ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Gayteatterin esitys vielä maanantaina

vaeltaja2006 • 01.03.2011 21:17 • päivitetty: 03.04.2011 13:09 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Helsingin Gayteatteri HGT on esittänyt uutta näytelmää: "Viimeinen viilto - Montaako onnistaa rakkauden alttarilla?". Ensi-ilta oli maaliskuun 19. päivänä 2011.

Ohjaaja Minna Kivelä oli haastateltavana viime viikolla Kimmoliisan lähetyksessä, kesto n. 20 min. Näytelmän käsikirjoittaja Pauli Löija kertoi tänään kirjoitusurakastaan ranneliikkeen haastattelussa, kesto n. 10 min.


Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä on joulukuusta alkaen esitetty vanhaa brittikomediaa Herra Sloane. Ohjaaja on Antti Einari Halonen. Pienellä näyttämöllä menee myös Kristuksen morsian, joka käsittelee sukupuolta ja seksuaalisuutta. Käsikirjoittaja on Heidi Junkkaala. Svenska Teaternissa pyörii musikaali Cabaret. Siinä käsitellään Berliiniä 1930-luvun alussa.

Pauli Löija on Helsingin Gayteatterin seuraavan näytelmän käsikirjoittaja, mutta hän on myös yksi näyttelijöistä. Kesto n. 10 min.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Näyttelemisen saralla homo-teemahan on ollut nyt muutenkin näyttävästi esillä ihan maailmanluokassa. Juuri 4 oscaria kahmineen The King’s Speech -elokuvan tuotti homo Iain Canning, joka muisti oscar-gaalassa kiittää myös miestään Beniä.

Lisäksihän selvisi että kyseisen elokuvan erästä kuvausinteriöriä on käytetty vuotta aiemmin myös gay-pornofilmissä Snookered.

www.movieline.com

www.queerty.com
  kuninkaan valinta (ei rekisteröitynyt) • 02.03.2011 00:05
Tulin juuri Viimeisen viillon ensi-illasta. Hyvin kirjoitettu ja esitetty sekä ajankohtainen. Kiitos koko teatteriporukalle! Hyvä Pauli!

Minua kiinnosti, että siinä esitetty pitkä uskonnollinen julistus homoudesta psykoseksuaalisen kehityksen "häiriönä" on suoraan Päivi Räsäsen poliittisesta pamfletista "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen". Suomen Luther-säätiö 2004, sivu 10.

Siinä on homovastaisen vihanlietsonnan ja syrjintäideologian lähde tämän päivän Suomessa. Muistakaa eduskuntavaaleissa!

Suomen lääkäriliitto totesi jo syksyllä 2010 että Päivi Räsäsen tiedot homoudesta "eivät ole ajan tasalla".
  Olli Stålström • 19.03.2011 22:16
Olin erittäin positiivisesti yllättynyt esityksestä:). Ajankohtainen asia tuotiin esille erinomaisesti, loistavien näyttelijöiden kera:D
  J (ei rekisteröitynyt) • 20.03.2011 12:10
Menee hiukan sivuun otsikosta, mutta silti: Onko lekuriliitto päätynyt mihinkään toimenpiteisiin, ettei joku helposti höynäytettävä luulisi Räksyn olevan asiantuntija valheitaan levitellessään? Luulisi, että lääkärin etiikan vastaisesti toimivalta voitaisiin evätä oikeus käyttää lääkärin ammattinimikettä.
  Vieno • 21.03.2011 17:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy