ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Facebook kompuroi suhteessaan HLBT-ilmoituksiin

jnsto • 28.11.2011 10:48 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Homomiesten käytöksen muuttumista tutkivan tieteellisen hankkeen mainonta Facebookissa kiellettiin marraskuun alussa ja jo jakeluun laitetut mainokset poistettiin. Lähes kuukauden väittelyn jälkeen Facebook suostui laittamaan ilmoitukset (ohessa) takaisin.

Kyseessä oli puhelinkysely, jonka puitteissa seksiä miesten kanssa harrastavia miehiä pyydettiin soittamaan 800-numeroon kysymyksiin vastaamista varten, aiheena seksikäyttäyminen ja terveys. Tutkimuksessa pyritään selvittämään, mitä on havaittujen käyttäytymismuutosten takana.

Tiedotusta hoitaneen yrityksen Facebook-tilit uhattiin aluksi sulkea, jos mainoksia ladataan uudelleen. Facebook viittasi siihen, että se ei salli mainoksia muotoiltavan niin, että mainostaja antaa kuvan tietävänsä lukijan ominaisuuksista.

Facebookin mainontasäännöt sallivat kyllä viestin kohdentamisen tietyille ryhmille, mutta mainoksista ei saa syntyä vaikutelmaa, että mainostaja tietää lukijan kuuluvan tiettyyn ryhmään. Voidaan siten mainostaa esimerkiksi ”gay dance clubia”, mutta ei voida mainostaa sanoin ”tule tapaamaan muita gay-miehiä”.

Male Call –yritys käytti viikkoja mainosten saamiseen takaisin. Facebookin myynti lopetti jo kyselyihin vastaamisen. Kanadalaisen xtra –lehden ryhdyttyä selvittämään asiaa Facebook vastasi aluksi, mutta lopetti sitten myös lehden sposteihin vastaamisen.

Mainokset palasivat yllättäen 24. marraskuuta. Facebookin Global Marketing Solutions ilmoitti, että mainos oli estetty erehdyksessä.

Tutkimuksen tekijät sanovat, että tämä selvitys menee pidemmälle kuin käyttäymisen kuvaamiseen. – Haluamme puhua miesten kanssa siitä, mitkä ovat tämän hetken asenteita gay-kentällä suhteessa tauteihin. – Pyrimme ottamaan selkoa asenteista, jotka liittyvät siihen käyttäytymiseen, jota alamme nähdä.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole tarkemmin sanoneet, millaisia ovat ne muutokset käytöksessä, joiden taustaa he nimenomaan haluavat selvittää. Tutkijoita harmittaa se, että kampanjasta meni viikkoja hukkaan. Kun Facebook oli palauttanut ilmoitukset, osallistuminen oli heti piristynyt.

Tutkimusta tehdään Kanadassa ja asiointi Facebookin kanssa tapahtui siellä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Facebook viittasi siihen, että se ei salli mainoksia muotoiltavan niin, että mainostaja antaa kuvan tietävänsä lukijan ominaisuuksista." :DD Facebookin isovelisysteemihän perustuu TÄYSIN siihen, että FB seuloo käyttäjän ryhmäjäsenyyksien, kaverikontaktien ryhmäjäsenyyksien, viimeaikaisten toimintojen yms. perusteella potentiaalisimmat mainosten klikkaajat ja näyttää mainosta niille. Hiukka tekopyhää hurskastelua.
  Jps (ei rekisteröitynyt) • 30.11.2011 00:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy