ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Euroopan parlamentin varapuhemies Ulrike Lunacek tulee perjantaina EuroGames-kisoihin

vaeltaja2006 • 30.06.2016 15:15 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU

Ulrike Lunacek. Kuva hänen EU-sivultaan.
Itävaltalainen poliitikko ja Euroopan parlamentin varapuhemies Ulrike Lunacek saapuu perjantaina EuroGames-kisoihin. Hän on täällä kilpailemassa uinnissa ja ihmisoikeuskonferenssissa osanottajana. Konferenssin avaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Ulrike Lunacekilla on pitkä historia ihmisoikeustyössä. Hän on ollut vuosina 1999-2009 ensimmäinen avoimesti lesbo parlamentaarikko Itävallan parlamentissa. Sen jälkeen hän on ollut europarlamentaarikkona. Heinäkuun alussa 2014 hänet valittiin Europarlamentin varapuhemieheksi.

Ulrike Lunacek on toiminut Europarlamentin hlbtiq-asioita seuraavan ns. intergroupin jäsenenä. Intergroupissa on jäseniä eri parlamenttiryhmittymistä. Intergroupiin kuului meiltä Suomesta aikaisemmin Alexander Stubb ja nyt Sirpa Pietikäinen.

Ulrike Lunacek on kierrellyt monissa vihan ympäröimissä pride-tapahtumissa. Vuonna 2014 hän sai Wienissä päälleen voihappoa. Ulrike Lunacek on usein vieraillut puhujana ja keskustelijana ILGA Europen vuosittaisissa konferensseissa.

Itävaltalaisen hlbti-järjestön lehdessä Lambda Nachrichten Lunacekilla on kuukausittainen kommentointipalsta, jossa hän tarttuu ajankohtaisin aiheisiin. Nyt viimeksi hän moitti Brexitiä ajanutta Lontoon pormestaria, joka ennen oli hyvin homokielteinen, mutta nyt on kääntänyt kelkkaansa.

Lunacekin palsta Lambda Nachrichten -lehdessä

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Okea titteli suomeksi on siis varapuhemies, niin Euroopan parlamentissa kuin Suomen eduskunnassakin :)
www.europarl.europa.eu
  Public eye • 02.07.2016 00:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy