ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Finlayson ei tuuppaa menestyskuosiaan Kiinaan

jnsto • 29.03.2017 20:01 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Finlaysonin Tom of Finland -mallistoon kuuluvat esimerkiksi pyyhkeet ja vuodevaatteet.
Finlaysonin nousua siivittänyttä Tom of Finland -henkisyyttä ei nähdä Kiinaan avattavissa myymälöissä. - Esteenä on lisenssisopimuksen puute, kertoi toimitusjohtaja Jukka Kurttila STT:lle. Tom of Finland kuosia myytiin viime vuonna 800 000 eurolla.

Finlaysonin liikevaihto kasvoi viime vuonna 53 prosenttia 35 miljoonaan euroon ja kate 2,2 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Jukka Kurttilan mukaan kasvun takana on laaja uudistuminen, jossa on uudistettu tuotteiden lisäksi arvoja, designfilosofiaa, johtamista ja myyntiä.

Julkisuudessa Finlayson on ollut juuri Tom of Finland -kuosin kautta. Toimitusjohtaja toteaa Tom of Finland -tuotteilla olleen merkitystä julkisuutta laajemmin.

– Se oli lähtölaukaus uudistumiselle. Se tuli myyntiin marraskuussa 2014 ja myynti on kasvanut kolmatta vuotta. Joka vuosi menee paremmin.
- Se on avannut silmät ihmisille, että Finlayson on vielä olemassa ja tekee mielenkiintoisia asioita, Kurttila sanoi STT:lle.

Tom of Finland -tuotteet ovat olleet myös osa Finlaysonin kansainvälistä profiilia.

Lähivuosina on tarkoitus avata kymmeniä omia myymälöitä mm Hongkongissa ja manner-Kiinassa. Siellä tarjontaan ei tule Tom of Finland-henkisyyttä. Finlaysonilla ei ole Kurttilan mukaan kuosiin lisenssiä Aasiassa.

Aasiassa kiinnostaa Finlaysonin aiempi mallista. – Meidät tekee mielenkiintoiseksi 200 vuoden historia ja satoja kuoseja arkistossa. Tarinaa riittää ja se tuntuu viehättävän heitä, Kurttila kertoo.

Finlaysonilla on Kiinan ja Hong Kongin markkinoille yhteistyösopimus mm monikansallisen A-Fontanen kanssa. Finlayson ja A-Fontane suunnittelevat yhdessä Kiinassa myytävät mallistot.

Finlayson on kertonut neuvottelevansa usean muun hongkongilaisen ja mannerkiinalaisen valmistajan ja jakelijan kanssa tulevasta yhteistyöstä, kertoi aiemmin Taloussanomat.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Se valitettava särö nyky-Finlaysonissa vain on että sen tuotteet tehdään paljolti ulkomailla, kun sen tekstiilitehtaita on lopetettu Suomessa (Kankaanpään ja Heinolan tuotantopisteitä kait lukuunottamatta - ja noissakin tehdään vain jotain pienimuotoista, kuten kierrätyskampanjan tuotteita), eikä se työllistä Suomessa enään paljokaan ihmisiä. Mutta toki muut tekstiilitarjontavahtoehdot eivät sitäkään.

Nyky-Finlaysonon kurttilahan totesi taannoin lehtihaastattelussa, että lopettaisi, jos tuotanto pitäisi siirtää Suomeen.

Mitenkähän tuo on, missähän Tom of Finland -tuotteetkin tehdään muillamain, Virossako, vaiko Itä-Euroopassa, vaiko jopa Turkissa, jossa nyky-Finlaysonin tuotannosta aika suuri osa kuulemma tehdään. Turkissahan on ainakin tarjolla edullista työvoimaa, pakolaisia myöten.

Finlaysonin tuotteissahan ei ole mainintaa niiden valmistusmaasta.

Kommenttia muokattu: 31.03.2017 klo 23:15
  human • 31.03.2017 23:07
Oletko käynyt katsomassa Finlaysonin sivuja? Tuotantopaikat on listattuna.
info.finlayson.fi
  Mikko (ei rekisteröitynyt) • 02.04.2017 13:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy