ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Haavisto aloitti kampanjan. Vieläkö joku möläyttää "mahdottomuudesta"?

jnsto • 18.06.2017 12:15 • 12 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Pekka Haaviston kampanja käynnistyi vihreiden puoluekokouksessa Tampereella 18. kesäkuuta, 2017.
Pekka Haaviston presidentinvaalikampanja alkoi vihreiden puoluekokouksessa Tampereella sunnuntaina. Sattumoisin saman aamun Helsingin Sanomissa oli Anssi Miettisen palsta, jossa todettiin Irlannissa valitun homoseksuaali pääministeriksi. Irlannissa uuden pääministerin homoudella ei ollut enää suurta poliittista merkitystä, totesi kirjoittaja.

Haaviston edellisen presidenttikampanjan aikana vaaliasiantuntijaksi Yleisradioon kiinnitetty pitkäaikainen päätoimittaja antoi ymmärtää, ettei Haavistoa "mitenkään voitaisi" Suomessa valita, tämän suuntautumisen takia.

Kuudessa vuodessa maailma on muuttunut. Varteenotettavan tason kommentoijat tuskin esittävät enää ainakaan kategorisia lausuntoja. Spontaanin luokan lausujat tai kansanedustajatkin ovat sitten toinen juttu.

Vastauksena kysymykseemme, Haavisto sanoi sunnuntaina, että vielä edellisen kampanjan aikana toimittajat lähes aina katsoivat tarpeelliseksi kysyä suuntautumisesta. Nyt tilanne ei enää ole sama.

HS:n Miettinen totesi Suomessa puheen arvoista, ihmisoikeuksista ja ihmisarvosta palanneen Suomessakin hallituspolitiikan ytimeen. Hän luonnehti sitä kehitykseksi.

Mutta keskustelu hallitus- ja ryhmäjärjestelyjen yhteydessä on rajautunut maahanmuuttajien syrjinnän torjuntaan. Linjaa ei ole korjattu edes suhtautumisessa kansalliskieliimme. Leiriä vaihtaneiden perussuomalaisten poliittinen asenne seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on todennäköisesti siten ennallaan. Edustaja Niikon päätös pysyä vanhassa PS ssä oli toki pr-lahja siirtyneille, mutta ei muuta kokonaiskuvaa.

Miettinen heittää vision, jossa Juha Sipilä ja Timo Soini olisivat kulkueen keulilla Helsingin Pridessä. "Se olisi hieno teko. Paljon kovempi kuin lento Naantaliin", kirjoitti Miettinen.

Mutta vaaleihin palatakseni, tarvitaan toinen kierros, jotta presidentinvaalikampanjasta muodostuisi suomalaisen arvomaailman päivitys.

Tavatessaan toimittajia sunnuntaina Pekka Haavisto huomautti, että toiselle kierrokselle mennään, "jos vain puolueet eivät lyö lössiksi".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Haavisto tuskin voittaa Niinistöä, mutta 6 vuoden päästä Haaviston mahdollisuudet on jo tosi suuret. Mutta onko hyvä vai huono asia Haaviston kannalta kampanjoida nytkin? Kuluuko naama vai pysyy muistissa?
  Make (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2017 15:20
Niinistö näytti kyntensä puuttuessaan hallituskriisissä tapahtumien kulkuun ja toivon, että kansalaiset tajuavat millaista maailmankuvaa hän tukee - ja jättäisivät äänestämättä.

Haavisto on enemmän koko kansan presidentti kuin Niinistö.
  Kolmoisritti • 18.06.2017 16:09
Kannattaa muistaa tämä tuore Niinistön möläytys:

Sauli Niinistö olisi hylännyt avioliitto-sanan kokonaan: Pariliitto ei olisi loukannut ketään

www.voice.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2017 16:50
Tuen täysin Niinistöä presidentiksi. Haavisto saattaisi tuoda ympäristöasiat voimakkaammim esille, mutta mielestäni Niinistön rooli ulkopolitiikan hoidossa on ollut mallikassa.
  Didact • 18.06.2017 16:56
Minusta on ihan varteenotettava ajatus, että lainsäädännöstä olisi poistettu kokonaan sana avioliitto, ja jätetty sen käyttämisestä päättäminen yksilöiden omiin käsiin. Pariliitto ei kuitenkaan olisi ollut kielellisesti kovin hyvä nimitys. Nyt meillä toki on sukupuolineutraali avioliittolaki, joten aihe on vanhentunut. Juna meni jo.
  smo • 18.06.2017 17:42
Äänestän Haavistoa sekä näissä että vuoden 2024 vaaleissa. Näissä hän ei vielä pääse läpi koska Niinistön kannatuspohja on melko vankka, mutta seuraavissa hänestä tulee presidentti :)
  ._. • 18.06.2017 18:20
En voi koskaan äänestää Haavistoa presidentiksi. Minusta hänen puolisonsa on kaikkea muuta kuin edustuskelpoinen.
  jukkis (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2017 18:57
Minusta Niinistöstä on annettu parempi kuva kuin mitä hän on. Jos/kun todellinen kuva saataisiin esille, niin Haavistolla olisi jo nyt hyvät mahdollisuudet. Niinistö oli valmis ottamaan persut uuteen hallitukseen, jotta oikeiston valta säilyy. Puhdasta kovaa valtapeliä, jonka hän osaa. Sitäpaittsi hän on ollut näitä huutajia eduskunnassa eli johtotapa on huutaa ja sillä pelottaa vastustajat ja hiljentää jengi. Hän on kova luu.

Sitäpaitsi Niinistö lensi välittömästi, kun siihen tuli mahdollisuus Valkoiseen taloon, kun Trumpista tuli presidentti...kuinka äärikonservatiivi hän sitten loppujen lopuksi on?

Kommenttia muokattu: 18.06.2017 klo 20:24
  Kolmoisritti • 18.06.2017 19:56
Ei kai Niinistön valmiuksia hallituksen koostumukseen varsinaisesti kysellä? Eikä kai Niinistö ole Trumpin aikana Valkoisessa talossa käynyt?
  smo • 18.06.2017 20:50
"Minusta on ihan varteenotettava ajatus, että lainsäädännöstä olisi poistettu kokonaan sana avioliitto, ja jätetty sen käyttämisestä päättäminen yksilöiden omiin käsiin."

Niinistö oli poistanut avioliitto-sanan ettei uskovaiset olisi loukkaantuneet kun homotkin pääsee avioliittoon. Niinistö ei tule saamaan ääntäni.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2017 23:56
Niinistö on aloittanut kaupunginvaltuustossa 1977, ja kansanedustajana 1987, sen jälkeen muissa julkisissa viroissa. Jos ei siltä pohjalta ole tullut esiin minkälainen hän on, en tiedä millä tulee.

Hienoa että valtakunnassa on kaksi vahvaa ehdokasta presidentiksi. Henkisesti ehkä hieman eri aikakauden ihmisiä, vaikka ikäeroa onkin vain 10 vuotta.

Haaviston valinta olisi sateenkaarikansan kannalta mahtavaa, ei siksi että presidentillä olisi valtaa asiaan liittyen, mutta esillä oleva homous tulee kansalle (Suomessa ja ulkomailla) tutummaksi, eikä ole niin pelottava asia enää.
  irednoW (ei rekisteröitynyt) • 19.06.2017 04:06
Make ekassa kommentissa miettii, "onko hyvä vai huono asia Haaviston kannalta kampanjoida nytkin? Kuluuko naama vai pysyy muistissa?" Valitettava tosiasia taitaa olla, että tälläkään kerralla hän ei Niinistöä voita, mutta naama todellakin alkaa kulua. Jos vielä kolmannen kerran pyrkii Mäntyniemeen, alkaa jo vaikuttaa Väyryseltä.....
  pekka.punavuori • 19.06.2017 10:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy