ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

God's Own Country - Englannin maaseudulle sijoittuva miesten välinen rakkaustarina

Sami Mollgren • 29.10.2017 06:23 • 9 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Elokuvan tarina sijoittuu keväisen Pohjois-Englannin Yorkshiren maaseudulle, jossa John Saxby (Josh O’Connor) työskentelee perheensä maatilalla ja viettää iltojaan paikallisessa pubissa, herätäkseen aamulla kohmelossa taas uuteen toistaan seuraavaan työpäivään. Yksinäisyyttään hän täyttää irtosuhteilla.

John pääsee kohtaamaan kokonaan uusia tunteita, kun tilalle palkataan lampaiden poikimisajaksi apuun romanialainen Gheorghe Ionescu (Alec Secareanu).


- Johnin ja Gheorghen välille muotoutuu suhde, joka saattaa muuttaa Johnin koko elämän. Mielessä myllertävät tunteet ja tulevaisuuden pelot on kuitenkin paljon helpompi kanavoida raskaaseen fyysiseen työhön kuin sanoa koskaan ääneen.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Francis Lee. Nyt 48-vuotias Lee teki pitkään työtä näyttelijänä, mutta ei ole ollut kärkikaartissa. Hän on kertonut, että vuosikymmenen vaihteessa hän huomasi näyttelemisen asemesta haluavansa tehdä omia tarinoitaan. Lee on myös kertonut, ettei ole viehtynyt työssään niinkään dialogeista, vaan visuaaliseen kerrontaan.

Leen oma tausta on maatilalla Yorkshiressa, johon hänen debyyttielokuvankin tapahtumat sijoittuvat.

God's Own Country -elokuvaa on kutsuttu "Yorkshiren Brokeback Mountainiksi". Leen elokuva on palkittu maailmanensi-illassaan Sundancessa ohjauksesta, Edinburghin elokuvajuhlilla parhaana brittielokuvana, Galwayssa parhaana esikoiselokuvana ja Berliinin elokuvajuhlilla HARVEY-palkinnolla.

Briteissä God's Own Country tuli elokuvateattereihin alkusyksystä, Suomessa ensi-ilta on 3. marraskuuta 2017.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tarina ja traileri muistuttaa A Moment in the Reeds -elokuvaa. Sattumaa?
  Pinokino (ei rekisteröitynyt) • 01.11.2017 01:53
Hyvä arvio Hesarin sivuilla:

God’s Own Country on puheenvuoro yhteistyön, kommunikoinnin ja rakkauden puolesta
Miesten välisessä rakkaustarinassa ei ole mitään pakotettua tai sentimentaalista.

www.hs.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 04.11.2017 17:07
Laatuelokuva monella tapaa. Helppo se ei ole. Minä ainakin tarvitsin kotimatkalla vielä mielessäni jälkityöstöä.

En ollut painanut mieleeni elokuvan arvioista, mitä sanottiin tarinan lopusta. Sitä hiukan jännitin, olisiko taas yksi homoteemainen elokuva, joka päättyy traagisesti, eli homon kuolemaan. Tässä tarinassa on onnellinen loppu. Se jätti hyvän mielen.

Ympäristö, jossa se on kuvattu on todella kylmää ja karua maaseutua. Homomiehelle se on jopa kaksinverroin karumpaa oman salaisuutensa vuoksi.

Miesten työ maatilalla on kuvattu realistisesti ja uskottavasti, joiltakin kohdin ehkäpä liiankin realistisesti minun makuuni. Eläinten poikimiset ja niissä epäonnistumiset ovat aika kovaa kamaa, vaikka maalaispoika alkujaan olenkin.

Elokuva on kaikilta osin hyvin toden tuntuinen. Käsikirjoitus ja näyttelijätyöt ovat laadukkaita. Tarinan kerronnassa ja kuvauksissa ei ole havaintojeni mukaan ainuttakaan epäuskottavaa taikka teennäistä kohtaa.

Tässä elokuvassa minua miellytti kuvien ja kertomuksen rauhallinen eteneminen. Miesten väliseen rakkauteen kypsyminen tapahtui verkkaisesti ja uskottavasti. Nykysin ainakin tv-elokuvissa otokset saattavat olla jopa vain kolmen sekunnin mittaisia. Hahmottamiselle ei jää aikaa, kun ollaan jo seuraavassa otoksessa.

Oikeastaan tämän elokuvan voisi katsoa pian uudestaan. Se saisi sillä tavoin vielä lisää syvyyttä.
  JuhaniV • 13.11.2017 21:13
Seikka, joka ihmetyttää minua jälleen kerran. Miksi naiset ovat hyvin kiinnostuneita homoteemaisista elokuvista? Näytöksessä suurin osa katsojista oli naisia.
  JuhaniV • 13.11.2017 21:24
Olisikohan tuo naisten suuri mieltymys homoteemaisiin tarinoihin jotenkin löydettävissä sitä kautta, että tällaisissa leffoissa valkokankaalla näkyy miehiä, mutta näiden romanttisten/eroottisten tunteiden/toiminnan kohteena ei olekaan nainen (jollaiseen ei näin voi/tarvitse samastua tai tuntea olevansa kilpailija) vaan mies. Nainen voi ehkä tällöin asettua helpommin ulkopuoliseksi tarkkailijaksi, tarinan vietäväksi. Vaan en tuota tiedä.
  smo • 14.11.2017 09:37
Tätä pitää nyt kysyä naisilta. Raportoin, jos vastauksia löytyy.
  JuhaniV • 14.11.2017 10:35
Syy miksi naisia on näissä elokuvissa enemmistö, on leimautumisen pelko. Hyvin harva heteromies lähtee katsomaan homo-elokuvaa edes vaimonsa kanssa. Biseksuaali- tai homomies voi jättää teatteriversion väliin samasta syystä, leimautumisen vuoksi, koska ei halua tällä tavalla julkituoda kiinnostustaan aiheeseen, vaikkei kaapissa olisikaan. Kysymys on myös herkkyydestä, halutaan olla rauhassa vihjailuilta. Ymmärrän molempia. Kyllä nämä leffat ehtii sitten teeveestäkin katsoa. Oman seksuaalisuuden julki tuominen tai kaapista ulos tuleminen ei ole millään tavalla välttämätöntä.

Naisten on helpompi olla avoin näissä asioissa. Miehet suhtautuvat lesbouteen ymmärtävämmin kuin miesten homouteen. Naiset ymmärtävät erilaisuutta muutenkin paremmin, liekö äitiyden mukana tuomaa empatiaa tms.

Kommenttia muokattu: 15.11.2017 klo 10:20
  1965 • 14.11.2017 12:07
Miksi heteromiehiä kiinnostaa katsella naisten välistä toimintaa seksin muodossa. Olisiko tässä kyse vähän samasta, mutta pehmeämmin kun on kyse enemmän kuin seksistä, rakkaudesta?
  Piksutin (ei rekisteröitynyt) • 17.11.2017 07:21
Olen muutamalta naistuttavaltani saanut jo kommentteja. Niissä on puhuttu juuri tuohon suuntaan, että naisia kiinnostavat ihmissuhteiden kuvaukset (rakkaus) piittaamatta niinkään sukupuolista.
  JuhaniV • 17.11.2017 22:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy