ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Finlandiatalo: Mielenosoitus oli Georgi Poltavtshenkoa vastassa

vaeltaja2006 • 12.04.2012 15:28 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin 200-vuotisjuhlien kunniaksi ammuttiin klo 12 kaksi jylisevää kunnialaukausta Helsingin eteläpuolen saarelta. Klo 13 alkoi Finlandiatalon edessä Setan ja Amnestyn mielenosoitus, jolla haluttiin muistuttaa, että Pietarin kaupungin ns. homopropagandan vastainen laki on vastoin ihmisoikeuksia ja Venäjän perustuslakia. Yksi Finlandiatalolla alkavan juhlaseminaarin kunniavieras on Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko. Hän allekirjoitti muutama viikko sitten pahamaineisen lain "homopropagandasta".

Jo aika alkuvaiheessa kuvernööri tuli Finlandiatalolle, ja iskulauseet säestivät hänen sisään astumistaan. Mielenosoitus pidettiin Finlandiatalon edessä viheriöllä ja kaikki juhlaan tulijat kulkivat mielenosoitusrivistön ohi. Mielenosoittajia oli toista sataa.

Mielenosoitus kiinnosti mediaa. Myös venäläistä mediaa oli paikalla.

Viimeisenä juhlaan saapui tasavallan presidentti Niinistö. Mielenosoitus muuttui sillä hetkellä hyvin äänekkääksi. Niinistö varmaan käy keskusteluja kuvernöörin kanssa.

Juhlaseminaaria voi katsoa netistä
www.helsinkikanava.fi

Mielenosoituksen yhteydessä oli muutama lyhyt tervehdys ja puhe. Ensimmäisenä kertoi kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ville Ylikahri, miten hän reagoi, kun huomasi Pietarin kuvernöörin olevan tulossa Helsinkiin. Sen jälkeen puhuivat Setasta Aija Salo ja Amnestysta Piia Puu Oksanen. Tapahtuman puheenvuorot ovat tällä sivulla, kuvien alapuolella. Siinä on 8 minuuttia äänikuvaa.

Mielenosoituksen yhteydessä pidetyt puheenvuorot. Ensin Ville Ylikahri kertoo, miltä tuntui, kun hän eilen ohjelmasta huomasi kuvernöörin tulevan juhlaan. Sitten puhuvat Aija Salo Setasta ja Piia Puu Oksanen Amnestysta.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno juttu että pietarilaisille vieraille ja medialle tehtiin selväksi, ettei Suomessa arvosteta naapurissa lisääntynyttä lähimmäisenrakkaudettomuutta.

Kommenttia muokattu: 12.04.2012 klo 16:28
  human • 12.04.2012 16:27
Video-pätkä tapahtumasta Hufvudstadsbladetilla:

Demonstration mot rysk guvernör i Helsingfors
HBL (12.4.2012)
hbl.fi

---
  Frankieboy • 12.04.2012 16:35
Vetoomus pääministeri Vladimir Putinille, jotta hän toimisi homovihalain kumoamiseksi ja estäisi sen leviämisen koko Venäjälle:

www.allout.org
  hks • 12.04.2012 21:45
Poltavtshenkoa kritisoitiin myös Finlandia-talon sisäpuolella. Ainakin Maria Pettersson ja Ahmed Al-Nawas nostivat puheissaan aiheen esille.
  Todistaja (ei rekisteröitynyt) • 12.04.2012 23:44
Kunnioittakaa alkuperäisiä kulttuureja ja niiden tapoja älkääkä pilatko niitä kulttuuri-imperialismillanne!
  Blueriver • 13.04.2012 23:00
Ehkä Blueriver on onnellinen siinä vaiheessa kun homous on takaisin kaapissa ja homoavioliitot ovat perustuslailla kielletty. Mahdollisesti silloin olemme hänen mielestään kunnioittaneet tarpeeksi eriäviä mielipiteitä ja alkuperäisiä kulttuureja. Toisaalta jos homot vaiennetaan ketä Blueriver sitten moralisoisi...
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 14.04.2012 13:04
Blueriveriltä kysyisin, että missä kohdassa jostain yksittäisestä kulttuurista tulee alkuperäinen?
  smo • 15.04.2012 11:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy