ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Fredy Hirsch pelasti satoja lapsia keskitysleirin kuolemalta

vaeltaja2006 • 29.04.2015 08:23 • 5 kommenttia. HLBTI-HISTORIAA

Kuva Fredy Hirschistä
Auschwitz vapautettiin tammikuun 27, päivänä 1945. Saksan Bundesliigan sivuilla kerrotaan muistopäivän vietosta. Tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa Bundesliiga kunnioitti kansallissosialismin vainoamien muistoa ja vietti muistopäivää. Muistopäivän vietto alkoi Bundesliigan säätiön aloitteesta vuonna 2005, teemana ”Ei koskaan enää”. Bundesliiga haluaa, että menneitä julmia tapahtumia ei unohdeta. ”Yhteiskunnassamme ei ole tilaa rasismille, syrjinnälle eikä vierasmaalaisten vihaamiselle”, sanoi tänä vuonna tammikuussa liigan presidentti Reinhard Rauball.

Bundesliiga muistaa nettisivullaan joka vuosi yhtä natsihallintoa vastaan asettunutta keskitysleirin asukkia tai auttajaa. Tänä vuonna muistetaan nuorta miestä, Fredy Hirschiä. Hän oli syntynyt vuonna 1916 juutalaisperheeseen Aachenissa. Fredy Hirsch oli ennen natsien valtaantuloa partiojärjestössä toimihenkilönä ja urheiluohjaajana. Sodan aikana keskitysleireissä hän pystyi pelastamaan satoja, ehkä jopa tuhansia lapsia holokaustilta. Usein pelastajana mainitaan Oscar Schindler (”Schindlerin lista”), mutta Fredy Hirsch jäi tuntemattomaksi, koska hän oli homo. Tänä vuonna Bundesliigassa päätettiin kertoa tämän homosankarin elämästä ja toiminnasta toisen maailmansodan aikaan.

Fredy Hirschin elämästä tiedetään katkelmia. Hänestä tuli jo nuorena aktiivinen sionisti, joka halusi valmistaa lapsia elämään Palestiinassa. Kun natsit tulivat valtaan, hänelle selvisi, että kaikki tulevaisuuden haaveet ovat kaatumassa. Homona hän ei voinut paeta mihinkään, koska homoja ei missään hyväksytty.

Fredy Hirsch pakeni 18-vuotiaana Prahaan, mutta natsit tulivat ennen pitkää perässä ja miehittävät maan. Prahan juutalaislapset eivät ymmärtäneet laajojen poliittisten vainojen syitä, ja Fredy Hirsch yritti auttaa lapsia säilyttämään elämän mielekkyyden. Urheilukentällä järjestettiin treenejä ja muuna aikana luettiin ja harjoiteltiin teatteriesityksiä. Fredy itse oli innostunut urheilija ja tiukka valmentaja. Monet aikalaiset muistavat, kuinka Fredyä ihailtiin esikuvana.

Fredy Hirsch joutui ensin Theresienstadtin keskitysleirille. Hän sai hoitaakseen keskitysleirin lastenkodin. Sinne sijoitetut lapset säästyivät tuhoamiselta. Myöhemmin Fredy Hirsch joutui Auschwitzin-Birkenaun leirille. Leirin lääkäri mengele teki siellä ihmiskokeita myös lapsilla. Hirrsch onnistui pääsemään lasten paralkkeihin huolehtimaan lapsista. Lapset saivat huolenpitoa, lämpöä, ylimääräisiä ruoka-annoksia ja opetusta. Hän onnistui säästämään heikoimmatkin lapset kaasukammioista, joiden piiput tuprusivat mustaa savua vain muutaman sadan metrin päässä.

Kun Fredy Hirsch sai tietää, että lapsia ja entisiä Theresienstadtin asukkeja aiotaan kaasuttaa kuoliaaksi, Fredy Hirsch teki itsemurhan rauhoittavilla lääkkeillä maaliskuun 8. päivänä 1944. Päivää myöhemmin hänen ruumiinsa poltettiin Auschwitzin krematoriossa.

Saksan Bundesliigan sivuilla ihmetellään, että tähän päivään mennessä Fredy Hirschin elämäntarinaa ei ole kerrottu. Nyt tilanne kuitenkin on korjaanunut. Saksan ZDF- eli kakkoskanava lähetti osittain dramatisoidun dokumentin, jossa kerrotaan Fredy Hirschin toiminnasta Ausschwitzissa. Se jäi huomaamatta, kerrottiinko dokumentissa Fredyn homoseksuaalisuudesta ja oliko asia keskitysleirin natsien tiedossa.


Auschwitzin sähköaitaa
Krematorio
Birkenaun keskitysleirin parakin sisätiloja ja turisteja

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Fredy Hirschistä on täällä aikalaiskerrontaa www.youtube.com


Emme saa tosiaan koskaan unohtaa sitä, mitä kristityt natsit tekivät, perinteisen kristillisen juutalaisvihan kärjistyessä äärimmilleen, pahimmilleen - vaikkakin ääri-kristillisen natsi-hallintoajan jälkeen kristyt, kristityt hirstorioitsijat ja muut, ovat kovasti koettaneet vääristellä natsi-aatetta muka ei kristilliseksi. hitler ja natsit kuitenkin toimivat ääri-kristittyjen tyyliin, vihan kohteina ollen kristittyjen perinteisesti vihaamat kohderyhmät, kuten juutalaiset, homot ja muut. natsien muutamien armeijayksiköiden vyön soljissa oli raamatun lauseita, natsit toivat kristinuskomuksen opetuksen pakolliseksi kouluihin, natis kiristivät aborttikiellon valvontaa Saksassa, hitler vetoaa yli 200 kertaa jumaln tahdon ja taivaallisuuden toteuttamiseen taisteluni (mein kampf) -kirjassaan ... toki kristittyjen moraaliperinteeseenhän kuuluu kristtyjen pahantekojen kieltäminen, vaikka se olisi ollut nenän edessä, kuten juutalaisten marssitus kaupunkien keskustojen läpi juna-asemille, matkalle "helvettiin" ...

www.nobeliefs.com

Fredy Hirschille on muistolaattakin syntymäkaupungissaan Aachenissa, Richardstraße 7
upload.wikimedia.org
www.google.com

Sekä myös kiitos-muistolaatta toisaalla
www.spolek-praha-cachy.cz

Mutta eipä tosiaan löydy hänestä wikipediastakaan kuin vain saksaksi, tsekiksi ja hebreaksi de.wikipedia.org

Hänetkin on vaiettu Euroopassa kuoliaaksi, ihan kuten Kongon asukkaista puolen, 10 miljoonan uhrin Kongon "vapaavaltion" kansanmurha, jonka Belgian roomalaiskatolisen kunginas Leopold II:n yksityisvaltion hirmuhallinto teki 1800/1900 -taitteessa en.wikipedia.org


Ihan komeakin mies tuo Fredy Hirsch oli

collections.jewishmuseum.cz

aikansa urheiluihantein
www.infocenters.co.il
www.infocenters.co.il
www.infocenters.co.il
www.infocenters.co.il
www.shekel.cz
www.infocenters.co.il

- - - -

"Kun natsit tulivat valtaan, hänelle (Fredy Hirsch) selvisi, että kaikki tulevaisuuden haaveet ovat kaatumassa. Homona hän ei voinut paeta mihinkään, koska homoja ei missään hyväksytty."

Ei nyt ihan noinkaan, sillä luterilainen homoviha ei jyllännyt niin ihan kaikkialla, vaan Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa, Turkissa elettiin tuolloinkin jo aikaa, ettei vuosikymmeniin/satoihin homoille ollut enään ollut mitään lakituomioita. (israelilaisethan poistivat tuomiot laeistaan vasta 1980-luvun lopulla).
Toki äärikristityt natsit valtasivat Hollannin, Belgian, Ranskan tuolloin myös.

- - - -

Konkreettinen osoitus kristillisistä asenteista juutalaisia kohtaan oli se, kun keskitysleirit vapautettiin ja piti ratkaista, minne niistä hengissä selvinneet juutalaiset asettuisivat. Länsi-Euroopan maat eivät heitä halunneet, Saksassa kyti vielä juutalaisviha, Britannia ilmoitti ettei heitä huoli ja Usa sanoi että "meillä on ongelmia jo omasta takaa".

Sittenpä kristityt päättivät antaa kaiken armollisesti itselleen anteeksi ja muitta mutkitta ulkoistivat perinteisen kristillisen juutalaisvihansa Palestiinaan, siellä jo 1900 vuotta asuneiden palestiinalaisten niskaan (100 jaa:han eurooppalaiset italo-roomalaiset karkoittivat juutalaiset Välimeren itäreunalta pois tai orjuuttivat heitä) ... ja alkoivatkin syyttää palestiinalaisia juutalaisvihasta, kun kotejaan ja kotimaataan puuolustaneet palestiinalaiset karkotettiin kodeistaan, ghettoihin ja jopa keskitysleirimäisiin oloihin.

Parasta olisi kuitenkin ollut sovittaa synnit, eikä jatkaa syntien tekemistä natsi-ajan peräänkin.

Kommenttia muokattu: 02.07.2015 klo 16:14
  human • 29.04.2015 11:43
Kristinusko (kuten muutkin uskonnot) on saanut paljon pahaa aikaan, mutta ei nyt sentään kaadeta kaikkea sen niskaan vaikka antipatiat olisivat miten syvällä.

Hitler oli muodollisesti katolinen, mutta harjoitti uskontoa vain sikäli, kuin näki sen olevan välttämätöntä tai hyödyllistä poliittisten päämääriensä ajamiseen. Historioitsijoiden mielestä Hitlerin pitkän aikavälin suunnitelmana oli kristinuskon hävittäminen Saksasta, ja Göbbels on kirjoittanut vuonna 1941: "Hitler vihaa kristinuskoa, koska se on pilannut ihmisyydestä kaiken jalouden". Monien muiden johtavien natsien tavoin hän ilmeisesti halusi aikanaan tuhota kristinuskon, joka oli vain juutalaisuuden alalahko, ja korvata sen saksalaisiin muinaistarustoihin perustuvalla uskonnolla.
Esimerkiksi katolinen Himmler hylkäsi kristinuskon "ihmiskunnan historian pahimpana kuviteltavissa olevana ruttona" juuri kirkon saarnaaman ahdistavan seksuaalimoraalin vuoksi.

www.spiegel.de
en.wikipedia.org
  Public eye • 29.04.2015 13:02
Oletko "Human" koskaan huomannut, miten lähennyt kommenteissasi koko ajan vihamiehiäsi? Samanlaiset argumentit ja päättömät syytökset.
  Pete • 30.04.2015 21:05
Saksassa perustettiin jo vuonna 1932 "Saksalaisten kristittyjen uskonliike" (myöhemmin muilla nimillä), jonka tarkoituksena oli lähentää evankelista kirkkoa natsi-ideologian kanssa. Niinpä se julisti rodun, kansan ja kansakunnan olevan Jumalalta lahjoitettu ja uskottu elämänjärjestys. Sen takia liike piti rotujen sekoittumista vastustettavana piirteenä, koska näin vierasta verta pääsisi saksalaiseen kansaan. Varsinkin avioliitot juutalaisten kanssa tuli kieltää.
Ohjelmaan kuului myös Führerin johtama valtakunnankirkko, ei eri osavaltioiden kirkkojen itsenäinen asema. Juutalaisuudesta kristinuskoon kääntyneet tuli sulkea kirkon ulkopuolelle. Vanha testamentti tuli juutalaisena hylätä. Uuden testamentin
sanoma tuli tulkita uudelleen kansallissosialistisesti (tätähän on vaikea ymmärtää - heikkous ei kyseisessä ideologiassa ollut mikään hyve!). Germaaninen rotu tuli pitää puhtaana ja suojeltuna vähempiarvoiselta. Kysymyksen siitä, mihin tunnustukseen valtakunnankirkko sitoutuisi, - jätti - tarkoituksellisesti - liike avoimeksi. Usko oli tarkoitus siivota niin, että sairaaksi koetut synti- ja nöyryyskäsitykset poistettaisiin. Jeesus oli myös arjalaistettava. Samaan aikaan alkoi kuitenkin natsien keskuudessa laaja eroaminen kirkosta ja siirtyminen uuspakanallisuuteen - varsinkin tietoisesti kristinuskon vastaiseen saksalais-germaaniseen maailmankatsomukseen, jossa "veri ja (maa)pohja" olivat tärkeitä.
Sudet osaavat pukeutua lampaiksi.
  martin • 02.05.2015 19:59
Olipa koskettava artikkeli, tuli oikeasti kyynel silmään - ajatella mitä tuskaa Freddy Hirsch varmasti koki kun sai tietää että hänen hoitamia lapsia (joista varmasti tuli kuin omia) lähetettiin kaasukammioihin kuolemaan. Kerrassaan esimerkillinen homoseksuaali mies (meille kanssahomoille) - ja komea (piti saada tuo sanottua joo).
  HeIsALadyNro1 (ei rekisteröitynyt) • 01.05.2016 20:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy