ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi Venäjän homoaktivistien mielenosoituskielloista

vaeltaja2006 • 08.02.2017 15:37 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin oli yksimielinen päätöksessään eilen, kun se tuomitsi Venäjän useista Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisista toimenpiteistä homo- ja kansalaisoikeusaktivisteja vastaan.

Oikeus määräsi Venäjän maksamaan hlbtiq-aktivisteille korvaukseksi yhteensä 35 000 euroa ja lisäksi aktivisteille syntyneet kustannukset 7 500 euroa. Kaikkiaan 17 ihmisoikeusaktivisteille Venäjän on maksettava 160 000 euroa.

Prosessin aikana käsiteltiin pride-mielenosoitukset Pietarissa vuosina 2010 ja 2011 ja vuoden 2009 protestimielenosoitukset Moskovassa. Venäjän todettiin rikkoneen ihmisoikeussopimuksen mukaista kokoontumisoikeutta, valitusoikeutta ja syrjintäkieltoa.

Kieltäessään homojen tapahtumia Venäjän viranomaiset olivat vedonneet mm. huonoon kokouspaikkaan, lähellä pidettyyn koulutapahtumaan ja Yhtenäinen Venäjä -puolueen perhearvoja puolustavaan kokoontumiseen.

Kun vuoden 2006 tapahtumista tuli viimeksi langettava tuomio, Venäjä maksoi korvaukset, mutta se piti tapauksia yksittäistapauksina, eikä päätöksillä ollut vaikutuksia myöhempiin pride-kieltoihin. Vuonna 2015 säädettiin laki, jonka mukaan Venäjän ei tarvitse noudattaa ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa on edelleen odottamassa valitukset homopropagandalaista. Luultavasti siinäkään tapauksessa Venäjä ei noudata oikeuden päätöstä, eikä ihmisoikeustuomioistuimella ole mitään keinoja pakottaa tuomion saanut maa noudattamaan päätöksiä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niinpä,
Venäjän ihmemaassa tehdään enemmän avioeroja kuin missään (jotenkin) tilastoitavassa muussa maassa.
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 11.02.2017 00:00
Venäjä käyttää myös sisäisessä propandassaan tätä seikkaa, että Euroopan (IO) Neuvoston sakot maksetaan: "ainoa valtio, joka välittää - ja nopeasti".
Kuten muuallakin, asian heikkous on juuri siinä, että sakot maksaa veronmaksaja. Venskuissa tietysti veronmaksajalla ei ole mitään, siis MITÄÄN, käsitystä omista eduistaan.
Kuulostaa vähän Persuilta - tosin..
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 11.02.2017 00:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy