ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hääjuhlan ensimmäinen tanssi homopareille

JuhaniV • 03.09.2012 00:35 • 10 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • ULKOMAAT
Indianassa Yhdysvalloissa juuri virallisesti vihitty hääpari tarjosi traditionaalisen ensitanssin homo- ja lesbopareille, jotka eivät voi mennä avioliittoon tuossa osavaltiossa.

Hääjuhlan ensitanssin perinteiden mukaan tanssii tuore aviopari. Indianassa tehtiin toisin. Aviopari päättikin kiinnittää huomiota siihen, ettei osavaltio ota huomioon samaa sukupuolta olevia pareja millään tavalla. Aviopari kutsui paikalla olleet homo- ja lesboparit tanssimaan ensitanssin hääparin sijaan.

Paikalla olijat kertoivat tanssivien pariskuntien saamien suosionosoitusten olleen niin mahtavia, ettei sellaista oltu kuultu koskaan ennen. Kaikkien silmät kostuivat.

TWO:n uutisessa on linkki jonka kautta Twitteriä käyttävät voivat lähettää kommentit ja onnittelut hääparille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuo lähimmäisenrakas aviopari oli valinnut tämän kappaleen soitettavaksi tuolla

www.youtube.com

Wouldn't it be nice if we were older
Then we wouldn't have to wait so long
And wouldn't it be nice to live together
In the kind of world where we belong

You know its gonna make it that much better
When we can say goodnight and stay together

Wouldn't it be nice if we could wake up
In the morning when the day is new
And after having spent the day together
Hold each other close the whole night through

Happy times together we've been spending
I wish that every kiss was never ending
Wouldn't it be nice

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldn't be a single thing we couldnt do
We could be married
And then wed be happy

Wouldn't it be nice

You know it seems the more we talk about it
It only makes it worse to live without it
But lets talk about it
Wouldn't it be nice


Olisi kannattanut ja kannattaisi meilläkin järjestää yhteisiä valssauksia, jonne kutsua ihan kaikki rakkaus-suuntaukset mukaan.

Tunteisiin vetoaminen on se parhaiten tunteisiin vetoava puoli.

www.youtube.com

www.youtube.com

Mediavaikuttamisen kannalta harmillista se, ettei Suomen Tanssii tähtien kanssa -kisassa Antonio Floresin tanssinopettajana ole mies, vaan nainen. Miesparina olisi tullut varmasti kansaa hyvinkin koskettavia esityksiä, sittemminkin kun viime kaudella jo nähtiin homo kisaamassa. Antonio vetäisi varmasti lattareita tosi luontevan hyvin miespuolisen tanssinopettajan kanssa - nyt jää homma hoteroksi. Kyseisessä kisassahan jo pari kautta sitten sekä Itävallassa että Israelissa tanssi same-sex-pari, joten tuon tv-ohjelmaformaatin omistajalla, BBC:llä ei ainakaan asian suhteen esteitä olisi. Ruotsissahan tuon kisan viime kauden voitti homo jalkapalloilija Anton Hysén - tosin hänkin kisasi sekaparilla.
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 03.09.2012 klo 23:33
  human • 03.09.2012 01:03
Totta tuo TTK-homma. Tanssissa nyt ylipäänsä taitavat olla vallalla hyvin vanhoilliset arvot.
Onko muuten ihan tavan lavatansseissa mahdollista edes tanssia mies/naisparina?
  Anki • 03.09.2012 16:54
Tavallisissa lavatansseissa etenkin härkäparina tanssiminen voi johtaa ilkeisiin katseisiin ja jopa aggression purkautumiseen. Nähty juttu.
  smo • 03.09.2012 17:12
Viitaten smo:n kommenttiin:

Siis ketkä ihmisperseet provosoituvat toisten tanssipareista?! Tuossa sen näkee miten kyseiset oinoset luulevat omistavansa koko maailman...
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 03.09.2012 18:02
Tuo suhtautuminen lavatansseissa tanssahteluun miesparinakin riippuu aika paljon seudusta Suomessa. Osassa Suomea se voi käydä joidenkin miehuus-sielun päälle, osassa ei niinkään.

Helsinki-Pridessähän on järjestetty joka kerta kesällä perinteiset lavatanssit.

Lavatansseja ja paritansseja on opetettu myös hlbt-urheiluseura HOT:n tanssikursseilla jo useamman vuoden ajan
www.hot.fi

Helsingissähän Mann's Street, Mannerheimintie 12 A
www.mannsstreet.com järjestää
Mann's Dance joka kuukauden ensimmäinen lauantai klo 21- 04!
- Tanssimusiikkia aikuiseen makuun.
Iltapäivätanssit joka kuun ensimmäinen Sunnuntai klo 16 - 20!
- Perinteiset humppatanssit.

Ehkä DTM:kin, isompana tilana, voisi kokeilla järjestää aikuisemman väen vkonlopputansseja tai alkuillan tansseja.

Kommenttia muokattu: 03.09.2012 klo 23:21
  human • 03.09.2012 23:14
Joillakin tapaamillani naispareilla on myös ollut vaikeuksia löytää tanssikurssia ja/tai tanssin opettajaa joka edes suostuisi ottamaan naisparin tunnilleen tai antaisi heidän tanssia keskenään. Tapauksesta on toki useampi vuosi.
  Tero Kankaanperä • 04.09.2012 08:22
On huomioitavaa, että perinteisiä lavatansseja järjestetään niukemmin (ainakin väkimäärään suhteutettuna) Suomessa niillä seuduilla, joilla suhtautuminen homopareihin ja homoseksuaalisuuteen on tällä vuosituhannella.
  smo • 04.09.2012 08:24
Ehtisivätköhän Ranneliikkeen toimittajat kysymään tämän vuoden Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta, Antonio Floresilta itseltään tai kisan järjestäjiltä, oliko esillä edes se, että Antonio tanssisi miespuolisen tanssinopettajan kanssa? En ole huomannut vielä missään tuota kisaa käsittelevissä mediajutuissa asiaan edes viitattavan.

Miesparin tuominen tanssimassa mediassa esiin, ärhäkkäsuhtautujien reaktioiden lisäksi, tekisi asiaa kuitenkin varmasti suurelle enemmistölle tutummaksi ja saisi varmasti yhtä 'suopeaa' palautetta ja suhtautumista, kuin Maajussille munaminiä -esilläolokin, mikä oli jopa usein vanhoilliseksi leimattuun maaseutuympäristöön liittyvä asia. Harmittaa oikeasti, ettei Antonio Flores tanssi miesparin, koska hän olisi ollut ihan hyvä henkilö tuohon rooliin, koska on ollut homomiehenä esillä muutenkin - ja jos vielä kävisi niin, että Antonio olisi hyväkin tanssimaan, ehkä luonnonlahjakkuus ainakin lattareissa.
- Tokihan Antonio voi antaa sen hyvän verukkeen, ettei tanssi"vehtaa" muitten miesten kanssa - hänelle itselleenhän tuo naisen kanssa tanssiminen on "sukupuolineutraalia" ja tuttu kuvio siitä, miten homomiehet kykenenevät venymään enemmän :P

Kisan tv-formaatinhan omistaa BBC ja kyseisen formaatin kisoissa Itävallassa ja Israelissa on kisannut miestanssipari ja naistanssipari, joten BBC:n taholta siihen siten ei ainakaan ole ollut esteitä. Tietääkseni Yhdysvalloissakin oli ehdotettu miesparia, mutta kisaa siellä järjestävä tv-yhtiö ei ollut asiaan suostunut. Yhdysvalloissa kisassa vakiona mukana ollut yksi miespuolinen tanssinopettaja ainakin olisi ollut valmis kisaamaan myös miesparina - oli hetivalmis tanssimaan vaikkapa Ricky Martinin parina. Tässä hänen haastattelunsa viime vuodelta:

www.popeater.com

Mutta onko Suomessa tilanne ehkä se, ettei kukaan miespuolinen tanssinopettaja ole valmis haasteelliseen tehtävään, ehkä leimautumaan, laittaessaan itseään likoon tanssimalla miesparina. Onhan se toki heteromiehelle yhtä 'luonnotonta', kuin homo-miehen joutua tanssimaan naisparin kanssa.

Paritanssin kisoihinhan, jopa amatöörikisoihin, Suomessa ei voi osallistua, kuin vain erisukupuolinen pari. Asian määräävät noin Suomen tanssiurheiluliiton säännöt, sivulla 24, kohdassa 7.1
"Tanssiurheiluparin osapuolten on oltava eri sukupuolta."
www.tanssiurheilu.fi

www.tanssiurheilu.fi

Voi olla että tanssinopettajistokin vetoaa tuohon kohtaan.

Olisikin hyvä että nostettaisiin esille tuo rajoitus ja että saataisiin siihen muutos, edes vähintään amatööriharrastuksen ja amatöörikisojenkin osalta.

Kommenttia muokattu: 05.09.2012 klo 20:40
  human • 05.09.2012 20:35
Hei,
olen paritanssinopettaja. Opetuksessani ovat tietämäni mukaan viihtyneet niin lesboparit, homot kuin heterotkin. En miehittele enkä naisittele, koska sukupuoli ei paritanssissa ole olennainen.

Rooli sen sijaan on: paritanssissa täytyy kerrallaan olla vain yksi viejä ja yksi tai kaksi seuraajaa. Roolit eli tehtävät voivat olla pysyviä tai vaihtua vaikkapa samankin kappaleen aikana, kunhan kerrallaan rattiin ei koske kuin yksi ajaja.

Ihan ihmiskäsityksestäni vain yleisesti:
Aivan riittävän paritanssitaidon voi hankkia kuka vain, joka osaa kävellä. Perusteluni:
Jos haluaa tanssia pystyasennossa, keskimäärin kaksi jalkaa on hyvä asia. Jos jalkoja on kaksi vasenta tai ns. kaksi puujalkaa, hyvin menee. Jos jalkoja on vain yksi tai kolme, menee vaikeammaksi, mutta periaatteessa myös yhdellä kainalosauvalla voi tanssia. Kyynärsauvan kanssa on vaikeaa.

Pyöratuolissa voi tanssia ja myös kilpailla.

Rytmitajuttomuus on jotain, johon en usko. On totta, että lapsuuden liikunnalliset herkkyyskaudet vaikuttavat aikuisuuden motorisiin taitoihin, mutta kuten jo kirjoitin, kävelytaito on periaatteessa riittävä ennakkovaatimus.

Tätä puolustan sillä, että seuratanssi ei vaadi notkeutta, ei hurjaa teknistä osaamista tai kovin monimutkaisia motorisia taitoja. Uutta toki pitää opetella, mutta suurimmaksi osaksi perustuvat seuratanssit melko tavallisille, arkisille ihmisen liikkeille: kävelylle, hölkälle, hyppelylle, vartalon vastakiertoon, tasapainon säilyttämiseen jne.

Jos siis mielesi tekee saada lisätietoa, voit kirjoittaa minulle sähköpostia osoitteeseen
tanssinopettaja@gmail.com

Marianne Krause
bloggen.fi/manne 1 +1 = 1 (in partner dancing)
krause.awardspace.com
  Tanssinopettaja (ei rekisteröitynyt) • 28.12.2014 19:07
Mukaan tähän hääkokonaisuuteen kuuluvat tietenkin hääkakkujen valmistaminen ja hääkuvaukset.

On kiinnostavaa seurata, josko Suomessa törmätään ennakkoluuloihin samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa. Siellähän homohääkakkujen tekemisestä uskonnollisiin syihin vedoten kieltäytyneet konditoriat ovat päätyneet oikeuteen syrjinnästä. Toivottavasti meillä ei jouduta menemään noin pitkälle.
  JuhaniV • 30.12.2014 10:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy