ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Gayteatterissa uudistettu "Olitko Sinä" -näytelmä

vaeltaja2006 • 17.03.2017 18:58 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Helsingin Gay-teatteri HGT juhlii 10-vuotista taivaltaan. Arkistosta otettiin uudelleen esiin ”Olitko Sinä” -näytelmä. Tähän hetkeen päivitetyn näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina. Radion Kultakuume-ohjelma kävi harjoituksissa.

Viimeiset esitykset 28.-29.3.2017 on loppuunvarattuja

Olitko Sinä -näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja on Kim Gustafsson. Hän kertoo Kultakuume-ohjelmassa, että gayteatterin ensi-illat ovat lähes aina olleet maaliskuun 19. päivänä eli tasa-arvon päivänä. Se on yksi poliittinen kannanotto: gay-ihmisetkin ovat olemassa. Teatteria markkinoidaan tasa-arvon teatterina.

Olitko Sinä -näytelmän uudessa versiossa on 60% uutta. On paljon omaa asiaa ja omaa musiikkia. Näytelmän sävyt ovat muuttuneet. Aikaisemmassa versiossa näkyi sen ajan euroviisubuumi, eurovisiokilpailuthan ovat olleet homojen suosiossa. Nyt otettiin teemaksi ”tv:n ”homoilta”, koska se homoilta jatkuu loppumattomana edelleen. On tullut lisää ”roisiutta” ja hulluttelua.

Ensimmäisen Olitko Sinä -ensi-illan aikaan vuonna 2008 ei ollut vielä eurokriisiä. Oli monenlaista haaveilua. Nyt on menty toiseen suuntaan ja ollaan vakavien asioiden äärellä. Tasa-arvoinen avioliittolaki saatiin, mutta kaikki ei olekaan vielä valmista. Suomessa on melko hyvin, mutta on paljon kammottavia paikkoja, joissa homot joutuvat elämään

Tämä on hyvin poliittinen teos, muttta samalla komedia. Emme olisi tässä, ellei olisi niitä, jotka ovat vuosikymmeniä taistelleet oikeuksiemme puolesta. Homoja on suunnilleen yhtä paljon kuin ruotsinkielisiä, mutta ei ole yhtään televisiokanavaa tai sanomalehtiä. Teatteritoiminta Suomessa on vahvaa, ja teatterin taso melko hyvä. Vaikka me homot nyt olemme helsinkiläisiä, melkein kaikki ovat tulleet tänne jostain muualta, ulkosaaristosta, lapista, kaikkkialta. Lavalla olevat ovat itse kokeneet niitä asioita, joita näytelmässä käsitellään.


Tuottaja Mikko Autio kertoi Kultakuume-lähetyksessä, että gayteatteri perustettiiin 10 vuotta sitten, koska oli tarve vahvistaa gay-yhteisöä. Ystäväpiirissä ideoitiin omaa teatteria. Vuotta aikaisemmin oli jo perustettu gay-kuoro. Ryhmässä oli ihmisiä, jotka osasivat musiikkia ja jonkin verran myös teatterin ilmaisua. Gayteatteri on aina ollut poliittinen teatteri. On oma näkökulma. Pyritään tuomaan myös tuomaan sellaisten taiteilijoiden töitä esiin, jotka tarkastelevat maailmaa gay-näkökulmasta. Yritetään tuoda gay-kulttuuria näkyväksi. Se ei ole ollut kovin näkyvää, vaikka tänä vuonna sitä on näkynyt elokuvissa ja mediassa.

Radion Kultakuume Areenassa, alkaa kohdasta 36 min 35 sek
areena.yle.fi


Helsingin Gayteatterin esitykset ovat Su 19. - Ke 29.3.2017 Valtimonteatterissa, Aleksis Kiven katu 22, sisäpiha. Maanantaina ja perjantaina ei ole näytöksiä, muina päivinä alkaa klo 19 ja viikonloppuna on toinen näytös klo 15.

www.gayteatteri.info


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Osaako heistä kukaan näytellä? Onko käsikirjoitus mielenkiintoinen - entä ohjaus?

Kävin katsomassa Teatteri Jurkassa Hullu -näytelmän, ja se oli niin huono että odotin vaan että loppuisi jo. Nolotti näyttelijöiden puolesta. Esitys on silti loppuunmyyty pitkälle vapun jälkeen. Ei voi kuin ihmetellä, miten vähään ihmiset tyytyy. Suurin osa yleisöstä olikin eläkeläismummoja, joille teatterissa käyminen on lähinnä sosiaalinen tapahtuma, voi tavata tuttuja ja rupatella kuulumisia.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2017 09:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy