ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Euroviisut saivat homovastaiset cybersotilaat liikkeelle

Sami Mollgren • 18.05.2012 13:52 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Eurovision laulukilpailujen peruuttamista vaativat hyökkääjät ovat tunkeutuneet laulukilpailun verkkosivuille ja lisänneet sinne azerinkielistä tekstiä, jossa vaaditaan laulukilpailun perumista ja homoparaatien kieltoa. Reutersin mukaan muussa tapauksessa nykyisen presidentin Ilham Aliyevin hallinnon ilmoitetaan olevan tiensä päässä.

Asiasta kertoi Suomessa IT-viikko.

Hyökkäyksen kohteena olivat sivustot www.eurovision.az ja www.eurovisionaz.com sekä kaksi muuta verkko-osoitetta. Hyökkääjät käyttävät itsestään nimitystä Cyberwarriors for Freedom. Maan viranomaiset yrittävät nyt selvittää, ketkä ovat verkkohyökkäyksen takana.

Euroviisujen yhteys homokulttuuriin on yleisesti tuttu myös euroviisukritiikkiä esittäneiden islamistiryhmien keskuudessa ja vastalauseita aiheesta on ehditty kuulla.

Maan voitettua Eurovision laulukilpailun viime vuonna, se sai kilpailun järjestettäväkseen. Laulukilpailun finaali on tarkoitus järjestää maan pääkaupungissa Bakussa 26. toukokuuta. Jo sitä edeltävällä viikolla järjestetään semifinaalit ja kenraaliharjoitukset.

Azerbaidzhan on käyttänyt paljon rahaa ehostaakseen Bakun yleisilmettä Neuvostoliitosta itsenäistymisen jälkeen. Virallisesti maallisessa Azerbaizanissa on muslimienemmistö. Azerbaizanissa on kannettu huolta etenkin Iranin voimistuvasta uskonnollisesta vaikutusvallasta.

Tulevan laulukilpailun vuoksi maan yleiseen ihmisoikeustilanteeseen on kohdistunut paljon huomiota. Maan hallinto väittää, että maassa on täysi sananvapaus. Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat esittäneet huolensa maan tilanteesta. Esimerkiksi Amnesty on vaatinut maata vapauttamaan vangittuja oppositioaktivisteja, taata ihmisten sananvapaus ja sallia kilpailun alle kaavaillut rauhanomaiset mielenosoitukset.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy