ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Gayteatteri: Jeffrey lavalle uudelleen

Sami Mollgren • 23.04.2015 21:20 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin Gay-teatteri tuo lavalle uudestaan syksyllä 2014 esitetyn Paul Rudnickin näytelmän Jeffrey. Toukokuussa nähdään yhteensä kymmenen näytöstä 6.5. alkaen.

Näytelmä kertoo New Yorkissa elävästä työttämästä näyttelijästä, Jeffreystä. Hän työskentelee monen muun kaltaisensa tavoin tarjoilijana. 1990-luvun alussa seksiä rakastava Jeffrey joutuu monen muun tapaan muuttamaan aiemmin vapaata suhtautumistaan suhtautumistaan seksiin AIDSin vuoksi. Jeffrey päättääkin kieltäytyä lihan iloista kokonaan. Mutta kuinka välttää seksi suurkaupungissa, ja mitä sen tilalle? Onnistuuko selibaatti kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen. Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa?

Näytelmän on HGT:lle suomentanut Ari Murto ja sen ohjaa Cris af Enehielm.


Lippuja on saatavissa Tiketistä netistä ja Bear Park Cafesta Helsingin Karhupuistosta.

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno juttu! Hyvä näytelmä ja HGT:n tulkinta siitä.

Esityksiä odotellessa voikin nauttia alkupaloiksi kyseisen näytelmän leffa-version (1995) trailerista, jonka varmaan useimmat meistä ovat nähneet jokusen kerran.

www.youtube.com

Muistaako muuten joku, tuliko tuo leffa joskus jopa joltain suomalaiselta tv-kanavaltakin?
  human • 26.04.2015 20:08
Elokuvanakin tuttu viime syksyn esitys siis uusintakierrokselle, hyvä, yleisöä varmaan kyllä riittää.

Mutta mitä tapahtui tälle:

"Kevääksi 2015 HGT valmistelee esitystä, työnimellä "sateenkaaren perilliset". Esityksen on määrä tarkastella seksuaalivähemmistöjen tämän hetkistä yksityistä ja yhteiskunnallista tilaa Suomessa. Syksyn aikana järjestetään Helsingin Kallion Karhupuiston Kulmakahviossa avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa esiintulleet asiat vaikuttavat tulevaan esitykseen" -??
  Rokkihomo • 27.04.2015 16:57
Toivottavasti esitys myös dokumentoidaan talteen filmille/muistikortille.
Tällaisia kulttuuritapauksia tullaan varmasti kaipaamaan tulevaisuudessa ja olisi hyvä nähdä millainen esitys aikanaan oli....
  Kaitsu (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2015 15:43
Voiko joku kertoa missä tämä teos esitetään. Ihan fyysisesti.
  Ilkka Palmroth (ei rekisteröitynyt) • 28.04.2015 20:58
HGT:n nettisivujen mukaan Jeffreyn esityspaikka olisi
Valtimonteatteri, Aleksis Kiven katu 22, Helsinki
  Public eye • 29.04.2015 09:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy