ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


sateenkaaren värinen suomi -opas pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi
tapahtumakalenteri suomen homobaarit tiedotteet ja järjestötoimintaa vapaalla lähetä vinkki

Helsingin Punavuoreen uusi homobaari Hugo’s Room

Sami Mollgren • 29.05.2009 12:23 • päivitetty: 24.06.2009 21:03 • 15 kommenttia. PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA
Punavuoren merkitys Helsingin homoalueena korostui entisestään, kun Isolle Roobertinkadulle aukesi keskiviikkona 24. kesäkuuta uusi cocktail lounge -henkinen anniskelupaikka Hugo’s Room.

Lähimailla sijaitsevat ennestään Isoroballa toimiva homoravintola dtm ja itseään ´heteroystävällisenä homobaarina´ mainostava Annankadun Lost & Found.

Ravintola avataan osoitteessa Iso Roobertinkatu 3 - tiloissa, joissa aiemmin toimi Labyrinth -ravintola. Uudella ravintolalla on sama omistaja kuin Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa sijaitsevalla ´Room Albert Bar´ -ravintolalla.

Punavuoren ravintolaelämässä on ollut sateenkaaren värejä jo pitkään. Legendaarinen Gay Gambrini sijaitsi myös Isoroballa, Annankadulla miltei Lostarin vieressä sijaitsi Sedu Koskisen tähdenlennoksi jäänyt homopaikka Birdie ja kivenheiton päässä Erottajalla toimi joitain vuosia sitten alkuperäinen Room.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vielä kun saatas rock henkinen baari.
  rokkari (ei rekisteröitynyt) • 29.05.2009 13:24
Äläs nyt...
  Rokkihomo • 30.05.2009 07:26
rokkari, siitä vain perustamaan jos uskot sellaiselle olevan kysyntää.
  Dragon-85 • 30.05.2009 17:45
Tervetuloa Punavuoreen Hugo!
  Juha-Pekka Väisänen (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2009 21:22
..pieni korjaus ensinmäiseen tekstiin.tai..tiedon jyvänen...
alkuperänen Room Eroittajalla oli siis nyt tulevan Huugon omistajan paikka mutta taloyhtiöstä johtuen vuokrasopimus sanotiin irti..siitä asti tulevan Huugon vetäjä Mr,X on etsinyt uutta paikkaa samalta kulmalta..nykyinen Room Kalevankadulla on Mr.X vetämä ei omistama....joten nyt Mr.X palaa kotikulmilleen muutaman odotusvuoden jälkeen ihan omistajana....kun Hugo avataan niin Kalevankatu suljetaan (ja paikalle ei tule gay baaria)
(käytän nimeä Mr.X koska oikeiden nimien käyttäminen ei ole soveliasta)
Joten Onnea ja menestystä kun jollain on uskallusta tänä aikana yrittää ja tehdä jotain homojen elintason parantamiseksi..vai liekö nuo sitä kamalasti arvostavat?
  Maurice • 01.06.2009 11:08
Koskahan tää Hugo avautuu?
  Late (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2009 12:20
Timo,Hugo´s roomista hei.Pyrimme avaamaan keskiviikkona 24.6.2009
klo.17.00 jälkeen.Toivottavasti kaikki on silloin valmista.Tervetuloa :)
  Timo (ei rekisteröitynyt) • 22.06.2009 08:35
Baari aukesi vähän ennen kahdeksaa keskiviikkona. Sisustus näyttää todella tyylikkäältä - ja muutamaa minuuttia yli kahdeksan tupa jo alkoi täyttyä.

Kuulemma Room Albert jatkaa matkaansa entisellään.
  smo • 24.06.2009 21:09
Jep, asiallisesti panostamalla valmiiksi tehty miellyttävä paikka.
  Rokkihomo • 29.06.2009 05:50
Erittäin onnistunut, tyylikäs uusi gay-baari kaupungin parhaalla paikalla. On tullut jo jokusen kerran testattua. Tästä tulee Helsingin gay-elämän uusi keskuspaikka josta iltaa jatketaan minne vaan dtm:stä Mannsiin. Loistavaa Timo & Taneli, good work :)
  Make • 01.07.2009 18:21
Rikoslaki 11 luvun 11 §:

”Joka elinkeinotoiminnassa, ammatin harjoittamisessa, yleisönpalvelussa, virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä taikka julkista tilaisuutta tai yleistä kokousta järjestettäessä ilman hyväksyttävää syytä
1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla,
2) kieltäytyy päästämästä jotakuta tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa hänet sieltä taikka
3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan
rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen tai terveydentilan taikka uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan taikka muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava työsyrjintänä tai kiskonnantapaisena työsyrjintänä, syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.”

Miksi tällainen heteroita syrjivä baari on vielä pystyssä?
  Laki on laki (ei rekisteröitynyt) • 06.08.2009 11:23
Laissa mainittu "hyväksyttävä syy" voi tulla yksinomaan homoasiakaskunnalle palvelunsa kohdistavan homobaarin kohdalla kyseeseen, koska ns. heterobaareissa homoasiakaskunta ei edelleenkään monasti saa olla rauhassa. Asiaa voidaan katsoa toisin sitten kun heteroseksuaaliset kännääjät eivät ole homojen kannalta enää turvallisuusriski.
  smo • 06.08.2009 21:46
Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta 5 §: …ravitsemistoiminnan harjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on oikeus evätä asiakkaaksi pyrkivältä pääsy liikkeeseen, jos siihen on järjestyksenpidon tai liikkeen toiminta-ajatuksen vuoksi perusteltu syy.

Ja näin sitä on tulkittu: Liikkeen toiminta-ajatus on valintakriteerinä tulkinnanvarainen. Käytännössä asiakasvalinta tapahtuu lähinnä pukeutumisen ja kanta-asiakkuuden perusteella. Toisinaan valintakriteerinä saattaa olla myös olla asiakaskunnan life-style eli samankaltaisuus. Oikeustieteessä on katsottu, että ravitsemisliikkeillä on osittainen sopimuspakko. Samoin kuluttaja-asiamies on katsonut, että ravitsemisalalla vallitsee eräänlainen rajoitettu sopimuspakko. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakassuhteen syntyminen edellyttää molemmin puolista hyväksymistä ”sopimusta”. Asiakas voi siis äänestää jaloillaan ja poistua ja vastaavasti ravitsemisliikkeen henkilökunta voi kieltäytyä tarjoilemasta / myymästä.

Toisaalta:

Yhdenvertaisuuslain (21/2004) 6 §:ssä säädetään syrjinnän kiellosta.

En kyllä usko, että olisi kovinkaan hyviä menestymisen mahdollisuuksia, jos joku enemmistöön kuuluva nostaisi kanteen tai tekisi valituksen kuluttaja-asiamiehelle vähemmistön harjoittamasta syrjinnästä.
  Irokeesi • 07.08.2009 12:06
Tulipa vilkaistua ao. baarin virtuaaliesittelyä, kun en fyysisesti sinne ole vieläkään ehtinyt. Esittelyvideolla kiinnitin huomioni kohtaan joka on yksiselitteisesti Alkoholilain (1143/1994) 33 §:ssä kielletty (Väkevän alkoholijuoman mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistämistoiminta on kiellettty).

Tulipa samalla vilkaistuksi useammankin homobaarin nettisivuja. Parinkin etusivulta löytyi Alkoholilain (1143/1994) 33a §:ssä kielletty mainos (Alle kahden kuukauden ajaksi rajatun tarjoushinnan ilmoittaminen alkoholijuomapakkaukselle tai -annokselle vähittäismyynti- tai anniskelupaikan ulkopuolella on kielletty). ”Happy hour –tarjoukset ovat voimassa joitakin tunteja kerrallaan, minkä vuoksi tällöin ei täyty lain vaatimus kahden kuukauden yhtäjaksoisesta voimassaoloajasta; ”STTV; Alkoholiasiat ravintolassa; 1.1.2008 voimaan tulleiden lainmuutosten mukainen päivitetty versio”.
  Irokeesi • 07.08.2009 14:39
Ei homobaareissa heteroita syrjitä. Heterot itse syrjivät itseään kieltäytymällä käymästä homobaareissa, pelkäävät kai tartuntaa.. :D
  Vastapaino (ei rekisteröitynyt) • 23.07.2011 16:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy