ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Eurovision laulukilpailuviikko käynnistyi Kiovassa

Sami Mollgren • 08.05.2017 13:03 • 7 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Neuvostoliiton 1982 rakennuttama Kansojen ystävyyden kaari Kiovan keskustassa piti maalata sateenkaaren väreihin, mutta maalaus jäi kesken seksuaalista tasa-arvoa vastustavien palautteen takia. (kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva)
Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa järjestettävän Eurovision laulukilpailun semifinaalilähetykset nähdään tiistaina 9.5. ja torstaina 11.5. sekä finaalilähetys lauantaina 13. toukokuuta. Vuoden 2017 Euroviisut avattiin virallisesti jo sunnuntaina 7.5., ja avajaistilaisuudessa kaikkien kilpailijamaiden lippu lähetettiin yläilmoihin kahden suuren ilmapallon kannattelemana.

Vuoden 2017 laulukilpailun teema on celebrate diversity (suomeksi “ylistys moninaisuudelle”).

Lehdistössä on käsitelty paljon sitä, että laulukilpailun yleisössä on ollut perinteisesti paljon hlbti-vähemmistöihin kuuluvia - ja samalla hitaasta parantumisesta huolimatta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema Ukrainassa on yhä paljon heikompi kuin esimerkiksi EU-maissa ja muualla läntisessä Euroopassa. Yksi esimerkki asenneilmapiiristä on se, että Kiovan keskustassa sijaitseva Neuvostoliiton 1982 rakennuttama Kansojen ystävyyden kaari - Арка Дружби Народів - piti maalata sateenkaaren väreihin, mutta työ jäi kesken yhdenvertaisuuden vastustajien esittämän kritiikin vuoksi. Esimerkiksi Tanskan ulkoministeriö on varoittanut tanskalaisia seksuaalivähemmistöön kuuluvia viisuturisteja osoittamasta rakkauttaan samaa sukupuolta olevalle kumppanille Kiovassa.

Suomen edustaja Norma John -yhtye eli Leena Tirronen ja Lasse Piirainen esittää kappaleensa Blackbird ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Calle ja Robert
ovat ruotsalaisia euroviisufaneja, jotka matkustavat paikan päälle, oli sitten kyseessä Baku tai Kiova. He kertovat, että viisujen aikana on esim. homobaareja, kuten aikoinaan Azerbaidzanissa, mutta viisujen jälkeen ne sitten suljetaan.
www.iltalehti.fi
(Blackbird=mustarastas www.suomenluonto.fi )
  Havainnoija • 08.05.2017 15:33
Suomen kisakappaleen laulajalla on ihan kohtuullinen ääni ja melodia on tyypilliisen suomalaisen melankolinen, mutta tuossa kappaleen lyriikassa olisivat voineet miettiä paremmin.

Kappaleessahan laulajan puoliso on ilmeisesti jättänyt hänet tai kuollut ja laulaja vaatii kappaleessa mustarastaita lopettamaan laulunsa heidän ikkunan allaan, kun oliva laulaneet silloin kun päättyneen suhteen osapuolet olilvat yhdessä.

Mutta, mustarastaat kuuluvat niihin lintulajeihin, jotka pariutuvat aina eliniäkseen, eli kunnes vain kuolema ne erottaa. Joten on aika ilkeää niitten elinikäistä rakkautta kohtaan alkaa vaatia niitä lopettamaan parisuhteessaan laulalminen missä vaan siksi, että joku muu on menettänyt puolisonsa, mihin asiaan mustarastaat ovat täysin syyttömiä ja synnittömiä.

Olisivat nyt laittaneet sanoitukseen vaikka kyyhkyset, pulut tai sorsat, sillä ne eivät ole parisuhdeuskollisia lintulajeja laisinkaan, eli sopivat siten erolauluihinkin.

- - -

Beatles teki aikoinaan Mustarastaasta ihan kelpo laulun
www.youtube.com

Toki Beatlesin kappaleet ovat koskettavan monikäyttöisiä muutenkin
www.youtube.com

Toivotaan Beatles-sävelin tätä Ukrainaan ja koko maailmallemme
www.youtube.com

ja naiset myös
www.youtube.com

Sekä nyt kun Euroviisut vietetään ilmeisesti ensi kertaa maassa, joka on samalla sodassa (Itä-Ukrainen sodan rakoilevan tulitauon merkeissä), tässä Lennon viitoittaa kestävän ratkaisun suuntaa
www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 08.05.2017 klo 23:51
  human • 08.05.2017 23:30
Serbiassa järjestettiin Euroviisut keväällä 2008, samana vuonna kun Kosovo oli julistautunut itsenäiseksi. Serbian poliittinen tilanne herätti tuolloin epäilyjä ja kysymyksiä, mutta silti kilpailut onnistuttiin järjestämään ilman kuolonuhreja tai haavoittuneita, muusta dramatiikasta puhumattakaan.
  ESC 4ever! (ei rekisteröitynyt) • 09.05.2017 18:05
Suomen esityksessä pianisti takoi koskettimistoa kuin vimmattu, mutta juuri mitään pianosta ei kuulunut.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 09.05.2017 22:42
1965, Suomi on ottanut mallia Ruotsista viisuesityksissä, eli laulajan laulua lukuunottamatta tuossa semifinaalissa kaikki muu tuli taustaääninauhalta, eli pianistin pianosta ei tullut ääntä, vaan pianoääni tuli taustanauhalta ja piano & pianisti olivat siis vain rekvisiittaa, mikä tosiaankin huomattiin.

Kappalehan on sitä paitsi yhtä pelkkää introa, eikä lähde liikkeelle, eikä huipennu.
Vaikka laulajalla on periaatteessa hyvä ääni, on kappaleen lauluäänen ääniala hyvin kapea.

Suomen kisakappalehan sai ihan sitä, mitä laulun lyriikassa vaadittiinkin.
Vuoden 1968 Euroviisuvoittokappaleen, Espanjan kappaleessa "la la la" nerokkaissa lyriikoissa oli peräti 138 kertaa sana "la",

Lyriikoilla on ihan olennaiste merkitystä, iskelmän herättämissä tuntemuksissa. Lyriikoissa tuo jopa 138 kertaa "la" on ihan positiivista,
verrattuna Suomen tämänvuotisen kappaleen sanoituslyriikkaan, jossa toistetaan peräti 10 kertaa "don't sing" (älä laula), sekä "go away" (mene pois), "don't bother me" (älä häiritse minua) jne. ... josta äänestäjät vähemmästäkin ymmärsivät olla äänestämättä, eli että "älä laula", "älä laula", ... "mene pois" ... joten kappale sai sen, mitä lyriikoissaan jankkaamalla vaatikin.

lyriikka: wiwibloggs.com

(lisäksi tuossa lyriikassa on huonoa englantia, mstä esim. brittimedia on huomauttanutkin, viisukappalearvioinneissaan - ja semifinaalissahan brititkin äänestivät, eli sieltä ei tullut varmastikaan pojoja)

Sitten myöskin Euroopan Unionin tunnussävelmä on Oodi ilolle, mikä Suomenkin kannattaisi ymmärtää Euroviisu-sanoituksissa. Jopa Lordin hirviö-glamm-rockissa oli pohjimmiltaan, omassa lajissaan toivon julistusta.

Suomen tämänvuotinen viisukisakappale voisi menestyä aivan hyvin jossain hautajaismusiikkikisassa.

Portugali suoriutui, jopa yllätti hyvin, sillä nerokas veto laittaa esittäjä pois ammottavan isolta lavalta pienelle tasanteelle, ihmisläheisemmin yleisön keskelle - se antoi kappale-esitykselle hyvän tunnelman.
Lisäksi esittäjä on jopa vähän nuhjuisen oloinen ressukkamainen, ja siten asiassaan aidon vilpittömän oloinen, mikä herättää sympatioita ja luo koskettavuutta.
Vaikka itse tykkään Italian iloisesta ja sarkastisesta kappaleesta ja vekkuliesittäjästä, voisin kyllä suoda tämän vuoden kisavoiton Portugalillekin, joka ei ole koskaan vielä voittanut Euroviisuja, eikä se voitto tänä vuonna tulisi millään säälipisteillä, vaan hyvällä iskelmäesityksellä.

Kommenttia muokattu: 10.05.2017 klo 13:03
  human • 10.05.2017 12:53
Suurin osa on mitäänsanomattomia. Jamalan esitys oli edelleen hyvä vuoden päästäkin: persoonallinen kaiken kaikkiaan. Olisi hyvä, jos Kiina suostuteltaisiin mukaan, niin katsojaluvut menisivät mahdottomille lukemille. Siellä olisi miljardi yleisö. Sitten tulisi poliittisia skandaaleja kun vähemmistökansallisuudet toisivat omia esityksiään lavoille....Venäjän saisivat laittaa elinikäiselle jäähylle.
  Kolmoisritti • 10.05.2017 15:09
Euroviisujen 2-kierroksella, 2. semifinaalissa onkin kisaamassa todella täydellisen hieno kappale! : )

Ehdottomasti paras ja huikein kappale-esitys tulee Kroatiasta. Siinä yhtyvät orgastisen hyvin klassinen ja iskelmämusa, karhu-mies(ten)kesken ilonpito, sateenkaari, jousisoittimet, mieskomistus ... Ei paha! Ihan täydellistä!

www.youtube.com

Tuota kuuntelee ja katselee pidempäänkin! : )
Jotkut ne vaan osaa, toisin kuin Suomen UmppuMusiikinKisa-tuotokset.
  human • 11.05.2017 11:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy