ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Gaykuoro Out ´n loud julkaisee ensimmäisen levynsä

Sami Mollgren • 06.05.2014 00:01 • 7 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Out ´n loud. Kuva: Aki Väilä
Kuoron nimeä Out ’n loud kantavan levyn julkaisukonsertti järjestetään lauantaina 10. toukokuuta Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa, Euroviisujen finaali-illan euroviisukatsomon yhteydessä.

- Uutuuslevy Out ’n loud sisältää tunnelmallisia sävelmiä, jotka kertovat rakkaudesta ja ihmisten kohtaamisesta, kerrotaan kuoron tiedotteessa.

Levyllä on esimerkiksi kolme nimenomaan kuorolle sävellettyä laulua: Kaupungissa, Väg möter väg ja Tuuli. Uusina sovituksina kuullaan Kaj Chydeniuksen ja Aulikki Oksasen Sinua sinua rakastan, Eva Dahlgrenin Ängeln i rummet sekä Ranskan klassinen euroviisukappale Penkki, puu ja puistotie, joka tuli Suomessa tunnetuksi Suomessa Carola Standertskjöldin hittinä.

- Levy on jotakin muuta kuin perinteistä mieskuoromusiikkia. Se on mosaiikkimainen eri tyyleistä muodostuva kokonaisuus. Balladien lisäksi levyllä on mm. Seasons of Love rock-musikaalista Rent sekä soul-hitti Ain’t No Mountain High Enough, kertoo vuodesta 2007 kuoronjohtajana toiminut Hilkka Kangasniemi.

Levy on määrä julkaista digitaalisesti kesäkuussa.

Euroviisukatsomo jo perinne

Euroviisukatsomo ja sen yhteydessä nähtävä levynjulkistuskonsertti järjestetään Helsingin Pienellä Roobertinkadulla sijaitsevassa Kulttuuriareena Gloriassa 10. toukokuuta 2014 klo 20 alkaen. Liput tapahtumaan maksavat 17 euroa.

Illan alun julkaisukonsertissa kuullaan uutuslevyn kappaleita sekä illan teemaa noudattaen myös euroviisukappaleita: esimerkiksi esimerkiksi Lapponia ja viimeaikaisia euroviisuhittejä, kuten Marry Me.

Eurovision laulukilpailu 2014

Vuoden 2014 Euroviisut järjestetään Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Ensimmäinen semifinaali järjestetään tiistaina 6.5., toinen semifinaali torstaina 8.5. ja finaali lauantaina 10.5..


Kuoro esiintyi 11. kesäkuuta 2011 yhdenvertaisuutta edistävässä Oma Festival
-tapahtumassa ulkoilmakonsertissa Tallinnan Rotermannin korttelissa

Vuonna 2004 aloittanut Helsingin gaykuoro Out 'n loud laulaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuoron toimintaa ylläpitää ja tukee taustayhdistys Helsingin gaykuoro Out 'n loud ry – Helsingfors gaykör Out 'n loud rf. Kuoro on esiintynyt lukuisissa suurtapahtumissakin.

Yhtye on esiintynyt mm. Tampereen Teatterikesässä, Helsingin Senaatintorilla uutena vuotena sekä Tallinnassa, Pariisissa ja Lontoossa. Suomessa yhtye esiintyy seuraavaksi 11.7.2014 Helsingin Musiikkitalolla Out ’n loudin ja Sydney Gay And Lesbian Choir -kuoron yhteiskonsertissa. Kesäkuussa Out ’n loud matkustaa Dubliniin Various Voices -festivaalille, mikä on maailman suurin gaykuorofestivaali. Tänä vuonna siellä esiintyy yli 2000 laulajaa eri puolilta maailmaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
IS tänään
- Vievätkö Putinin homofobia ja Ukrainan kriisi kauniilta kaksosilta äänet?

- Venäläiset saattavat karsiutua tänä iltana pidettävässä euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

www.iltasanomat.fi
  JuhaniV • 06.05.2014 15:45
Tää kuoro saa julkisuutta vain siksi, että se on homokuoro. Tasoltaan se on ainakin ollut keskinkertaisen mieskuoron alapuolella. Tosin ehkäpä taso on kohentunut, kun kuoro on laajentunut pienen porukan sisäpiiristä isommaksi. Kuoro esittää viihdemusiikkia, mutta voihan sen ylevöitää musiikiksi, joka kertoo "ihmisten kohtaamisesta". Ilmeisesti viihde ei ole tarpeeksi ylevää gay-kuorolle.
  Kauneuspilkku • 07.05.2014 15:21
Tietenkin asia on näin, että valtakunnan ainoalla gay-kuorolla on näkyvämpi imago, kuin vaikkapa Perähikiän Seuraintalon Marttakuorolla.

On erittäin hieno idea, että homoille on tarjolla muutakin tekemistä, kuin notkua homokapakassa. Juuri tämän kaltaisia vaihtoehtojahan on homoyhteisössä toivottukin jo kauan aikaa sitten.

Kuorojen tasosta sellainen ajatus, että nykaikaisten sähköisten medioiden ansiosta jokainen voi saada kotiinsa kuunneltavaksi stereona maailman huippukuorojen esityksiä. Mielestäni tilanne ei ole lainkaan reilu harrastajakuoroja kohtaan, eikä sellaista vertailua pitäisi edes tehdäkään. Niiden toimintaan liittyy paljon muutakin kuin vain hienoviritteisen musiikin tuottaminen. Siinä on kysymys mahdollisuudesta oman laulutaidon kehittämiseen. Se on myös sosiaalinen yhdessäolon muoto ja uusien kontaktien luominen vaikkapa kuorovierailujen myötä.

Kasvoin lapsuuteni maalla. Oli varsin ylevää kuulua paikallisen kirkon poikakuoroon ja laulaa luikautella parvelta jumalanpalvelusten ja muidenkin tilaisuuksien yhteydessä vaikkapa Jerusalemista, vaikka sen merkitys ei oikein auennutkaan suomalaisen maalaispitäjän pojalle. Taso ei ollut kaksinen, mutta harrastuksena meille tärkeä. Vanhempamme istuivat alhaalla kirkkosalissa rinta rottingilla, kun "meidän poika esiintyy poikakuorossa". Olimmepahan edes hetken aikaa jossakin muussa toiminnassa, kuin vain pahanteossa. Maalla ei noita mieltä kohottavia tilaisuuksia ollut tarjolla juuri lainkaan.

Tuttavapariskuntamme miehellä on hyvä lauluääni. Hän kuuluu erääseen mieskuoroon, joka esiintyy usein myös kirkon tapahtumissa. Kirkkoakustiikka ja -ympäristö antavat kuorolaululle lisää muhkeutta. Vaimo ei ole ollenkaan innoissaan miehensä harrastuksesta: "Perkele, että kundi käy laulamassa Jeesuksesta, vaikka ei edes kuulu kirkkoon!!!" :-)

Ehdotan, että arvostamme kaikenlaisia kuoroja ja gay-kuoroa myöskin niiden kokonaismerkityksen vuoksi.

Kommenttia muokattu: 07.05.2014 klo 18:19
  JuhaniV • 07.05.2014 18:14
Juhani on erinomaisen oikeassa. Out 'n loud on edelleen harrastelijakuoro ja sellaisena pysyykin. Meillä oli kivaa, kun tehtiin levyä, ja on kivaa, kun ollaan lavalla. Ja on kivaa, kun ollaan yhdessä. Siinä samalla opitaan laulamaan vähän paremmin. Monet tykkäävät meistä, rohkaisevat meitä ja tulevat katsomaan esityksiämme. Jos onnistumme itsemme lisäksi saamaan edes osan katsojista/kuulijoista hyvälle tuulelle, niin olemme ansainneet paikkamme.
t. yksi kuorolainen
  kuorolainen (ei rekisteröitynyt) • 07.05.2014 21:49
En verrannut kuoron tasoa ammattilaisiin, ammattikuoroja Suomessa on todella vähän. On ihan ok olla harrastelijakuoro ja pyrkiä kehittymään niissä puitteissa. Minusta on vaan hieman kummallista, että tämä kuoro saa niin paljon huomiota suhteessa vaikka sitten kaikkiin peräkylän marttakuoroihin. On kiva, että kuorolla on faneja ja se saa kannustusta, mutta tässä tulee sellainen olo, että koska se on gay-kuoro siitä "kuuluu tykätä", jos se olisi tavallinen mieskuoro, se ei ylittäisi mitään uutiskynnystä eikä sitä pyydettäisi esiintymään esim. uudenvuodenaattona Senaatintorille. Jotenkin on se niin söpöä kun ne homot laulaa. Ja kaikki saa tykätä ja olla tykkäämättä, kunhan ihmettelin. Mutta tässä varmaan on hyvä esimerkki positiivisesta syrjinnästä. Ihmettelen edelleen myös miksi pitää yrittää naamioida viihdemuksiikin keskinkertainen esittämien joksikin muuksi kuin mitä se on?
Mutta tällä logiikalla: " Ehdotan, että arvostamme kaikenlaisia kuoroja ja gay-kuoroa myöskin niiden kokonaismerkityksen vuoksi." mihinkään "gay" etuliitteellä varustettuun ei saa suhtautua kriitiisesti. Samaa logikkaa noudatten kaikkia muitakin harrastelijaryhmiä pitäisi esitellä julkisuudessa niiden harrastajilleen tuoman kokonaismerkityksen vuoksi paljon enemmän.
  Kauneuspilkku • 08.05.2014 09:45
Uskoisin että avainsanana tässäkin on erottautuminen muista. Kiinnostusta herättää varmasti se, että kuorolaiset mielletään keskivertotallaajaa rohkeampina ihmisinä, jotka ovat pää pystyssä julkisesti oma itsensä, vaikka kaikkien tiedossa on, että heidän minuuttaan ei jokainen tässä maassa pysty hyväksymään.

Toista samaan viiteryhmään kuuluvaa ainakaan yhtä aktiivisesti toimivaa kuoroa ei tietääkseni Suomesta löydy. Kuorolaulu on valtavan suosittua, ja siinä ei harrastelijatasolla todellakaan pääasiana pidä olla tiukan virheetön esitys vaan halu onnistua ja esiintymisen ilo, joka välittyy myös yleisölle. Tässä on mielestäni aivan riittävästi kokonaismerkitystä sekä kuorolaisille että heidän kuulijoilleen.
  Public eye • 08.05.2014 10:39
Kuuntelin pätkän Matteus-passiota erään kansainvälisen huippukuoron esityksenä. Se on todella viimeisen päälle hiottua ja vaikuttavaa. Olen ymmärtänyt, että nuo kuorot valitsevat laulajiksi vain valmiita soololaulun ammattilaisia.

***

Tuli tästä keskustelusta mieleen sellainen ihmetys, että maailmalla esiintyy homomieskuoroja pilvin pimein, mutta missään yhteydessä en ole kertaakaan törmännyt tietoon lesbokuorosta. Verkkohaun avulla huomaan, että näitä kuoroja on toki maailmalla, mutta miksi ne ovat homomieskuoroja näkymättömämpiä julkisuudessa? Tietenkin yksi mahdollisuus on sellainen, että seuraan medioita liian rajoittuneesti.

Muuten sekakuorojakin sateenkaaren väreissä on tuon haun perusteella.
  JuhaniV • 09.05.2014 20:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy