ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eurooppalaisaktivistit vaativat unionin johtajia sanomaan suorat sanat Putinille

Lassijuhani • 30.08.2013 11:33 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kansainväisen sateenkaarijärjestön ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) Euroopan osasto ILGA-Europa on kehottanut Euroopan komission puheenjohtajaa José Manuel Barrosoa ja Euroopan neuvoston puheenjohtajaa Herman van Rompuyta sanomaan suorat sanat Venäjällä harjoitettavasta homofobisesta ajojahdista. Myös unionin ulkoasiain ja turvallisuuspolitiikan korkeaa edustaja, paronitar Ashtonia on pyydetty puuttumaan asiaan.

Eilen ILGA-Europe aloitti yhdessä venäläisten ja kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen kampanjan ”Pidä toivoa yllä” (Keep Hope Alive) huomion kiinnittämiseksi Venäjän ihmisoikeustilanteen huononemiseen ja kansalaisyhteiskuntaan kohdistuvaan yltyvään sortoon.

ILGA-Europen toimeenpanevan valiokunnan toinen puheenjohtaja Gabi Calleja totesi: ”Ihmisoikeustilanne on syvässä kriisissä Venäjällä. Homoseksuaalisen propagandan vastainen laki on tästä vain yksi esimerkki. Tähän mennessä Venäjä on vähät välittänyt kaikista kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen lausunnoista sekä Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuskomitean ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen laeista. Siksi meidän ihmisoikeusjärjestöistä koostuva liittoutumamme kehottaa maailman johtajia avoimesti ja voimakkaasti kohtaamaan Venäjän.

Demokratia ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat Euroopan unionin ydinarvoja ja sen kulmakivi suhteissa muihin maihin ja niihin kohdistettavaan politiikkaan. Euroopan johtajat eivät voi pysyä hiljaa näitä periaatteita räikeästi rikottaessa, ja tämä on tehtävä selväksi Putinille.”


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy