ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

GaydarRadio lopettaa - tilalle Gaydio

Sami Mollgren • 03.01.2013 23:08 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Kymmenen vuotta brittimarkkinoilla toiminut Gaydar lopettaa radiotoimintansa ja sen taustalla toimiva yritys aikoo jatkossa keskittyä yksinomaan Gaydar-kontaktipalvelunsa ylläpitoon. Manchesterissa joitain vuosia toiminut Gaydio tuottaa tammikuun 7. päivästä lähtien ohjelmat GaydarRadion entisille kanaville.


GaydarRadio on ollut Britannian suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille suunnattu radiokanava. Se on ollut suosittu kohderyhmänsä lisäksi myös valtaväestön keskuudessa, etenkin musiikkilinjansa vuoksi. Radio on voittanut lukuisia palkintoja ja sillä on yleisöä Britannian ulkopuolellakin, myös Suomessa. Kanavan musiikkitarjonta on keskittynyt pop- ja dance-musiikkityyleihin, persoonavetoisiin ohjelmablokkeihin, joihin myös kuuntelijoita on osallistettu, ja uutislähetyksiin. Lounais-Lontoossa tehdyt lähetykset on välitetty digitaaliradioverkossa Lontoon ja Sussexin seudulla sekä netin kautta.

Gaydio on Manchesterissa kesällä 2006 aloittanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ohjelmaa tekevä radioasema. Se ei tavoittele toiminnallaan taloudellista voittoa. Aluksi se toimi lyhytaikaisten toimilupien turvin, mutta kesällä 2010 se aloitti toimintansa maan ensimmäisenä vakituisena ja ympäri vuorokauden toimivana sateenkaarikansaa palvelevana FM-radioasemana. Ohjelmisto on GaydarRadion tapaan pop- ja hittimusiikkia, juontajavetoisia ohjelmablokkeja sekä lyhyitä uutislähetyksiä. Gaydion lähetykset ovat kuultavissa Manchesterissa ULA-taajuudella, alueen digitaaliradioverkossa ja netin kautta. Digitaaliradiossa kuuluvuus laajenee maanantaina GaydarRadion entisille alueille.

GaydarRadion takana olevan QSoft Consultingin toimitusjohtaja sanoo, että kaikkien GaydarRadion kanssa toimineiden on syytä olla ylpeitä siitä, mitä asema on saavuttanut. Hän lisää, että digitaaliradio-toimiluvan siirto Gaydiolle takaa sen, että GaydarRadioon sijoitettu aika ja rahat jatkavat elämäänsä.

Gaydar-palvelu kuuluu myös Gaydion tulevissa ohjelmissa mainonnan muodossa ja se on esillä myös toimitetuissa ohjelmissa.

Radio-ohjelmia sateenkaarikansalle maailmalla

Useissa maissa on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville suunnattua radio-ohjelmatarjontaa, sekä yksittäisten ohjelmien muodossa että radiokanavinakin. Esimerkiksi Australian Melbournessa toimii radioasema Joy ja Kanadan Torontossa Proud FM (CIRR-FM).

Suomessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville suunnattuja radio-ohjelmia on tehty pääasiassa harrastajavoimin. Seta aloitti radio-ohjelmien tekemisen 1980-luvun puolivälissä, kun Helsingissä aloitti toimintansa Radio City. Myöhemmin ohjelmia tehtiin KSL-radion alla Helsingin Lähiradion taajuudella, viime vuosina nimellä Kiimmoliisa Helsinki Gay Radio. Vuoden 2012 alusta lähtien toiminta muuttui epäsäännöllisemmäksi, sillä KSL-radio luopui FM-toimiluvasta. Ohjelmia on sen jälkeen tehty ensisijaisesti verkkoon.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy