ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Gayteatteri palkittiin Harrastajateatterikesä-tapahtumassa

Sami Mollgren • 21.07.2016 10:29 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Helsingin Gayteatterin Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa palkittiin. (kuva: HGT)

Helsingin Gayteatterin (HGT) Homokansan lauluja – ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa on palkittu 15.-17.7. järjestetyssä Harrastajateatterikesä-tapahtumassa Jyväskylässä.

Raadin perustelussa Homokansan lauluja -esityksen todetaan olevan vastaansanomaton esitys, joka sieppaa katsojan syliinsä näyttelijäntyön vilpittömyydellä, avoimuudella, vahvalla läsnäololla sekä saumattomasti dramaturgiseen kokonaisuuteen istuvalla musiikilla. Häpeämättömästi ja liikaa alleviivaamatta esitys on yhteiskunnallista teatteria, joka on rohkeasti omalla asiallaan huumoria ja itseironiaa unohtamatta.

Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa oli teatterin syksyn 2015 tuotanto. Näytelmää esitettiin sen saaman suosion ansiosta myös keväällä 2016.

HGT:n esityksen saaman 250 kannustusapurahan lisäksi palkittiin myös ulvilalaisen Teatteriyhdistys Ulpu ry:n Top Secret 250 eurolla ja helsinkiläisen Ilves-Teatterin Paratiisi 500 eurolla.

Jyväskylässä heinäkuun puolivälissä järjestetyn Harrastajateatterikesä-festivaalin ohjelmistoon kuului parinkymmenen hakijan joukosta valitut kuusi esitystä.

- Yleisö löysi Harrastajateatterikesään loistavasti. Kuudesta esityksestä neljä myytin loppuun ja täyttöasteeksi saatiin kokonaisuudessaan 90 %. Keskustelutilaisuuksista erityisesti Jälkilöylyt keräsivät paljon kiinnostuneita kuulijoita jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan esitysten esiin nostamista ajatuksista yhdessä valitsijan kanssa. Jälkilöylyt koettiin sekä yleisöä että tekijöitä palvelevaksi ja kiinnostavaksi formaatiksi, summataan Harrastajateatterikesä-tapahtuman päätöstiedotteessa.

Harrastajateatterikesä-festivaali järjestettiin nyt 42. kerran. Alkuaan se järjestettiin Seinäjoella. Tänä vuonna festivaali pidettiin Jyväskylässä, samaan aikaan perinteisen Jyväskylän Kesä -kulttuuritapahtuman kanssa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Arvasin tuon - mainio Gayteatteri : )
  human • 22.07.2016 00:08
On muuten olemassa ihan kunnon teatteriakin joka ei ole gay, Human. Se kyllä vaatii homoluolista poistumista ihan oikeaan teatteriin.
  Zephyr • 26.07.2016 17:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy