ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Euroopan parlamentti: Tšetšenian homovainosta tultava loppu

Sami Mollgren • 18.05.2017 15:35 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

EU-parlamenttirakennus Brysselissä
EU-parlamentti vaatii päätöslauselmassaan Tšetšenian viranomaisia lopettamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien vainot ja aloittamaan asiasta kiireellisen tutkinnan. Parlamentti keskusteli tiistaina - kansainvälisen homofobian, transfobian ja bifobian vastaisen päivän (17.5.) aattona - hlbti-vähemmistöistä ja tarkasteli erityisesti tilannetta Tšetšeniassa.

Kevään mittaan tulleiden tietojen mukaan Tšetšeniassa on käynnissä suoranainen homoseksuaaleihin kohdistuva vaino ja homoseksuaaleiksi epäiltyjä on vangittu epävirallisiin vankiloihin. Venäjän kansalliset viranomaiset eivät ole puuttuneet raportoituihin ongelmiin.

EU-parlamentti ilmaisee tiedotteessaan syvän huolensa homoiksi epäiltyjen miesten mielivaltaisista pidätyksistä ja kidutuksesta. Parlamentti myös tuomitsee Tšetšenian viranomaisten antamat lausunnot, joissa kiistetään homoseksuaalien olemassaolo alueella ja yllytetään väkivaltaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Viranomaisten vaaditaan myös vapauttavan välittömästi laittomasti pidätetyt henkilöt.

Vastuu Tšetšeniassa tapahtuvasta on EU-parlamentin päätöslauselman mukaan Venäjällä ja sen hallituksella. EU-parlamentaarikot vaativat “välitöntä, riippumatonta, puolueetonta ja perinpohjaista tutkintaa” ja pyytävät komissiota, jäsenmaita ja Euroopan neuvostoa tukemaan Venäjää tutkinnassa. Kansainvälisen painostuksen myötä Venäjän presidentti antoi toukokuun alkupuolella lupauksia siitä, että Tšetšenian tilanne otetaan tutkittavaksi.

Seksuaalivähemmistöön kuuluvien miesten ahdinko Tšetšeniassa tuli julkisuuteen, kun Novaja Gazeta -lehti huhtikuun alussa kertoi, että homoiksi epäiltyjä on pidätetty, viety pidästyskeskuksiin ja pahoinpidelty kuulustelujen yhteydessä Tšetšeniassa. Suomalaisjärjestö Seta on kuvannut tapahtumia yhdeksi lähihistoriamme raaimmista homovainoista.

Euroopan parlamentin hlbti-oikeuksia ajavan laajennetun työryhmän jäsenenä toimiva europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) sanoo Verkkouutiset-julkaisun mukaan, että Tšetšeniassa kyse on perustavanlaatuisesta ihmisoikeuksien rikkomisesta. Sarvamaa toteaa, että on väärin laittaa ihmisiä vankilaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella, eikä kidutukselle tai epäinhimilliselle kohtalulle ole koskaan hyväksyttäviä perusteluja.

- EU:n pitää vaikuttaa myös näissä asioissa varsinkin naapuruuspolitiikan avulla lähialueilla. Kyse on ihmisoikeuksista. Ihmisarvo ja syrjimättömyys ovat EU:n perustavanlaatuisia arvoja, sanoo Sarvamaa Verkkouutisten mukaan.

Päivitys 19.5. klo 12.10: korjattu kirjoitusvirhe.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pitäisi laittaa painotukset kyllä näihin talousasioihin ja rakenteelliseen homofobiaan yhteiskunnissa, joka estää muutoksen teon.

Valtioiden budjeteista pitää laittaa rahaa meillekin. Syrjintäsuoja ei toimi työpaikoilla.

Meillä on oikeus taloudelliseen turvallisuuteen.

Taloudellisen turvallisuuden takaamiseksi pitää aloittaa sosiaali-ja myös terveydenhuollossa uudenlaiset projektit, jotka tukevat hyvinvoinnin kasvua hlbtiq-väessä.

Huono-osaisuutta ja hyvinvoinnista osattomuutta on paljon hlbtiq väessä, joka on jäänyt piiloon eikä sitä tunnisteta, koska siitä ei välitetä.

Tasa-arvorahoista voisi leikata monta miljoonaa, joka voitaisiin kanavoida meille. Naiset eivät niitä enää tarvitse!

Esimerkiksi Eduskunnan tasa-arvo ja työvaliokunta on unohtanut seksuaaliset vähemmistöt kokonaan! Se ei tee mitään meidän hyväksemme.

Kommenttia muokattu: 18.05.2017 klo 19:09
  Kolmoisritti • 18.05.2017 19:06
Kolmoisritti; luulenpa, että eduskunnan tasa-arvo ja työvaliokunnan toimilla ei olisi suurtakaan vaikutusta Tšetšenian hlbti-vähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksiin ja hengissä pysymiseen.
  smo • 19.05.2017 09:56
"eikä kidutukselle tai inhimilliselle kohtalulle ole koskaan hyväksyttäviä perusteluja." oiskohan ...EPÄinhimilliselle kohtElulle....?

smo, luulen että Kolmoisriitti tarkoittaa hlbti-väen tilannetta ihan koti-Suomessa ja siinä hän on oikeassa. paljon edistystä on tapahtunut kansan asenteissa ainakin suurissa kaupungeissa ja erityisesti lainsäädännössä, mutta käytännön tasolla ei meitä ole juuri mitenkään huomioitu. jos olen oikein ymmärtänyt, Seta, Hiv-keskus, Sinuiksi jne. eivät juurikaan saa tukea valtiolta. ja mitä muita hlbti-väelle suunnattuja palveluita pitäisi olla? jo pelkkä hblti-ihmisten parempi huomioiminen terveyspalveluissa (tarvittavat palvelut niin tauti- kuin henkisellä puolella, henkilökunnan asennekasvatus jne.) olisi valtava askel.....

mutta siinä smo olet kovinkin oikeassa, tämän jutun aihe ei ollut Suomen olot, vaan järkyttävä tilanne Tsetseniassa. ja siinä Suomi voisi seurata Liettuan esimerkkiä ja tarjota turvapaikkoja vainotuille!
  pekka.punavuori • 19.05.2017 12:02
Kyllä, Liettuan toiminnasta tšetšeeni-turvapaikanhakijoiden suhteen ( ranneliike.net ) on syytä ottaa mallia Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Tosiasia on, että Liettua onnistui näpäyttämään Venäjää ja samalla nostamaan profiilia hlbti-vähemmistöihin kuuluuvien tukijana, vaikka tässä aihepiirissä Liettualla on omiakin ongelmia. Pääasia toki nyt, että joku jotain ahdingossa olevien tšetšeenien hyväksi jotain tekee, motiiveista riippumatta.

En mitenkään saa ymmärrykseeni sitä, miksi Kolmoisritti tuuttaa tuota samaa virttään aivan muuta asiaa käsitteleviin yhteyksiin. Virheellistä käsitystä on kuitenkin syytä oikoa: Suomessa em. hlbti-järjestöjä/toimintaa tuetaan Veikkauksen kautta (rahapelituotoista), kuten muutakin ns. kolmannen sektorin (sosiaali)toimintaa. Kun raha ei tule suoraan valtion budjetista, lisää se (ainakin periaatteessa) järjestöjen autonomiaa suhteessa valtioon. En väitä, että tukea maksetaan ruhtinaallisin tai edes täysin riittävin summin, mutta tuetaan kuitenkin. Esimerkiksi Setan (ja sen jäsenjärjestöjen) työsarkaan kuuluu oman sosiaalitoiminnan (esim. Sinuiksi ja Hivpoint) lisäksi yleisten terveys- ja sosiaalipalvelujen kouluttaminen hlbti-taitoisemmaksi.
  smo • 19.05.2017 12:55
Kirjoitan siitä, että se menisi umpiluuhun. Meitä ei edlleenkään huomioida EU-alueella, koska meidän yli kävellään koko ajan ja ollaan totuttu tähän kynnysmattona olemiseen. Heterot stoppaavat aina kaiken, kun aletaan puhumaan TODELLISISTA asioista, jotka vaatisivat rahallisia panostuksia. Silloin alkaa tämä rakenteellinen homofobia ja länkytys kirkosta, uskonnosta yms. Se on vain taktinen harhautus ja puskuri. Moni ei ole todellisuudessa pätkääkään kiinnostunut uskonnoista tai hengellisyydestä. Sitten on erikseen nämä uskovaiset, joilla on sydämen kovuutta. Jos miettii mistä tää yks uskovainen poliitikko kärähti: ei se niitten hengellisyys ole kuin pintaa...se on vain rooli ja ovat löytäneet omat rikastuskanavansa( isot tulot ja sen jälkeen isot eläkkeet. Kansandesustajan palkka on iso (6 tonnia) ja jos menee EU-parlamenttiin saa todella paljon rahaa ja kaikenlaisia etuja....verotusprosentti on varmaan todella matala eu-parlamentissa. Homofobialla saa ääniä ja pysyy edskunnassa eli saa jatkoja ( syntipukki-ilmiö).
Seksuaalisia vähemmistöjä työnnetään ulos nimenomaan rahahanoista!
Sama tapahtuu työpaikoilla! Heterot haluavat KAIKKI RAHAT.
He haluavat istua näitten rahakasojen päällä, mutta sen hinta on TOISTEN eli MEIDÄN KURJISTAMINEN. Homo rikastuu vain työllistämällä itse itsensä tai pysymällä kaapissa.

Ei ideologioilla ole juurikaan kuin väline-arvo: miten Putin käänsi takkiaan entisenä kommunistina? Nyt on superrikas!

Sitten tietenkin tämä, että ihmiset elävät näillä naisten tasa-arvoprojekteilla: saavat kk-palkkaa siitä! Ei kai ne ilmaiseksi mitään tee vapaaehtoistyönään? Ne elää siitä!

Mutta yleensä ottaen: oletteko TE tyytyväisiä näihin pikkuhiluihin, mitä esim tulee, jos tulee ja vastaavasti muualle menee kymmneä ja taas kymmeniä mijoonia puhdasta käshiä... mä en! Minusta tilanne tulisi olla aivan toisenlainen, koska on olemassa TARVE siihen: hätä, puute, tarve, huono-soiaalinen asema ja huono-osaisuus ja matala elinikä.

Tein juuri yhden aloitteen äskettäin, jonka HETERONAISET vaan kylmästi jättivät käsittelemättä kokouksessa. Tuosta noin vaan roskiin koko aloite. Sisältö oli liian radikaali ja kysymys oli RAHASTA meille.....tätä tehdään aivan koko ajan. Täystyrmäys!

Tsetsenian tilanne voi olla vain poliittinen veto EU-parlamentilta painostaa Venäjää avoimempaan ja demokraattisempaan politiikkaan, mutta siellä ne edelleen tapaa niitä homoja: joka päivä voi olla et tapetaan. Ei ne sieltä mene hakemaan lentosillalla Eurooppaan. Se homon henki ei ole niin arvokas kellekään. Ottaisivat suoraan pakolaisiksi, jotka ilmoittautuvat vaikka suurlähetystöihin...sitä ei tule tapahtumaan.

Kommenttia muokattu: 19.05.2017 klo 16:11
  Kolmoisritti • 19.05.2017 15:25
Kolmoisritti, miten asia liittyy EU-parlamentin Tšetšenian homovainoista tekemään päätöslauselmaan? Kerro, hyvä ihminen...
  smo • 19.05.2017 16:06
Tuo Tsetsenian karmiva vainojan on selvästi poliittista, Kremlin federaatio-hallinnon ja Tsetsenian osatasavalta-diktatuurin yhdessä junailemaa. Senhän kertoo mm. se että pidätyskeskuksissa puuhastelee Tsetsenian parlamentin puhemies.

Kremlin federaatio-hallinnolla alkoi ilmetä vaikeuksia poliittisten mielenosoitusten kanssa ja sortuivat taas siihen Kremilissäkin, mihin oppi-isänsä, ääri-kristillinen natsismikin sortui, eli seksuaalivähemmistöistä otettiin entistäkin enemmän syntipukki, karmivan konkreettisesti.

Venäjällähän on ollut kritisointia siitäkin, miten Kreml on veljeillyt Syyrian muslimihalinnon kanssa, sotinut druusi-diktaattorin ja sunni-kenraalien armeijan, sekä Iranin shia-joukkojen kanssa kimpassa, joten Kremlille Tsetsenia oli senkin osalta iäisyys-agendaansa sopiva vainopelikenttä taas.

Kommenttia muokattu: 21.05.2017 klo 13:22
  human • 21.05.2017 13:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy