ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Facebookin sateenkaarilippu-reaktionappi käytössä kesäkuun ajan

Sami Mollgren • 12.06.2017 22:53 UUTISET: PRIDE

Facebookin pride-teemainen sivu on avattu vuonna 2008.
Facebook juhlii pride-kesäkuuta sateenkaarilippu-reaktionapilla. Napin saa käyttöönsä yksinkertaisesti tykkäämällä Facebookissa "official LQBTQ resource page for Facebook" -sivusta, lyhyemmin nimellä LGBTQ. Tykkäämisen jälkeen voi olla tarpeen kirjautua Facebookista ulos ja takaisin sisään.

Vuodesta 1978 hlbti-vähemmistöjä symboloinut sateenkaarilippu on näillä näkymin käytettävissä reaktionappina kesäkuun ajan. Monet asiaa kommentoineet ovat toivoneet sen olevan käytössä pysyvästi, ja jotkut ovat myös olleet pahoillaan siitä, ettei lippu ole käytettävissä automaattisesti, vaan sen käyttöön saaminen edellyttää LGBTQ-sivusta tykkäämistä.

LGBTQ-sivu on avattu vuonna 2008 ja sillä on 12. kesäkuuta 2017 runsas 15 miljoonaa tykkäystä.

Facebookissa on myös mahdollista ottaa käyttöön Pride-teemainen koristelu omaan profiilikuvaan. Koristelun voi liittää kuvaansa Celebrate Pride -sivulla.

Kesäkuu on perinteisesti pride-tapahtumien kuukausi

Suomessa kesäkuun pride-tapahtumista takana on Pirkanmaan pride Tampereella. Edessä puolestaan on juhannuksen jälkeen alkava Helsinki Pride, jonka kulkue- ja puistojuhlapäivä menee heinäkuun puolelle.

Maailmalla kesäkuuhun sijoittuvia pride-tapahtumia on jo pidetty Varsovassa, Tel Avivissa, Roomassa, Sofiassa, Ateenassa, Zagrebissa, Zürichissä, Göteborgissa, Washington DC:ssä, Los Angelesissa ja Bostonissa. Vielä edessä kesäkuun aikana pride-tapahtumia on esimerkiksi Torontossa, Kiovassa, Ljubljanassa, Wienissä, Shangaissa, Luulajassa, Philadelphiassa, São Paulossa, New Yorkissa, Milanossa, Istanbulissa, Dublinissa, Seattlessa, Oslossa, Lontoossa, San Franciscossa, Mexico Cityssä, Pariisissa, Kölnissä, Chicagossa, Kiirunassa ja World Pride Madridissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy