ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Gay pride-viikko Zimbabwessa

Lassijuhani • 27.10.2013 18:07 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT
Zimbabwen presidentin Robert Mugaben uhkailuista huolimatta yksinäisellä maatilalla järjestettiin maan gay pride-viikon osana Drag Queen-kilpailu. Kilpailun voittaja Ezmerald Kim Kardashian kieltäytyi kuitenkin turvallisuussyistä paljastamasta oikeaa nimeään.

Mugabe on uhannut mestauttaa homoseksuaalit, koska he ovat ”sikoja pahempia”, hän on luvannut muuttaa maansa ”helvetiksi homoille” ja on vakuuttanut heittävänsä homot ja lesbot vankilaan, koska heillä ”ei ole säädyllisyyttä”.

Tästä huolimatta sateenkaariväestä vietti gay pride-juhliaan, jotka Zimabwessa tunnetaan nimellä ”ZimPride”. Drag Queen-gaalan lisäksi näytettiin elokuvia ja julkaistiin kirja ”Out in Zimbabwe: Kertomuksia Zimbabwen sateenkaarinuorisosta”. Viikkoa vietettiin käytännössä salassa, ja tietoja ohjelmista levitettiin suusta suuhun.

Vaikka sodomia leimataan rikokseksi, josta voi saada seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen, poliisi ei ole puuttunut yhteenkään kuluvana vuotena järjestettyyn tapahtumaan. Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan maan pienessä ja eristyneessä sateenkaariyhteisössä vallitsee ajatus, että Mugabe yrittää julistuksillaan ainoastaan saada yleisön tuen, mutta ei sovella tiukasti sodomialakia, vaikka hänen hallintonsa valvoo tiukasti yhteiskuntaa.

Drag Queen-gaalaan osallistuneille tilaisuuden järjestäjä Sam Matsipure sanoi: ”Haluan teidän kaikkien olevan ylpeitä siitä, mitä olette siitä välittämättä, mitä meistä ajatellaan.”tapahtuman takana oleva GALZ-yhdistys vahvisti, että se olisi halunnut viettää gay pride-viikkoa paraatilla kuten muissa maissa, mutta se pelkäsi vainoa ja väkivaltaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy