ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Helsinki: Baareja tulee ja menee

Sami Mollgren • 27.11.2012 17:01 • 7 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Syksyllä 2012 avattu Terassibar sijaitsee Helsingin Kalliossa Porthaninkadun ja Neljännen linjan kulmassa, toisessa kerroksessa.
Kallioon Porthaninkadun ja Neljännen linjan kulmaan avatusta Terassibar -nimisestä paikasta kerrottiin muutama viikko sitten ja tänään vahvistuneiden tietojen mukaan Kampin Eerikinkadulla sijaitseva Bar Fenix on auki viimeistä päivää sunnuntaina 2. joulukuuta.

Osoitteessa Eerikinkatu 14 on toiminut kahden vuosikymmenen aikana lukuisia homobaareja. Niistä ensimmäinen, vuonna 1992 avattu H2O avasi kadulle myös terassin. Sen yhteydessä toimi Blue Boy. Sittemmin paikalla toimivat Con Hombres, Bar Stuff, ja nyt lentonsa lopettava tammikuusta 2009 toiminut Fenix. Välillä paikassa ehti toimia myös "heterobaari".

Joidenkin mielipiteiden mukaan Eerikinkatu on jäänyt pahasti syrjään sateenkaarevan yöelämän painopisteen siirryttyä Helsingin keskustan osalta Mannerheimintien varrelle aivan kaupungin ytimeen. Mannerheimintiellä Stockmannin tavarataloa vastapäätä sijaitsevat karaokestaan tunnettu Mann's Street, aikuisten miesten suosima Hercules ja hieman nuoremman väen suosiossa oleva dtm.

Aiemmin homobaarikeskittymänä toimineen Ison Roobertinkadun varrella toimii vielä Hugo's Room. Aikanaan alueella toimivat dtm silloisessa paikassaan, legendaariseksikin mainittu Lost & Found ja hetken aikaa Sedun Birdie.

Tuoreita tulokkaita ovat Café-bar Cavalier -niminen kahvila-baari Helsingin Malminrinteessä ja viikonloppuisin auki oleva disco- ja karaokepaikka KGB-Club Senaatintorin tuntumassa.

Kallion vanhin sateenkaarikansan paikoista on Kaarlenkadun Nalle Pub. Myös vuosituhannen alkumetreillä avattu Helsinginkadun Fairytale on ehtinyt jo kunnioitettavaan ikään.

Karhupuiston hienossa lippakioskissa toimiva ja sen ympärille levittäytynyt kesäkahvila Bear Park Cafe vietti sekin syyskuussa 10-vuotisjuhliaan. Karhupuiston liepeillä voi kahvitella myös talvisin, sillä kolme vuotta sitten avattiin Kulma -nimeä kantava kahvio. Kallion baareista tosin monet muutkin ovat myös sateenkaariväen suosiossa, vaikka eivät erityisesti sateenkaarilipulla liputakaan.

Osoitteessa Porthaninkatu 9 sijaitsevan paikan nimi "Terassibar" on jo ennestään tutun oloinen, sillä samalla paikalla on jo vuosia sijainnut Terassibaari -niminen paikka. Uuden yrittäjän myötä nimi on hieman muuttunut. Konsepti on kokenut paljon suuremman muutoksen. Siistiä uutta paikkaa on arvioitu jo myönteisesti.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Fenixin paikalle ei tiettävästi tule uutta gaybaaria.

Kommenttia muokattu: 27.11.2012 klo 19:19
  vaeltaja2006 • 27.11.2012 19:15
Kyseisessä kiinteistössä jo ennen hååkania toimi sisäpihalla Safariklubi, jonka baaritiskillä homot parveilivat. Kadun puolella oli H2o:n paikalla aasialainen ravintola Feng Kuan. Nuo kaikki ovat olleet mukavia paikkoja, nyt ei ole kuin muistot jäljellä.
  valtsu_Kalliossa • 28.11.2012 15:48
Fen Kuanin muistona muuten taitaa nykyisen Fenixin ulko-oven yläpuolella edelleen olla itämaistyylinen suippo katosviritelmä :)
  Public eye • 28.11.2012 16:28
Kirjoittajalta on unohtunut Ison Roban baaritarjonnasta 80-luvulla toiminut Gay Gambrini, joka taisi aikanaan olla ihan ensimmäinen ja "oikea" päivittäin auki oleva gaypaikka.
  arkadas • 15.12.2012 10:56
Ei "Kampsu" unohdetuksi joutunut, mutta se ei nyt kuulunut tähän tarinaan. Gay Gambrini toimi aikana ennen kuin alueesta tuli mainitunlainen "homokeskittymä", vaikka toki sateenkaarikansa oli ja kävi Roballa muissakin paikoissa, aikanaan.
  smo • 17.12.2012 07:09
Kävi kävi, Roballa Imaamin Keinutuolissa, Gambrinin portilla ikään kuin,
ja sitten sinä yhdessä sellaisessa homoravintolassa jota ei enää ole, nimeltään Lost & Found...

Oon juuri sen ikäinen että Gambrini ei ehtinyt tulla tutuksi.

Ei-helsinkiläisenä Hensinkiin tullessa noita pitää tsekkailla ihan vartavasten, ja Kulmaan ehdin ensimmäistä kertaa viime kesänä.
Toivottavasti heillä riittää asiakkaita.
  Rokkihomo • 17.12.2012 08:08
Gambrinin aikaista homokeskittymää Isolle-Roballe rakenneltiin sitä vastapäätä Budapestin yläkerrassa sisäpihalla olleen Bugatin avulla, ja varsin hyvällä menestyksellä.

Liikenne oli vilkasta kadun poikki molepiin suuntiin, ja kun siihen aikaan melkein ravintolaan kun ravintolaan (niitä oli silloin paljon vähemmän kuin nyt) kiemurtelivat viikonlopun pikkutunneilla pitkät jonot, Bugatti noudatti erittäin sateenkaariystävällistä ovipolitiikkaa. Allekirjoittaneelle Bugatin muisto on Helsingin ravintoloiden joukosta aivan erityisessä asemassa, sattuneesta syystä :)
  Public eye • 17.12.2012 11:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy