ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

EuroPride 2010 Varsovassa, homotaiteen näyttely aiheuttaa protesteja

vaeltaja2006 • 30.12.2009 13:32 • päivitetty: 05.01.2010 19:28 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE
5.1.2010 Varsova: Homotaiteen näyttely kesällä, vastamielenosoituksista on jo ilmoitettu

Varsovan Kansallismuseo suunnitteleee parhaillaan näyttelyä, jossa esitellään homoeroottisen taiteen teoksia. Näyttelyllä halutaan osaltaan vähentää ennakkoluuloja homoseksuaalisia ihmisiä kohtaan. Näyttelyn kuraattori Pawel Leszkowicz kertoi Gazeta Wyborcza –lehdelle, että koko taiteen historiaa halutaan nyt tarkastella homoseksuaalisen halun näkökulmasta. Tällainen taide vapautetaan vihdoin pannasta.

Kuraattori näkee miehen aktin homotaiteen koodina samalla tavoin kuin naisen akti on koodina heteroseksuaalisessa taiteessa. Sodanjälkeisessä kommunistisessa yhteiskunnassa miehen kehoa pidettiin kamalana. Miehen sukuelinten esittäminen oli pornografiaa. Näyttelyissä sellaista asennetta on vältetty.

Taidemuseon tehtävänä on edistää yhteiskunnallisia muutosprosesseja. Sen takia halutaan osallistua myös keskusteluun seksuaalisten vähemmistöjen asemasta kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Homoeroottinen taide on olennainen osa historiallista perintöämme, vaikka katolisessa Puolassa se onkin haluttu työntää pois näkyvistä.

Ars Homo Erotica avautuu kesäkuun 11. päivänä. Näyttely on avoinna syyskuun 5. päivään saakka. Euro Pride järjestetään Puolassa 9.-18.7.2010 välisenä aikana. Kansalliskonservatiiviset poliitikot ovat jo ilmoittaneet aikeistaan järjestää protesteja. Näyttelyä pidetään skandaalina. Myös Euro Prideä vastaan on protestitapahtumia.30.12.2009 EuroPride Varsovassa kesällä 2010Varsovan EuroPride 2010 pidetään 8.-18. heinäkuuta. Se on ensimmäinen europride entisessä itäisessä Euroopassa. Itävallan postilaitos on pannut liikkeelle postimerkin europriden kunniaksi.

Pride-tapahtumat olivat kiellettyjä Puolassa tämän vuosikymmenen puolivälissä, mutta vuonna 2006 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi pride-kiellot laittomiksi. Siitä lähtien Varsovassa on voitu järjestää marsseja, ja äärijoukkioiden vastarinta on murennettu massiivisilla poliisioperaatioilla.

Vuonna 2011 EuroPride on Roomassa (23.6.-8.7.2011), vuonna 2012 Lontoossa (suuri paraati 8.7.2012). Seuraava WorldPride on Torontossa 2014.

Voiskos muuten Suomen postilaitos kyhätä postimerkin Helsinki Pride –teemalla?


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Protestit ovat suoraa mainontaa näyttelylle.
  JuhaniV • 05.01.2010 20:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy