ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Helsingin Sanomat: Imatran seurakunta kuohuu

vaeltaja2006 • 06.01.2010 05:17 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin Sanomat on tehnyt jutun Imatran seurakunnan tilanteesta. Seurakunnasta on eronnut moninkertainen määrä. Normaalisti eroamistahti on ollut n. 150 vuodessa, nyt lähes 600. Seurakuntaan kuuluu kaikkiaan yli 23 000 jäsentä. Seurakunnan talous kärsii.

Eroamisten syynä on pääosin kirkkoherran ympärillä käynyt keskustelu. Kirkkoherraa arkaillaan. Hän ei ole saanut pyyntöjä häihin eikä kastetilaisuuksiin. Vain yhden ihmisen hän on siunannut hautaan. Kirkkovaltuusto on jakautunut. Kun päätettiin budjetista, 33 jäsenestä vain 18 oli paikalla.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen tukee Aaltoa. Piispan mukaan kirkon jäsenyydessä on kysymys suuremmista asioista kuin yhdestä ihmisestä. Häkkinen on saanut palautetta eronneilta. Kirkko on ollut joko suvaitsematon tai liian vapaamielinen. Teki niin tai näin, aina väärinpäin.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jarva riensi heti Aallon tapauksesta kuultuaan tuomitsemaan ja uhkasi lopettaa yhteistyön. Nyt Antti Jarva vain vertaa tilannetta sanomalehtien tilanteeseen. Mitä tapahtuu, jos iso osa lukijoista lopettaa tilaamisen esim. päätoimittajan kirjoitusten vuoksi.

Aalto itse harmittelee tilannetta. Hänelle on kuiskaillen ehdoteltu eroa, mutta hän ei suostu siihen. Se olisi ikävä ennakkotapaus.

Helsingin Sanomat käy haastattelemassa kaupunkilaisia. Kauppakeskuksen pihalla yksi mies sanoo. että bingomummot ovat suuttuneet. Toisen mielestä siihen on alkanut tottua, vaikka alussa vähän oli outoa. Yksi on harkinnut eroa kirkosta – kirkollisveron takia, ei kirkkoherran vuoksi.

Loppuvuonna 2008 tutkittiin imatralaisten mielipiteitä. 60% oli sitä mieltä, että Aalto voi jatkaa työtään.
Oma kommenttini:

Pahin eripuraisuuden levittämispesäke on näköjään se paikka, jonka pitäisi huolehtia sopuisasta yhteiselämästä eli kirkkovaltuusto. Kriisi sai polttoainetta siitä, että kirkkovaltuuston puheenjohtaja Antti Jarva otti railakkaasti kantaa ja ilmoitti, että yhteistyö kirkkoherran suuntaan on nyt loppu. Se oli aikoinaan järkyttävä puheenvuoro ja osoitti, millaista ilkeyttä niissä piireissä pesii.

Itse erosin kirkosta, kun olin n. 20-vuotias. Olin lähdössä armeijaan enkä halunnut pelleillä sotilaana Jumalan edessä. Toinen syy oli se ristiriita, että olin homo. Siihen aikaan kirkosta eroaja joutui kirkkoherran puhutteluun. Puhuttelu kesti tunnin. Sen tunnin aikana kirkkoherra Palva haukkui ja syyllisti. Olen ollut katkera hänelle siitä hänen kuolemaansa saakka. Mutta nyt ymmärrän entistä kirkkaammin, että eropäätökseni oli täysin oikea. Erojen motiivit ovat erilaisia – myös Imatralla. Kuinka moni on eronnut Jarvan vuoksi?


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kirkkoherra Aallon ympärillä Imatralla käyty kuhina kertoo enemmänkin itse kuhisijoista kuin Aallosta. Se on paljastavaa tarinaa ehdasta suvaitsemattomuudesta. He ajattelevat, että saat kuulua joukkoon vain jos olet samanlainen kuin me. Erilaiset karkotetaan konstilla jos toisella. Nyt se karkotus ei enää onnistu mm. työlainsäädännön vuoksi. Siksi jotkut lähtevät kirkosta, kun omaa ahdasta periaatetta ei voidakaan toteuttaa.

Minulle on edelleen epäselvää, missä kohdissa Raamatussa tuomitaan transsukupuolisuus.
  JuhaniV • 06.01.2010 09:49
Kun väki vähenee niin bileet paranee!
  Public eye • 06.01.2010 10:33
Ei voi kun toivoa jaksamista. Erinomaisen riitaisia ja vaikeita työyhteisöjä nuo seurakunnat näköjään ihan joka puolella. Voisikohan sielläkin elää niinkuin opettaa...
  D2 (ei rekisteröitynyt) • 06.01.2010 11:20
Tätä kuohuntaa ja riitaisuutta varmasti lisää se, että näissä seurakunnissa työskentelee tavallista enemmän ihmisiä, joilla on vankkumaton tulkinta siitä mikä on "oikein" ja mikä "väärin".

Tuo transsukupuolisuuden ja sukupuolen korjaamisen vastustaminen on minustakin aika outoa. Minustakaan ei Raamatussa ole mitään mihin voisi vedota.
  smo • 06.01.2010 11:59
Nyt on alkanut räksytys Helsingin Sanomien keskustelupalstalla

www.hs.fi
  vaeltaja2006 • 06.01.2010 12:01
Tämä on modernia noitavainoa. Olen kurittanut Hesarin keskustelijoita Raamatunlauseilla. Kuulemma minä luen Raamattua kuin piru. Heillä itsellään ei kuitenkaan ole mitään annettavaa muuta kuin kehotus mennä lukemaan alkuperäistekstejä.
  Pora-liike • 07.01.2010 19:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy