ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

George Michael tekee homolevyn ja lähtee kiertueelle

Sami Mollgren • 22.08.2011 10:14 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Metro-lehteen (22.8.2011) haastateltu 48-vuotias George Michael on lähdössä syksyn kestävälle Euroopan-kiertueelle sinfoniaorkesterin kanssa. Elokuun 22. päivänä Prahasta alkava kiertue päättyy Manchesteriin 12. joulukuuta.

George Michael julkaisee myös tanssimusiikkialbumin, jonka sanoitukset ovat homopainotteisia. Taiteilija kertoo haastattelussa, että hänen on 15 vuotta avoimesti homona eläneenä aika kertoa teksteissään omista suhteistaan. Hän kuitenkin muistuttaa, että "homosuhteet eivät eroa muista ja että rakastuminen on aina rakastumista, ja sydänsurut ovat kaikille samat".

George Michael sanoje mukaan nykyajan homona oleminen on paljolti tanssia, seksiä ja hauskanpitoa. Haastattelussa hän kertoo, että uusi levy ei käsittele homofobiaa. Hänen mukaansa homoyhteisö ei ole yhteiskunnallisesti kovin aktiivinen, vaikka epäkohtia halutaankin korjata. Hän haluaa saada ihmiset ymmärtämään, "kuinka vahingollista ennakkoluulojen luominen on", mutta "ennakkoluulot eivät välttämättä kerro homofobiasta. Kyse on vain asioista, joita heterot eivät ymmärrä".

George Michael esiintyy myös Elton Johnin aids-säätiön hyväksi. Hän toteaa, että nykynuoret eivät tiedosta riskikäyttäytymistä seksisuhteissa ja suhtautuvat asiaan liian kevyesti. Historian epäviralliset kirjat kertovat, että Elton John yritti aikanaan pitkään maanitella George Michaelia kaapista ulos.

George Michael nousi maailmanmaineeseen 1980-luvun alussa, kun hän ja Andrew Ridgeley perustivat Wham! -duon. Sen jälkeen hän on ollut soolouralla ja tehnyt yhteisproduktioita monien nimekkäiden artistien kanssa.

Hän on myös ottanut useita kertoja kantaa poliittisiin asioihin, etenkin aseverusteluihin liittyviin kysymyksiin. Hän on myös ohjannut musiikkityönsä varoja hyväntekeväisyyteen. Vuonna 1985 hän esiintyi Elton Johnin kanssa Live Aid -tapahtumassa, jolla kerättiin rahaa Etiopian nälänhädän uhreille.

George Michaelin seksuaalinen suuntautuminen oli pitkään ns. julkinen salaisuus.

Vuonna 1993 George Michaelin silloinen kumppani Anselmo Feleppa kuoli AIDSin aiheuttamaan aivoinfarktiin, ja hänen muistolleen George Michael teki kappaleen "Jesus To A Child".

7. huhtikuuta 1998 George Michael pidätettiin siveettömästä käytöksestä, kun hän Beverly Hillsin puistossa olevassa julkisessa WC:ssä alkoi pelin siviiliasuisen poliisin kanssa ja sai lopulta 810 dollarin sakot ja 80 tuntia yhdyskuntapalvelua. Tapauksen jälkeen hän avasi kaappinsa ovet. Sittemmin hän teki tapauksesta musiikkivideon "Outside", jossa poliiseiksi pukeutuneet miehet harjoittavat suuteloa. Pidätyksen tehnyt poliisi koki videon loukkaavan hänen kunniaansa ja vaati suuria korvauksia.

Taiteilija on joutunut muutenkin tekemisiin lain kanssa. Hän oli viime syksynä vankilassa neljä viikkoa. Tuomio oli kahdeksan viikkoa, mutta hän istui tuomiostaan puolet. Tuomio tuli siitä, kun hän ajoi Lontoossa yöaikaan kannabista veressään ja törmäsi valokuvausliikkeeseen. Hän on aikaisemminkin törttöillyt autollaan päihtyneenä ja jäänyt joitakin kertoja kiinni huumaavien aineiden hallussapidosta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
...eikö George Michaelilla ollut muutama vuosi sitten "jäähyväis" -kiertue?
  SaintJudy • 23.08.2011 15:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy