ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi Turkin maksamaan korvauksia homovangille

Lassijuhani • 23.10.2012 15:24 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin puuttui tällä viikolla ensimmäisen kerran Turkin vankiloissa esiintyvään homofobiseen syrjintään. Tuomioistuin tuomitsi Turkin maksamaan 22.000 euron korvauksen homoseksuaaliselle vangille, joka joutui vankilan viranomaisten harjoittaman simputuksen kohteeksi.

Kyseessä on luottokorttien väärentämisestä tuomitusta nuoresta homomiehestä. Nuorukaista alettiin kiusata vankilassa, ja hänen valitettuaan muiden vankien harrastamasta kiusaamisesta hänet siirrettiin eristysselliin. Nuorukainen päätti tällöin kääntyä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen muistuttaen siitä, että vankilan viranomaisten olisi pitänyt puuttua kiusaajien toimintaan sen sijaan, että hänet suljettiin eristysselliin pedofiilien ja raiskaajien tapaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen mukaan Turkki oli rikkonut ihmisoikeuksien ja perustavaa laatua olevien vapauksien suojelemista koskevan sopimuksen kolmatta pykälää, jossa vangeille edellytetään turvallista ympäristöä.

Tuomioistuimen mukaan Turkin viranomaiset olivat rikkoneet syrjinnän kieltävän sopimuksen 14 pykälää, koska vankia oli syrjitty hänen seksuaalisen suuntautumisensa perusteella, ja tuomitsi Turkin korvaamaan vangille 18.000 euroa psyykkisistä vammoista ja 4.000 euroa hänelle aiheutuneista oikeuskuluista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy