi.

Kaupungin omistukseen vielä jäävien 14 kioskin vuokrasopimukset kilpailutetaan. Helsinki säilyttää omistuksessaan kustakin eri kioskityypistä ainakin yhden esimerkin. Lippakioskeja pidetään historiallisesti arvokkaina.

Joidenkin kioskiyrittäjien mukaan kaupunki on informoinut huonosti yrittäjiä suunnitelmistaan. Kiinteistölautakunta on jo vuonna 2012 päättänyt myydä sellaiset rakennukset, joille ei ole tiedossa kaupungin omaa käyttöä. Koivusaari sanoo Helsingin Sanomille, että myytävistä kioskeista on päätetty vasta tänä keväänä.

Koivusaari kertoo lehdelle, että myymisen myötä kioskit saattavat pelastua; kioskin ostanut sitoutuu samalla kunnostamaan sen.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt luultavasti jokin iso ketju ostaa kioskit, esim. kansainvälinen Roberts cafe tai jokin vastaava, joka tekee tuoreet pullat itäisestä euroopasta toimitetusta pakastetaikinasta. Ja hintataso reippaasti nykyistä korkeampi.
  vaeltaja2006 • 14.06.2015 12:54
Toivottavasti kaupungilla on tajua säilyttää esimerkiksi Karhupuiston lippakioskin matkailua edistävä ja kaupunginosaa elävöittävä luonne.

Tämä onnistuu parhaiten antamalla nykyisille yrittäjille reilu mahdollisuus hankkia kioskeja omistukseensa kohtuullisin ehdoin yksitellen. Uuden kaikki myytävät kioskit omistavan kiinteistösijoittajan tai ketjuyrittäjän hallussa tuo tähänastisen hengen säilyminen olisi aika heikoissa kantimissa.
  Public eye • 14.06.2015 13:26
Noh.
Nythän olisi vaikkapa Subwayllä hyvä sauma todistaa edistyksellisyytensä ostamalla kioski ja pitämällä sateenkaariliput liehumassa...
  Pete • 14.06.2015 18:07
Roberts cafe...Robert's Coffee? Ei se nyt mikään kansainvälinen ketju ole. :-)
  Kahviriippuvainen (ei rekisteröitynyt) • 14.06.2015 19:27
Minusta yritys, joka toimii kuudessa maassa (kaukaisimmat toimipisteet Singaporessa ja Japanissa) on kyllä jokseenkin kansainvälinen.
Mutta kansainvälisyyttä en Karhupuistoon kaipaa yrittäjän, vaan sitäkin enemmän asiakaskunnan puolelta.
  Public eye • 14.06.2015 20:05
Lippakiskoista Bear Park Cafe lienee se tunnetuin, olisi sääli jos se katoaa. Kallion seutu on muuttunut 10-15 vuodessa, Karhupuiston lippakiska oli yksi suunnanäyttäjistä. Kahvilakulttuuri on sittemmin rantautunut lähes joka nurkalle.

Kaupunki elää muutoksessa, hyvä niin. Jaakko Ruotsalaisen visio kaupungin kehittymisestä on outo: "Käpylän kioskista tulee ABC." HS
  SaintJudy • 15.06.2015 18:09
http://kioski.yle.fi/omat/teemu-laajasalo-lupasi-pelastaa-suosikkikioskin
  Olli Stålström • 20.06.2015 23:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy